Rada ohledně vhodné práce

Príspevok v téme: Rada ohledně vhodné práce
MobyDick

Už jsem psal tady dost úvah, ale teď potřebuji sám poradit. Nebudu to dlouho rozepisovat. Mám maturitu (všeobecné soukromé gymnázium asi nic moc, vím, dnes to většinou už o kvalitě není), studovat dále už nebudu, je mi hodně přes 30 let a nemohu si už dovolit vymýšlet! Mám sny, ale nevím, jestli se k nim někdy přiblížím, snad alespoň amatérsky sám pro sebe. Uvažoval jsem o odjezdu do zahraničí, ale to jsou komplikace, a nevím, jestli by se mi to vlastně vyplatilo-už to není to, co bývalo, a byl bych ještě více vykořeněný, než jsem tady v české republice. Možná časem.

Jaká práce vhodná pro mě by podle vás byla, ale prosím realisticky. Uvědomte si, že maturita dnes není už nic, a zvláštně ta na všeobecném gymnáziu, to je standart! Moc jsem toho na výběr neviděl, a navíc si potřebuji vydělat, mám určité ambice. Díky za radu.

MobyDick

lLily: to prostředí jsi napsala dobře, a proč jsem to nezkoušel? Nechal jsem se jistým neúspěchem odradit, a potom jsem se chtěl úplně přeorientovat, a ono to nejde, prostě si mě ty tužby zavolají. Takže měl bych začít od příštího týdne po něčem pokukovat, dávám si předsevzetí, že začnu hledat, a nevzdám to, ani za nic.

MobyDick

Mesačný princ: dám ti vědět jakmile se jen trochu změní můj život, to už bude pokrok. Ale to bude brzy.

lLily

no jo no, vedela by som si ta predstavit napriklad v nejakej galerii alebo divadle...to je jedno na akej pozicii, hlavne, ze tam budes pritomny v tom prostredi a mozno casom nadviazes aj kontakty, ktore ta posunu "vyssie" ci do oblasti blizej tvojmu zaujmu

preco teda ci z akeho dovodu nehladas tam, kde ta to taha?

MobyDick

chllp: to je poživačnost, ale proč ne. Já také rád jím, ale co duše, ta se musí také sytit? Já ji sytím uměleckou krásou.

chllp

A to teda ako mame vediet, ze co ta naplnuje? Mna napriklad naplnuje, ked nieco jem, alebo pijem. Naplni ma to a neskor to musim vypustit von.

MobyDick

chllp: relativně to člověka sice bavit může, ale naplňovat ho to nemusí, tady jde o praktickou radu. A není toho mnoho, pokud člověk nedělá něco sám, některé činnosti by mě nebavily ani za nic na světě.

chllp

To, ci ta nieco bavi, zistis az ked to zacnes robit. Az ked clovek robi velmi tazko, az ho to nase..ie , tak skusa sam seba a skusa, ci to dokaze

MobyDick

lLily: určitě vím, na jakou oblast se soustředit nechci! Jde o to, že jako snílek (bohužel, musím to takto napsat), vlastně pro mě nebude snad žádná práce která by mě oprav du naplňovala (takových je velice málo), a já potřebuji vybrat z těch špatných tu nejméně špatnou!

Ano, chtěl jsem zpívat, chtěl jsem hrát na hudební nástroj, chtěl jsem skládat hudbu, chtěl jsem psát, chtěl jsem kreslit a malovat, ale zatím nic!

A pokud se nechci zbláznit, tak musím zvolit alternativu. Na minulost raději nechci myslet, musím začít znovu, a hned!

lLily

predpokladam, ze si uz niekde pracoval, ked mas skoro 40 rokov? prepac, ale neviem, ci si to uz spominal a ani na aku oblast sa sustredis ohladom novej prace