Máte skúsenosti s lakomcom?

Príspevok v téme: Máte skúsenosti s lakomcom?
Belasa

Dočítala som sa, že štatisticky oveľa viac lakomcov je medzi mužmi ako medzi ženami. Možno to súvisí s tým, že ženy rodia, starajú sa o deti, tak ak by aj mali sklon k lakomosti, skôr či neskôr im ju materstvo vytlačí. Pretože dieťa potrebuje svoje a milujúca matka mu to jednoducho dá, aj keby si mala odtrhnúť od úst.
Rada by som poznala názory žien, ktoré majú s lakomcom nejaké skúsenosti. Spoznala som muža, veľmi šarmantného, vtipného, výborného spoločníka, sčítaného, vzdelaného. Je slobodný, bezdetný, vek 46, ale vyzerá podstatne mladšie, pretože športuje a dbá o seba. Poznáme sa rok a za ten čas som si všimla, že prerátava každú korunu, keď ideme na výlet jeho autom, vypýta si polovicu na benzín, v reštike si platíme každý svoje, vstupy do múzeí tiež platí každý za seba, keď ideme mojim autom, mňa ani nenapadne pýtať peniaze od neho a on sám to nenavrhne. Väčšinou chodí na víkendy ku mne. Ja vždy navarím, napečiem, on prinesie len nejakú maličkosť, nikdy sa to nevyrovná tomu, čo skonzumuje u mňa. Viackrát sme mali ísť spolu na krátku dovolenku, ale vždy to z nejakého dôvodu zrušil. Som si istá, že je to zo šetrnosti. Nie je to pritom žiadny chudák, má vlastný dom, drahšie auto, dobre zarába. V banke má určite tiež riadny balík, pretože naznačil, že celý život šetrí. Deti nemá a vraj ani nikdy nechcel. Každý z nás žije v inom meste. Minulý víkend som sa stretla s priateľkou z mesta, kde býva aj on. Videla nás spolu a po víkende mi zavolala s tým, že skoro padla na zadok keď ma videla s tým lakomcom. Vraj on už mal množstvo známostí,(lebo je to fakt veľmi príťažlivý chlap a verím, že ženy sa na neho lepia), ale každá ho napokon okašľala kvôli jeho lakomosti. V meste kde žije ho údajne všetky ženy dobre poznajú. Nepovedala mi nič nové, pretože za ten rok som už sama mala možnosť vidieť, že jeho vzťah k peniazom je mierne povedané čudný. Ja som naopak človek štedrý, koľko mám, toľko dám, nekalkulujem, peniaze pre mňa nie sú zmyslom života. Nerada by som však pokračovala vo vzťahu, ktorý nie je perspektívny. Lakomosť totiž pokladám za prejav sebectva a zo sebca nikdy dobrý partner nebude. Aj ja sama som bezdetná a pre to som sa aj pred 10 rokmi rozviedla, pretože som nechcela aby bývalý manžel nemohol uspokojiť svoju veľkú túžbu po deťoch. Aj naďalej máme priateľský vzťah, pozná aj tohto môjho priateľa a sám mi naznačil, že sa mu nepozdáva, že ma využíva, dokonca mi povedal, že je presvedčený, že sa na mne priživuje. Asi pred tromi mesiacmi u mňa prvýkrát zabudol nejaké svoje oblečenie. Ja som mu ho oprala a odvtedy ku mne nosí prať všetko svoje šatstvo. Zatiaľ ho nenapadlo dať mi nejaké peniaze na pracie prášky a mne je trápne mu to povedať. Napokon, nie je to žiadna horibilná suma, nezabije ma to, iba ma trápi, že možno naozaj je to z jeho strany vypočítavosť.
Troška som sa rozpísala viac ako som pôvodne plánovala, ale chcela som to viac priblížiť. Ak je tu nejaká žena, ktorá mala vzťah s lakomcom, bola by som vďačná za každú radu a skúsenosť. Obávam sa totiž, že tak ako alkoholizmus, ani táto úchylka sa nedá odstrániť. A ja netuším, s čím všetkým ešte mám rátať.

Mesačný princ

Jediný spôsob v dnešnej dobe ako si overiť, či ťa má žena rada ,,pre to kto si,, je tváriť sa, že nič nemáš :) Ak ostane napriek tomu, tak ťa nemusí trápiť, že nič nemáš, našiel si niekoho, kto chce byť s tebou a nie s tvojimi peniazmi, či iným majetkom :)

Marosko-n

Prečo sú muži lakomejší ?
jednoduchá odpoveď:
Muž myslí ináč ako žena
Muž musí myslieť aj na zajtrajšok. o týždeň, mesiac o rok o 10 rokov, tak aby žena ktorú si vezme mala čo najlepší život pri ňom.
Žena keby mala milión tak ho dokáže minúť hňeď , lebo myslí na súčastnosť, kupi čo jej chýba.
Preto muž rozumný muž koriguje požiadavky ženy aby prežili aj o mesiac a nie všetko hneď minuli. A javí sa ako lakomec.

Maja0123

A prečo si nemôžeš vždy zaplatiť svoju polovičku, príp. prispieť do benzínu? Je to jeho auto, to auto chodí na benzín, opotrebúva sa, mení sa v ňom olej,..... .
Sama píšeš, že ste iba priatelia, tak by nebolo férové od Teba, aby si sa s ním vláčila po výletoch, reštikách a platil by všetko on.
Moja, ja si vezmem na benzín aj od sestry a nieto ešte od kamarátky. Ja keď idem nakupovať s mamou do Tesca - na väčší nákup, tak si platíme každá svoje a to bývame v jednom rodinnom dome, ale s dvomi vchodmi. S manželom hospodárime spolu, nikdy by sa ma mama nespýtala, aký obnos máme v banke, nič podobné. Ak kúpia moji rodičia, alebo svokrovci niečo môjmu synovi, o.k., ale ak ideme spolu, my hradíme svoje a oni svoje. Ak majú návštevu naši, je to ich návšteva a pod.. Sestra nemá vodičák a ak ju nevezme otec, tak ju vezmem ja, alebo môj manžel, ale normálne si platí benzín, predsa chce ísť ona. U nás je normálne ak potrebuje ísť na 120 km tam a toľko spať, tak dá 70 eur. Predsa je v tom benzín, opotrebovanie auta, parkovné a nás čas.
Nežijeme v dobe, keď sa dá rozhadzovať.

LAXMI

Lakomec ju ani neuvidi a ani nestretne.

Chod do Anglicka. Anglicanky si velmi radi vydrzuju chlapov a vsetko za nich platia.
Tam budes mat raj, ale zas smradochov, ktori setria aj na mydle a vode, nechcu nikde.

sssm

Este horsie ako lakomost je rozhadzovat cudzie peniaze na nepotrebne veci na seba-kabelky, saty, atd... Takych su plne obrazovky a noviny kazdy den. Tomu sa zas hovori prizivnictvo, Tieto temy vyzeraju , ze su vymyslene, lebo sem pisu zeny ako z rozpravky: skromne, ale pritom stedre, pracovite, obetave. Taku som tu na Slovensku v reale este nevidel a ani nestretol.