Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vodná fajka? 13 rokov

Príspevok v téme: Vodná fajka? 13 rokov
ria118

Dobrý deň. No takže. Mám 13 rokov a viete. Teraz je taký trend, že fajčenie je in atď...Ja sa však snažím byť rozumná, aj keď ma to láka vyskúšať, zatiaľ nie. Snažím sa aby vyhral mozog a nie moje trafené hormónmi ovplyvnené pubertiacke zmýšľanie. Mariška a také, to vôbec, aj keď možnosti sú. Ale nie som sprostá, droga, aj keď nie taká strašná, ale stále droga je DROGA! Nič pre mňa. NIE! Cigarety ako také...Ja chcem byť zdravá a toto nie je zdravý životný štýl...No rozmýšľala som nad vodnou fajkou. Bez nikotínu. Lebo dosť som si toho prečítala o fajčení, či už trávy, cigariet alebo vodnej fajky. Vodná fajka s tabakom(=nikotínom)je škodlivá cca tak ako normálne cigarety alebo viac, keďže ak vyfajčíte jednu cigaretu, tak to trvá chvíľu, ale keď budete fajčiť vodnú fajku hodinu, tak sa tých škodlivín dostane do tela viac. Malo by sa to filtrovať tam, ale sú teórie, že tie škodliviny sa vôbec nezachytávajú ...Ale viem, že existuje iba také že vodná fajka ale dovnútra idú iba uhlíky, s príchuťou čerešne napríklad, proste také neškodlivé, alebo kamienky či pasta. Napríklad s príchuťou kiwi, jablka... Veľmi by som sa chcela naučiť robiť tie krúžka, lebo je to sranda. Rozmýšľala som taktiež nad elektronickou, ale tá je taktiež škodlivá a sú tam aj príchute, čiže to ani nesmrdí ale vonia...ale taktiež návyková...ale tam sa dajú taktiež robiť tie krúžka. Viem, toľko rozruchu pre krúžka. Ale nie len preto, som zvedavá aké to je fajčiť, čo by som aj vyskúšala, ale nechcem robiť blbosti...JOJ. No proste moja otázka znie, či je taká vodná fajka s bez tabakovými kamienkami atď. stále škodlivá, alebo či sa to dá...Len ma to zaujíma. Ďalej tí čo ste skúsení, váš názor na vodné fajky je aký?
A na vyskúšanie fajčenia v takomto veku sa asi pýtať ani nemusím, ale som zvedavá...nechcem robiť unáhlené rozhodnutia, všetko si to chcem v have prejsť a neurobiť blbosť. Taktiež si nechcem škodiť. Veď zdravie je to najcennejšie čo máme. Fajčenie zabíja, viem to...ale takáto vodná fajka by mala byť iba vodná para alebo sa mýlim? Aký na to máte názor, pohľad?

tobie1

Zvykol som fajcit prilezitostne vodnu fajku - aj s vonavym tabakom, aj s kamienkami a nikdy som nepocitil ziadnu zavislost. Nikdy proste nebola taka situacia, ze si musim ist vodnu fajku pripravit a fajcit. Fakt len prilezitostne, pri navstevach s kamaratmi a pod. Cigarety som pritom nikdy nefajcil a ani ma to nikdy nelakalo. Vodna ano. Avsak uz som ju nemal mozno vyse 3 rokov. (asi som z toho uz vyrastol :) ).
Co sa tyka skodlivosti, su rozne studie. Porovnavali ste tu napr, ze tabak je skodlivejsi ako kamienky bez nikotinu a pod. Avsak roznych studiach sa pise (napr aj pri cigaretach) to, ze nikotin ako taky je podstatne menej skodlivy ako ostatne latky, ktore sa uvolnuju pri horeni.
Pri horeni uhlika sa tiez uvolnuju nejake latky, ktore ludskemu organizmu nemusia prospievat. Niekto hovori, ze cez vodu sa mnoho skodlivin prefiltruje. Niektore studie zase hovoria, ze prdlajz - spinavy dym cez vodu len prebuble a len sa schladi. Tym, ze sa ochladi, tak nestipe pri fajceni a clovek tak vyfajci podstatne viac. Pride mi to logicke. :-)
No k otazke: 13 rokov a fajcit vodnu fajku? Ak bude mat moja dcera 13 rokov a povie mi, ze pravidelne fajci vodnu fajku, tak by som jej to urcite zatrhol a urcite by som jej ani vodnu nekupoval. Pokial by sme pri nejakej rodinnej prilezitosti mali vodnu, tak by som jej mozno dal ochutnat, ale urcite nie to fajcit pravidelne.
Podla tvojho pisania vyzeras byt rozumna a snazis sa vyhodnotit aj klady aj zapory. Ver vsak tomu, ze na kupenie vodnej fajky mas este dost casu. ;)

Lion87554

Kur... to nemas inu zabavu nez fajcit vodnu fajku ? Asi nie... rob si co chces, kazdemu je to vies kde ? Asi nie... u riti... :)

25karina25

Myslis, ze ked vo vodnej fajke nie je tabak tak to neskodi? Tak sa nad tym zamysli uplne logicky. Je pre cloveka prirodzene vdychovat nejaky dym len preto, ze ma nejaku ovocnu "prichut"? To, ze tam nie je tabak, neznamena, ze to tvoje pluca nezatazuje.

Andy29383920101

Mno. Takže či vodna fajka škodi? Povedzme si takto.. všetkeho veĺa škodi. Tie mineralne kamienky asi neškodia áž tak ako normalny tabak. Ale ked to nebudes hulic tak casto. Tak je to ok ☺

ria118

Misinooo-Ahoj, no ja budem mať tohto roku 15 a niečo už viem od tej doby. Tie kamienky a také neškodia tak. Akože prospešné to nie je, žiaden pocit ti to ale nedá, lebo nemáš tam nikotín, ale môže to byť sranda. Pasty akurát nerobia zvyčajne hustý dym, len také niečo malé. Nezačínaj fajčiť, keď si to kupuješ domov, určite beznikotínové veci si dávaj. Raz za čas ti to nezaškodí a myslím, že ani nikotín, len nie často, lebo teraz možno nič ale o roky sa to zobrazí na tebe. Ja cvičím, zdravo sa stravujem, tak iba raz za čas.
Tak prajem príjemný relax, tamto by ti nemalo uškodiť. Ale nezačínaj fajčiť. ;-) Nie som ale odborník, ale mám aj potvrdené, že kamienky a také by nič ti nemalo spôsobovať. Prípadne elektronka s 0-kou liquidom.
A posledný koment :tiež som toho názoru, vtedy som si rozmyslela, že nechcem nič, teraz tiež sa snažím obmedzovať, keď iba príležitostne, ale mám to pekne pod kontrolou a chcem byť zdravá. ;-) Nie je to zdravé a zdravie si chcem nechať.
Pekný deň.

PS: Ďakujem za komentáre.

Misinooo

Prepáčte ale tí čo odpovedali asi nemajú 13 rokov ako napr. ja alebo Ria. Vôbec to nechápete. Fajčiť vodnú príde sranda. A v našom veku je sranda dôležitá. Ale niektorí máme aj rozum. Takže sa tiež pýtam "Škodí vodná fajka aj keď tam je pasta alebo kamienky?".

Ria188

To má byť pre zábavu, ale áno, pre zábavu sa dá fajčiť aj tráva máš pravdu...No ale ja som sa nepýtala na to, či to mám alebo nemám robiť, ale spísala som moje otázky...Na tie poprosím odpovede. ;-)