Pes

Príspevok v téme: Pes
Phanteon

Priateľ v januári priniesol šteňa, mal to byť darček pre mňa, aj keď ja som nikdy po psovi netúžila, nikdy som psa nemala, ani k nim nemám vzťah a s priateľom sme sa práveže zhodli na tom, že psa do bytu nie, takže som bola v šoku, keď ho priniesol a keď zničil pár vecí (ohrýzol stôl, rozhrýzol káble), tak som bola aj naštvaná, že ho priniesol, a že to so mnou predtým neprebral.

Toho psa vôbec neberiem ako svojho, ani ako spoločného, beriem ho ako jeho psa, aj keď sem tam mu niečo kúpim (hračku, dobrotu) a nedávno bol priateľ preč a ten pes mal zdravotný problém, nechala som u veterinára 35 eur.

Tento víkend som však bola preč ja, a keď som sa vrátila, zistila som, že mi ten pes rozkúsal nové kožené topánky za 50 eur. Mám na toho psa neskutočnú zlosť, ale tiež sa hnevám na priateľa. Žiadali by ste od priateľa na mojom mieste, aby nahradil škodu?

Marunka

Plus keď bude šteňa samé, vždy bude ničiť veci okolo seba. Ak priateľ výchovu nezvláda, dajte ho na výcvik. Čím skôr tým lepšie. Nikde vám však psa nenaučia sedieť v prázdnom byte bez pohnutia...

Marunka

Phanteon, prešlo mi rukami toľko psov, ktorým sme hľadali domov, že si bohužiaľ pri takýchto prípadoch neodpustím to, čo píšem. Od týraných až po nechcené darčeky. Nikde nepíšem, že psa ideš vyhodiť. Mala si však byť dôraznejšia a hneď na začiatku to stopnúť, pretože sa nejedná o novú sedačku do obyvky, ale o živého tvora. Priateľ nech ti škodu nahradí a ty mu vysvetli, že psa nevnímaš ako svojho. Vie vôbec o tom, aký máš k nemu vzťah?

Phanteon

Milá Marunka, nemusíš sa báť o to ako to chúďa skončí, kvôli zničeným topánkam ho z bytu nevyhodím.

Jasné, že to šťeňa bolo samé doma, preto som ani psa do bytu nechcela, ale priateľ trval na tom, že ho vychová, on to však vôbec nezvláda

Marunka

Bože načo majú niektorí ľudia zvieratá...ďalšie chúďa, ktorému môžem predpovedať ako skončí....

Nie, nežiadala by som od priateľa peniaze, pretože on by mi ich dal za zničenú vec automaticky. Zaujíma ma, šteňa ostalo samé doma? Potom je jasné, že ničí veci, pretože sa nudí. Ak to zničil v čase, kedy priateľ bol doma, tak prečo ho nemal na očiach? Prečo si mu hneď nepovedala rázne nie, že psíka nechceš, keď ho priniesol? A zničeným veciam sa nečuduj, ak zviera ostáva v byte samé. Ak sa to deje za vašej prítomnosti, tak potom skutočne nerozumiem či ho máte na hranie alebo preto, lebo sa chcete minimálne 15 rokov starať s láskou o zvieratko...