samovražda

Príspevok v téme: samovražda
roland

Dobrý deň v krátkosti tento pondelok budem mať 20 rokov. Som obyčajný klasicky chalan ktorý chodí do roboty, má skutočne tu najlepšiu rodinu ale bohužiaľ mam osobné problémy a už to ďalej nezvládam. Taktiež mam finančne problémy ( len a len mojou zásluhou keďže si peniaze nevážim a svojim "kamarátom" by som kúpil čo by chceli aj za posledné. Ďalšia vec čo iné ako žena nikdy v živote by ma nenapadlo že raz kvôli žene budem rozmýšľať tak ako rozmýšľam ale spravil by som pre ňu všetko na svete ale bohužiaľ je to komplikované až veľmi. Jedine čo ma tu ešte drží na tomto svete je mamka, ocko, babka atd. proste klasicky rodina bojím sa že si to budu vyčítať ale musím to urobiť lebo je to jedine riešenie. Lieky alebo vyskočiť z 8smeho poschodia ? prepáčte za túto tému ale musel som to aspoň tu anonymne napísať. Majte sa radi mier.

Cesta

To čo som písal v minulom príspevku je z časti pravda, z časti nie. Joyce Meyer bola v detstve sexuálne zneužívaná otcom. Cítila sa tak bezcenná a nemilovaná. Čítaním Biblie nadobudla poznanie je Boh nás miluje, a že nie je nič, čo by mu v tom zabránilo. Tak sa upla do opačného extrému, že je milovaná bezpodmienečne, stačí uveriť len tomu, že Ježiš nás zbavil hriechov, a my sa už nemusíme o nič snažiť, lebo sme tým spasení. Nezbavil, pokiaľ nebudeme konať Božiu vôľu ako Ježiš Kristus, ktorý nám ukázal cestu späť k Bohu. Nestačí byť Bohom milovaný, treba mu jeho priazeň aj vrátiť, podľa prvého a najdôležitejšieho prikázania: Miluj Boha, celým svojím srdcom, celou dušou, celou mysľou a celou silou. Toto je druhá časť pravdy, o ktorej Joyce mlčí. Boh je spravodlivý, a preto si spasenie treba zaslúžiť.

Cesta

Aj toto sa môže stať samovrahovi youtu.be
Tvoj stav je ideálny na to, aby si začal chodiť s Bohom. Boh Ťa nesklame, len mu musíš neprestajne dôverovať, aj v tých najťažších životných situáciach. Nechaj Ho v sebe pôsobiť, a konaj podľa toho. Nechcej sa sám zmeniť. Len Mu povedz čo chceš u seba zmeniť, a nechaj Ho pôsobiť. Ak Tvoje chcenie bude v súlade s Božím, stane sa, skôr či neskôr. Ak sa chceš učiť ako chodiť s Bohom, nech sa Ti páči www.youtube.com

Marosko-n

Našou úlohou tu na Zemi je robiť užitočné veci a byť užitočný. A samovraždou sa ochudobňujete o radosti v tomto ťažkom živote.
Vezmite si ako dlho sa tešíte na darček pod stromčekom ?

Ako dlho sa tešíte na prvé milovanie ? A skončí za pár minút !! Darček rozbalíte za 30 sekund chvíľu sa potešíte a už sa tešíte nabudúce čo bude. Tak aj náš život trápenia ,čakania, sužovania, depresii, beznádeje prežijete kým zas prídu nové Vianoce a pod stromčekom bude pre vás darček, ktorý vám rozjasní tvár a dá nádej do ďalšieho života.

Preto samovražda je nezmysel a obratie sa o tie najkrajšie zážitky tohoto pozemského sveta !!!!!!!! - treba byť trpezlivý !!

vestica lubomira

Ahoj. V prvom rade si treba určiť hranice, aby Ťa ľudia nevyužívali. Tým, že im dáš aj posledné nikomu nepomôže. Oni si to nevážia a ty tým trpíš tiež aj tvoja sebaúcta. Začni sa mať rád a vážiť si svoju prácu... Pochvál sa za všetko čo si dokázal. Tvoj problém pramení z dectva. Pomohla by Ti terapia podvedomia. Tu je moja stránka, dúfam, že Ti pomôže. vesticalubomira.wixsite.com

Cesta

Nie si šťastný, pretože sa veci nedejú podľa tvojich predstáv. Aj predstavy bránia záplave láskou, pokiaľ z nej nevychádzajú. Zruš všetky predstavy aj myšlienky, vpusti lásku do seba, nechaj sa ňou zaplaviť, a budeš šťastný. Lásku máme v sebe, len sme na to zabudli.

Anonym1999

Ak sa chceš naozaj zabiť, a už nevidíš žiadne východisko z tvojej situácie, tak predtým skús spraviť všetky veci z ktorých máš strach. Nech je to hocičo, proste tancovať v strede námestia alebo povedať nejakej babe, že sa ti páči, skočiť s padákom z lietadla, úplne hocičo. Povedz si, že nemáš čo stratiť, však keby si tým veci veľmi pokazil, tak to proste ukončíš. Viem ti zaručiť, že ak naozaj spravíš veci, ktoré ti naháňajú husiu kožu, tak ti bude natoľko dobre, že už na samovraždu ani nepomyslíš. Mne takéto myslenie veľmi pomohlo, keď mi bolo najhoršie.

bella21

Vieš aspoň sčasti určiť príčinu Tvojich depresívnych stavov? Prípadne, môžeš si povedať, že ak by sa aspoň toto vyriešilo, cítila by som sa trochu lepšie? (napríklad nejaký čiastkový problém, ktorý si uvedomuješ a ktorý Ťa trápi).

Alebo sa cítiš depresívne, ale ani nevieš prečo?