Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Môžem pribrat z jedla ktoré váži 100g viac ako 100g?

batBat-girl

pri spracovani salatu, brokolice, zeleniny potrebuje na toto telo viacej energie. aj preto clovek chudne, aj preto, lebo to su niskokaloricke potraviny. problem je v tom, ze telo sa pri takejto strave buri ak je nezvyknute... da spravu psychike a clovek sa neciti ok, kym nezje to, co je pohodlne, energeticky pohodlne...telo sa neda len tak oklamat...

batBat-girl

...telo potrebuje energiu aj na travenie potravy, ale je to minimum. a k tomu este pri steretypnom stravovani sa aj toto minimum energie podla mna este zmensuje na este mensie minimum, je to ako vseobecny princip energeticky v prirode, ze kazda sustava sa snazi zaujat najmensie energeticke miesto a tak aj fungovat - pri najmensej spotrebe energie...telo sa neda oklamat...

Jozef 45

Ovecka: Aka zakladna rovnica tvrdi, ze ak zjem 1kg priberiem 1,1kg ?

SomUcitelka ma pravdu v tom, ze ak budes jest uvedene potraviny schudnes.
Ved to mas napisane aj na tej stranke co si odkaz uviedol.
Je v podstate jedno, ci je to na zaklade tzv."negativnej energie" potraviny, alebo len vdaka tomu, ze nastava pocit sytosti. V kazdom pripade z nich nepriberies ale schudnes, nakolko telo potrebuje na travenie aj sacharidy a ak ich nedodas v potrave, co uvedeny salat ci brokolica nema, berie si ich zo zasob z tuku tela. Ale dlhodobo takto jednotvarna strava by asi viedla k poskodeniu zdravia.

0vecka

cokolady nepriberies viac ako zjes. Kazdopadne je to zaujimava otazka lebo podla zakladnej rovnice by to vyslo ze ked zjes Kilo tuku tak priberies neico cez 1,1kg co je nezmysel. Pride mi to zaujimave a budem sa tym este zaoberat.

Co sa tyka potravin paliace tuky tak je to nezmysel. Ak by to tak bolo tak by clovek take potraviny nejedol kedze by to len zatazovalo travenie. Mas plno pribehov nap po 2. svetovej kde sa ludia zivily napr len nejakou takouto zeleninou, tazko makali napr v gulagu a prezili to. Ak by to malo negativnu energiu tak by ich to malo polozit este skor. Negativnu energiu ma napr voda ale je to extremne mala negativna energia.

en.wikipedia.org

Inak odmietam sa tu o Tom hadat ak nikto neda ziadny rozumny Argument tak nebudem reagovat :) dakujem za pochopenie

SomUcitelka

Nemôžeš, telo potrebuje pri trávení jedla energiu.
Dokonca niektoré potraviny obsahujú negatívnu hodnotu kalórií, čo znamená, že pri ich trávení spáli telo viac energie, ako ich konzumáciou príjme napr. šalát, brokolica...a tak vlastne ich jedením chudneš.

dee8

Takto to predsa nefunguje a nedá sa to vyjadriť v gramoch... každá jedna živina sa metabolizuje inak, čokoláda je tvorená najmä cukrom a tukom, má minimum vitamínov a z minerálov akurát možno horčík... no a každá táto živina sa zmetabolizuje a využije na fyziologické funkcie... cukor spáliš a nejaký tuk sa ti uloží, ale nedá sa určiť v akom množstve... závisí to od mnohých faktorov - čo si počas dňa jedla, koľko energie si vydala, genetika, telesná stavba, atď...

batBat-girl

A nestačilo by ti, ked z jedneho kila cokolady priberieš 0,9 kila? Podla mna je to dosť, ba až vela. A predstav si kolko z toho je tuku - skoro šecko je tuk... bŕŕŕ - nie, neviem, fakt neviem ajko to je. Ja ked by som zjedla takto, hneď cítim, ze mam vacsi objem, ale aj vahu! Hned to citim a hned sa citim mizerne :-(( uplne važne. Ale jako mi to chuti, taka čokolada. Fakt.

lenka369

Je mi jasné že z toho nič nepriberiem ak si raz za cas dam trochu cokolady.. len mi napadlo a zaujima ma ze ci je možné z nejakého jedla pribrať viac ako je váha toho jedla. Cize ak by som čisto teoreticky zjedla kilo cokolady tak ci z toho mozem pribrať viac ako kilo.

viarinka

milá moja nič nepribereš ved neješ zakusky od rana do rana.
Ta čokolada je ako desiata-normálka ani Dgk nepribereš išlo ti to na výživu tela.
Aj ja mam rada,Keby som mohla tak si dam aj každý deň ale potom by to bolo plno peňazí.A ked si dam často
tak aj tak som chuda. To je blbosť.to by si musela jrsť všeličo možné od rana do rana