Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pes

Príspevok v téme: Pes
Phanteon

Priateľ v januári priniesol šteňa, mal to byť darček pre mňa, aj keď ja som nikdy po psovi netúžila, nikdy som psa nemala, ani k nim nemám vzťah a s priateľom sme sa práveže zhodli na tom, že psa do bytu nie, takže som bola v šoku, keď ho priniesol a keď zničil pár vecí (ohrýzol stôl, rozhrýzol káble), tak som bola aj naštvaná, že ho priniesol, a že to so mnou predtým neprebral.

Toho psa vôbec neberiem ako svojho, ani ako spoločného, beriem ho ako jeho psa, aj keď sem tam mu niečo kúpim (hračku, dobrotu) a nedávno bol priateľ preč a ten pes mal zdravotný problém, nechala som u veterinára 35 eur.

Tento víkend som však bola preč ja, a keď som sa vrátila, zistila som, že mi ten pes rozkúsal nové kožené topánky za 50 eur. Mám na toho psa neskutočnú zlosť, ale tiež sa hnevám na priateľa. Žiadali by ste od priateľa na mojom mieste, aby nahradil škodu?

Marunka

Bubliii, áno, v konečnom dôsledku je to pre psa najlepšie riešenie. Ale dokedy budú toto ľudia robiť? Že si nebudú uvedomovať, že pes je záväzok na minim.15 rokov? Že od malinka treba bazírovať na výchove? A keď už psa mám, prečo neurobím všetko preto, aby sme on i ja prežili plnohodnotný život? Myslíš, že je také ľahké nájsť zodpovedného známeho, s chuťou nechať si cudzieho psa, plus aby to bol dobrý a skúsený psíčkar?
Zakladateľka témy, priateľ je zodpovednosť sama o sebe.... Sadnite si a porozprávajte sa. A keď nepočúvne tvoje rady, budete časom trpieť všetci traja, aj pes a ten v tom bude skutočne nevinne

Phanteon

Ja som ho nechcela preto, že mi ho bolo ľúto, keď bude doma sám.
Po tak po takmer polroku čo ho máme, už k nemu samozrejme nejaký vzťah mám a priateľ sa oňho stará, čo sa týka kŕmenia, venčenia a pod, mne vadí hlavne, jeho laxný prístup k výchove. Preto mu chcem dať zacvakať tie zničené topánky, aby bol zodpovednejší.
Nedávno nabúral susedovi auto, lebo šteňa dal na sedadlo spolujazdca a čakal, že bude kľudne sedieť, samozrejme šteňa sa zľaklo, skončilo a on nabúral. Už predtým som mu hovorila, aby kúpil prepravku a nakoniec som ju kúpila sama

Bubliii

Marunka, ale nebolo by v konečnom dôsledku lepšie pre psíka odísť, ale ozaj k dobrým a overeným známym? Záhrada a pod., čo majú skúsenosti? Však vidíš, ako kočka píše len pes toto, pes hento, pes je sám doma, psovi sa nikto nevenuje, pes nemá meno (?nespomínané), pre psa sú stále v nervoch alebo teda minimálne ona..
Kamarátka mala králika, v byte, v klietke, niekoľko rokov, dostala ako pubertiačka, v dospelosti už nezáujem.. prehovorila som ju, nech ho pošle nejakej svojej tete na farmu, tam má slnko, výbeh, vzduch, teda určite lepšie podmienky ako mal u nej doma. Tiež tam nebol bohvieaký vzťah, nehladkali ho, nebrávali von

Marunka

Šteniatko vám žiaden útulok nevezme z pochopiteľných príčin, jedine k niekomu do dočasky....a darovať ho niekomu známemu značí posunúť "darček" inam, keď ho nezvládame. Preto si nikdy neodpustím poznámku, na ktorú si reagovala, že mile rada predpoviem psíkovi jeho budúcnosť. Zakroč rázne, nech sa partner s ním len neblázni, ale nech ho začne okamžite vychovávať. Aká je to rasa? Bez výcviku vám čoskoro bude skákať po hlave a potom bude neskoro sa zamýšľať čo som mohla urobiť a neurobila som...

Bubliii

Autorka, tak tu máš názorne, ako by to prebiehalo, keby teraz ku vám do domácnosti pribudne novorodenec.. zvieratká a človek sa v starostlivosti dosť podobajú :) nakŕmiť, napojiť, umyť, zabaviť... Teraz vidíš, že zodpovednosť z jeho strany žiadna nie je, len sa zabávať...
Urobila si chybu, že si šteňa prijala. Sama píšeš, že ku psom nemáš vzťah. Nalejte si čistého vínka (obrazne), vidíš, že psík je váš iba chvíľu a už ho nezvládate. Darujte ho do dobrých rúk, ideálne niekomu, koho poznáte. Cením si, že píšeš, že do útulku nie.. ale môže sa stať aj také, že si psíka necháte, tebe budú tiecť nervy, chalanovi to bude jedno, môže sa stať, že sa rozídete a ani jeden psa nebude chcieť - bude vám pripomínať toho druhého.. očividne nemáte k tomu zvieratku vzťah, tak mu zabezpečte dobrý domov a rozlúčte sa s ním. A nerobte si záväzky, na ktoré nemáte.

Phanteon

Fantasyi to ja som stále tá, ktorá upratuje, aby ten pes niečo nerozkúsal, priateľ kľudne nechá nabíjačky na zemi (preto sme už o tri prišli), dôležité papiere na gauči (rozkúsal mu nejakú zmluvu či čo), ja stále všetko odkladám, vrátane topánok svojich aj jeho. Už som z toho unavená. V piatok som sa ponáhľala, mala som pred sebou 3,5 hodiny šoférovania, tak som v strese zabudla odpratať tie blbé topánky a jasné, že priateľa to nenapadne, on sa s tým psom iba blázni, ale vôbec ho nevychováva

cinot6

Cvakáš peniaze za kraviny, ale ty ho musíš a on naučiť teba ma posláchať nie učitela zaplateného, vy sa musíte naučiť.
Alebo odstráň doležité veci a neppúšťaj ho tam. To je asi malé-inač by si to nezvládla.
Keď si preč tak on sa stara.Ale počuvať na dve strany inač- asi ani pes nezvládne pri nedostatku času.

Fantasyi

Preco si vlastne s partnerom? Pes vas moze zblizit, mozete zacat robit vela veci spolu, je to slusny nacvik, ci zvladnete spolocny zivot a pripadne spolocne dieta, ale ak fungujete stylom moje/tvoje a nie nase, tak asi nie.
Treba si zadelit ulohy, starostlivost a drahsie veci schovat do skrine, alebo vylozit vyssie.
Ak je taky partner, ze na, tu mas psa, staraj sa, tak ta zrejme chce mat viac pod kontrolou, doma.

Phanteon

Vie, že k nemu nemám taký vzťah ako on, ani si ten vzťah nemám kedy vybudovať, lebo bývam v práci dlhšie ako priateľ a na víkendy niekedy chodím preč. Na druhej strane, keď sa ma po dvoch mesiacoch, čo bol u nás pýtal, či ho má dať preč, tak som povedela nie, práve preto, lebo nechcem, aby skončil v útulku. Zase nie som nejaký bezcita. Ten výcvik ma už napadol, budem trvať na tom, aby mu zacvakal nejaký poriadny výcvik.