Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pes

Príspevok v téme: Pes
Phanteon

Priateľ v januári priniesol šteňa, mal to byť darček pre mňa, aj keď ja som nikdy po psovi netúžila, nikdy som psa nemala, ani k nim nemám vzťah a s priateľom sme sa práveže zhodli na tom, že psa do bytu nie, takže som bola v šoku, keď ho priniesol a keď zničil pár vecí (ohrýzol stôl, rozhrýzol káble), tak som bola aj naštvaná, že ho priniesol, a že to so mnou predtým neprebral.

Toho psa vôbec neberiem ako svojho, ani ako spoločného, beriem ho ako jeho psa, aj keď sem tam mu niečo kúpim (hračku, dobrotu) a nedávno bol priateľ preč a ten pes mal zdravotný problém, nechala som u veterinára 35 eur.

Tento víkend som však bola preč ja, a keď som sa vrátila, zistila som, že mi ten pes rozkúsal nové kožené topánky za 50 eur. Mám na toho psa neskutočnú zlosť, ale tiež sa hnevám na priateľa. Žiadali by ste od priateľa na mojom mieste, aby nahradil škodu?

Mesačný princ

Pokus -omyl...omg

Aj deti majú ľudia takýmto štýlom a potom sa čudujú, že je to na nich veľa, rozvádzajú sa, deti dávajú do hniezd záchrany, hádžu pri kontajner na odpad alebo z detí vyrastie niečo, čo má psychické problémy, poprípade iné starosti.

Kto sa vie o nejaké zvieratko postarať, vie mu zabezpečiť bezstarostný život.
Kto to nedokáže, ten by zvieratko mať nemal! A ani dieťa!

Pokus - omyl = veľká nezodpovednosť a hazard!

Mesačný princ

Nerozumiem ľuďom, ktorí si zaobstarajú nejaké domáce zvieratko a nevedia, ako sa o neho starať. OMG

To je zodpovednosť...

Ute

Kto chce chovať doma zvieratá, musí tomu najprv prispôsobiť bývanie. Pes, ani mačka, nie sú výnimka. A ani iné zvieratá, hoci nie sú veľké. Ale sú to živé tvory, ktoré majú svoje potreby - dennodenné a nedajú sa niekde odložiť, keď nás prestanú baviť a zaujíma nás práve niečo úplne iné. A to, že majú svoje denno-denné potreby, tak to časom začneme poriadne cítiť. A koľko je takých, čo hovoria, že nie, že kdeže! Konečne živé tvory prestanú byť veci.

Kto chce chovať doma zvieratá, musí tomu najprv prispôsobiť bývanie. A tak sa zviera (ono samé nechtiac) dostáva na prvé miesto v rodine - pred všetkými ľuďmi. Neskôr si to pravdaže aj "zlizne" ten živý tvor... a koľko je takých, ktorí hovoria, že vraj nie, že kdeže! A má veľké šťastie v živote ten živý tvor, ak nie je priamo, cielene týraný svojimi dobrodincami. Ktorí to robia celkom beztrestne. Však od trápenia a týrania zvierat je len krôčik k vyvršovaniu sa na ľuďoch (nepoužila som slovo týranie). Ale každý si je sám svojho šťastia strojcom. Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije.

berinka

Berte totak ako to je keď si ho chcete nechať, pes vyvadza dieťa vyvadza.
Tak že vám pohrýzol no a čo ked mate dosť penazí tak fajn. ale ty pozoruješ svojho priatela čo by mal urobiť lepšie.aj pes sa chce blázniť. sama hovoríš že priateľ pomaha, šak ho vezie. kúpte si knihy ked ho už mate radi
a priebežne sa učte mudry nikto z neba nespadol. šak sa má dobre, vždy budete kontrolovať po nom asi všetci sa ponáhľate.

medikamentus

Mala si si dat "drahe" topanky na vyssiu policu.
Stena nepozna hodnotu veci a vobec ... na prichod
psika sa treba pripravit.. Nesmie byt samo doma, kym
si nezvykne. Su taki idioti, ze dokonca maleho psa
zavru na balkon!
Ak k tomu zvieratu nemas dobry vztah a to sa
nezmeni, tak ho skuste
posunut k niekomu, kde sa bude mat dobre a aj to
dosledujte. Pes uz nebude -VEC-, tesim sa z toho.

Tomas12345

Skus to priatelovi odpustit (vsetci robime chyby sme tu na to aby sme si navzajom odpustali ) ale dohovor priatelovi ze ak sa to este raz stane tak ti to bude musiet uhradit a este mu povedz nech da tomu psovi nejaky nahubok na usta aby nemohol trhat alebo nech si ho skratka hliadkuje :)

Phanteon

Bubliii prečo by som ho tu volať menom, neboj sa doma ho volám menom, nehovorím mu "Šteňa pod sem", omg. A doma neni sám zase tak dlho, cca 4 hodiny denne