Oplati sa zit so psychickou chorobou?

Príspevok v téme: Oplati sa zit so psychickou chorobou?
smutna dusa

Viete kedysi som bola dievca plne snov a nadeji, vesela kopa. Vplyvom negativnych udalosti v rannom detstve - velka tragedia v rodine som od malicka trpela OCD poruchou - caste stupanie na ciari, vseliake ritualy v podvedomi s tym, aby sa mojim najblizsim nic nestalo. Bola som skor vzdy utiahnutejsia. Neskor som sa popalila na nohe a mala som vesliake problemy sama so sebou ako vyzeram. Pritom podla okolia vyzeram dobre, ale nikdy som si neverila :(. Spoznala som priatela - jeho mama mi hovorila, ze tieto problemy mam, lebo nie som pokrstena a same vec s diablom, ktore mi na psychike nepridali. Mala som asi smolu .... nebyt tohto stretnutia asi sa skor dostanem z mojich probemov. Stretnutia asi neovplyvnime, nikdy nevieme koho stretneme. Moji rodiacia ma darmo odhovarali, ze mam ist iny smerom a mali pravdu. Ale darmo plakat nad rozliatym mliekom. 18 rokov sa liecim, priatel odisiel zo dna na den do zahranicia, jeho mama to spravila tak, aby som o tom nevedela a vtedy sa to cele vystupnovalo tak, ze spojenie OCD a depresie ma prvy krat priviedli na lieky. Po roku a pol sa vratil. Malo o mna zaujem mnoho muzov, ale kvoli mojej chorobe som nikdy do toho nesla a zostala s tymto priatelom. Lubila som ho, ale je to rodina kde boli vzdy same problemy a este aj strasne nazory vid vyssie. Mala som odist, aj ked som milovala. Ublizila som sebe aj svojej rodine. Kvoli tejto chorobe som si nikdy neverila a tak som niekedy trpela aj vo vztahu, lebo vsak iny ma nebude chciet. Pritom som citliva dusa. Dnes mam 34 rokov, prekonala som tazke veci. Od problemov so srdcom, az po kolaps. Antidepresiva musim uzivat stale a tak sa pytam, ci ma toto vsetko este zmysel. Preco nemozem mat zdravu hlavu ... tolko veci by bolo inak. Som vobec plnohodnoty clovek, ked mam taketo problemy? mozem si zato sama alebo je to naozaj choroba ako kazda ina .... strasne moc som sklamana ... urobila som vela chyb ale vela krat som aj pomohla ... niekedy mam pocit ze tieto psychiatricke choroby su tie najhorsie a nikto nepochopi co to nezazil. Chcem zit, ale mam pocit ze mi uz nic nezabera.

ipsik

Vies, preco ma vzdy radost cloveka vzdy zavisiet od nejakej veci? Vsak radost ti mozu spravit aj Tvoji najblizsi, rodina, aj Ty im, aj ked mas depresiu. Mne su moje choroby viac menej ukradnute. V tom virtualnom svete som mal kopec zabavy. Radiator ma vzdy pravdu, ci?

smutna dusa

stale sa vynim ja, ze som chora a to ja mam choru psychiku .... velmi si vycitam, ze som roky aj tie reci pocuvala a uz sa to neda vratit spat :( .... mozno aj to mi sposobilo tento pad

smutna dusa

bol to skor problem jeho maminy, ako jeho .... vela okolnosti, vela veci, tazko povedat ... viem vsak keby sme sa nestretli je moj zivot tisic krat jednoduchsi .... a bola len moja chyba v tom zotrvavat. vsak sme sa nejeden krat chceli rozist, raz z jednej raz z druhej strany - a nikdy to nevydalo a skoncili sme pri sebe. mam pocit akoby sme boli nejaka osudova laska, kde sa jeden nechce odlucit od druheho napriek vsetkym bolestiama a starostiam ...

jjoe

Ešte nie si tak stará, aby sa ti neoplatilo žiť. Možno o rok , o päť vymyslia liek, ktorý ti výrazne pomôže. Mne sa to stalo :). Tak držím palce, nech sa to zmení. Treba skúšať a bojovať, ak je aspoň trocha síl...

Mesačný princ

Oplatí sa žiť v nefungujúcom vzťahu, dlhé roky znášať niekoho výstrelky?

Oplatí sa ostávať vo vzťahu aj napriek tomu, že za všetko môžeš ty a to, ,,že nie si pokrstená,,?

Neblázni :O

Odkiaľ vieš, že máš nejakú chorobu? veď ak by som mal prežívať niečo takéto, tak by som sa zbláznil rovno. Ale mne sa to nestane, pretože si samého seba celkom vážim :)

Rob s tým niečo!

Veta ,, kto by ma už chcel s psychickou chorobou?,, Je dosť divná nemyslíš?