samovražda

Príspevok v téme: samovražda
roland

Dobrý deň v krátkosti tento pondelok budem mať 20 rokov. Som obyčajný klasicky chalan ktorý chodí do roboty, má skutočne tu najlepšiu rodinu ale bohužiaľ mam osobné problémy a už to ďalej nezvládam. Taktiež mam finančne problémy ( len a len mojou zásluhou keďže si peniaze nevážim a svojim "kamarátom" by som kúpil čo by chceli aj za posledné. Ďalšia vec čo iné ako žena nikdy v živote by ma nenapadlo že raz kvôli žene budem rozmýšľať tak ako rozmýšľam ale spravil by som pre ňu všetko na svete ale bohužiaľ je to komplikované až veľmi. Jedine čo ma tu ešte drží na tomto svete je mamka, ocko, babka atd. proste klasicky rodina bojím sa že si to budu vyčítať ale musím to urobiť lebo je to jedine riešenie. Lieky alebo vyskočiť z 8smeho poschodia ? prepáčte za túto tému ale musel som to aspoň tu anonymne napísať. Majte sa radi mier.

bella21

Nevladzem1122,

depresiu a úzkosti máš od detstva, čo sa pamätáš? Alebo sa to u Teba spustilo po nejakej traumatizujúcej udalosti?

Možno by bolo dobré oddeliť depresívne stavy, ktorých príčinu nepoznáš od tých, ktoré sú dôsledkom Tvojich negatívnych životných skúseností. Tie prvé nemôžeš veľmi ovplyvniť, musíš ich len prijať a naučiť sa s nimi žiť. Tie druhé, ktoré boli vyvolané zlými udalosťami v Tvojom živote (keď Ti napríklad niekto ublížil), tie sa dajú zmierniť či dokonca odstrániť. Na to je dobrá psychoterapia a .... odpustenie. Sama pripúšťaš, že nielen Tebe druhí, ale aj Ty si iným ublížila. Takéto ubližovanie - či už vedomé alebo nevedomé, je bohužiaľ bežnou súčasťou nášho života a jediným spôsobom, ako sa s ním vysporiadať je práve odpustenie. Aj keď sa tomu môžeš pri prvom počutí brániť, rozhodni sa odpustiť tým, ktorí Ti ublížili. Možno sa budeš rozhodovať mesiace, ale stojí to za to.

Chodievaš na psychoterapie? Určite si neber život, aj toto Tvoje terajšie utrpenie má zmysel a je dočasné, raz skončí. Neboj sa!

Ute

Nerob to, lebo sa ti to nepodarí a potom skončíš do konca života na psychiatrii, na zákerných liekoch ktoré skutočne bolia.

Kamaráti sa na teba vykašlú ako prví, no a tvoja žena tiež a rodina sa bude za teba hanbiť a nebude ťa mať za nič.

tigrica112

Máš 20 rokov, všetko ešte pred sebou. Isto ťa tie krásne časy ešte len čakajú. A navyše máš rodinu, ktorú miluješ. Zničil by si im tým životy, tak nebuď sebecký. Skôr by si mal prestať kamarátom platiť však prečo to robíš ? Potom sa nečuduj, že máš finančné problémy...
Premýšlanie nad samovraždou je vlastne túžbou aby boli veci inak ...Tiež som mávala také myšlienky...A potom sa stalo niečo čo mi navždy otvorilo oči ...Cestovali sme autom a o pár milimetrov nás obišlo auto, ktoré vbehlo do našeho jazdného pruhu. Vodič asi dostal mikrospánok..boli to zlomky sekundy, keby sme natom mieste o par sekund neskôr narazil by do nás..Vieš ako to dopadlo ? Druhé auto spadlo do priekopy a vodič bol na mieste mŕtvy. Má tam kríž a vence. A ja som ďakovala všetkým stražným anjelom, že nás ochránili.
Pretože až keď stojíš tvárov v tvár smrti si uvedomíš ako veľmi chceš žiť...

ipsik

Ked mas fin. problemy tak sa nauc jazyk a chod vonku. Mam kamosov, co zarabaju take prachy, ze aj teba by depka rychlo presla a ani ten jazyk nevedia a hovoria as tak ze Marek wissen was du wollen - to len ako vsuvka pre lingvistov, nie je to vysme

Nevladzem1122

strasne vela ludi mi ublizilo velmi ubizilo rovnako som ja ublizila .... liecim sa na depresie, uzkosti, mam endogennu depresiu vrodenu :( lieky mi uz nezaberaju, neznasam cely svoj zivot a vsetko v nom. hlavne tuto chorobu na ktoru ma uz nevedia ani liecit. to je peklo kto to nezazil. trapim sa. nezijem, ale zivorim. a toho koho som milovala, mi 7 rokov hadzal polena pod nohy. ja som mu zahranovala rit a on sa ozieral a pri mojej chorobe ma tahal este nizsie. snazila som sa milovat zit a pomahat, ale choroba ma dobehla. nemam tolko sil. neviem sa divat na to utrpenie, co sa teraz deje. trpi so mnou moja rodina, trpim ja. je to ako schizofrenia. bolest duse silna nepredstavitelna a ja uz nemozem :(

zi

roland, nevladzem1122,

viete, do čoho idete, keď chcete spáchať samovraždu? Ste pripravení hneď po smrti stretnúť sa s Bohom a bohužiaľ aj s diablom, ktorý si bude na vás robiť nárok pre to, že ste sa zabili a tým sa postavili na jeho stranu proti Bohu? Tušíte aspoň trochu, ako to, že ste tu na zemi a čo sa stane s vami po smrti? Alebo si len predstavujete, že po smrti budete mať konečne pokoj alebo jednoducho nebudete. A čo ak sa mýlite? Chcete urobiť vec, ktorú, keď sa vám podarí, už nebudete môcť zvrátiť. Tak by ste si mali byť na 200 % istí, že samovraždou pôjdete do lepšieho. Lebo do lepšieho nepôjdete!

Pretože môžete si zabiť telo, ale svoje ja, svoju dušu nie. Budete existovať i po smrti, lebo Boh vám dal nesmrteľnú dušu. A tá duša hneď po smrti pochopí, že samovraždou povedala nie Bohu, ktorý je láska a POKOJ. Preto duše samovrahov nemôžu nájsť po smrti pokoj, kým svoj čin neoľutujú a utrpením neodčinia. A to utrpenie sa svojou spaľujúcou intenzitou ani len trochu nedá prirovnať s utrpením na tu zemi, ktoré sa popri ňom zdá ako prechádzka ružovou záhradou. Keby tí, čo spáchali samovraždu mohli, 100-krát radšej by sa vrátili späť na zem a všetko si odtrpeli. Nehovoriac o tom, že boli oklamaní diablom, ktorí im nahováral veci typu: nikdy sa to nezmení, nikdy nebudeš šťastný, nemá to zmysel, zabi sa, aj keď v skutočnosti riešenie existovalo, len sa bolo treba trochu zaangažovať a zmobilizovať.

Prečítajte si, čo vás čaká po smrti a neurobte neuvážene nejakú hlúposť:

www.boziemilosrdenstvo.sk

michael067

Ak máš rodinu, priateľov finančné problémy sa daju prekonať ak su to veľké finančné problémy no tak potom si si pekne posr.. život a pri slovenských platoch to budeš spláca%t niekoľko rokov.
Rada dobuducna, rozmýšľaj v dlhodobom horizonte, nie krátkodobo vyhneš sa takýmto situáciám.

Bolsomtam

Pre vsetkych, co si chcú siahnuť na zivot: Pred par rokmi som bol v podobnej situacii, ked som cele tyzdne vacsinu casu v praci aj doma skumal na internete ako si co najefektivnejsim sposobom vziat zivot. Tu najvhodnejsiu najefektivnejsiu najjednoduchsiu najistejsiu a aj najbezbolestnejsiu metodu som mal presne naplanovanu, mal som presne vyhliadnute miesto v nedalekej poschodovej garazi, bol som sa tam par krat pozriet. Mal som stanoveny den D ktory bol den po tom ako v mojej zivotnej pojistke lala ski cit vynimka vyplaty poistky v pripade samovrazdy. Doma som nechcel lebo pri predstave ako sa zaplni ulica jaciacimi sanitkami, policajnymi autami, ako budu cudzi ludia behat po nasom byte atd..brrr. Musel som to naplanovat mimo bytu. Nebudem sa dalej rozpisovat, nakoniec mi jeden velmi mudry clovek povedal jednoduchu vec: ze ak nas ma na tomto svete aspon jeden jediny clovek rad, NESTOJI TO ZA TO!!! Okrem toho smrťou život nekončí, budeš ľutovať a tužiť vrátiť sa späť. Len si odložiš fyzické telo, ale ďalej funguješ. Ak si videl film Duch, je to presne tak.