Rada ohledně vhodné práce

Príspevok v téme: Rada ohledně vhodné práce
MobyDick

Už jsem psal tady dost úvah, ale teď potřebuji sám poradit. Nebudu to dlouho rozepisovat. Mám maturitu (všeobecné soukromé gymnázium asi nic moc, vím, dnes to většinou už o kvalitě není), studovat dále už nebudu, je mi hodně přes 30 let a nemohu si už dovolit vymýšlet! Mám sny, ale nevím, jestli se k nim někdy přiblížím, snad alespoň amatérsky sám pro sebe. Uvažoval jsem o odjezdu do zahraničí, ale to jsou komplikace, a nevím, jestli by se mi to vlastně vyplatilo-už to není to, co bývalo, a byl bych ještě více vykořeněný, než jsem tady v české republice. Možná časem.

Jaká práce vhodná pro mě by podle vás byla, ale prosím realisticky. Uvědomte si, že maturita dnes není už nic, a zvláštně ta na všeobecném gymnáziu, to je standart! Moc jsem toho na výběr neviděl, a navíc si potřebuji vydělat, mám určité ambice. Díky za radu.

MobyDick

Mesačný princ: to je jako by jsi napsal vykašli se na historii a jiné národy atd. To nejde, navíc je to i můj zájem, nežiji jen dneškem, ale i historií, a to ovlivňování jinými kulturami zde je. Tak to to myslí, a budoucnost je důležité, její odhad, co se stane apod. Já se zajímám o umění, a zajímá mě jeho osud, vývoj, renesance, či propad. To je na nás všech, to můžeme ovlivnit. Okolí, to mohu kdykoliv opustit, když poznám, že by mě zničilo, že už v něm není žádná naděje.

Mesačný princ

MobyDick - sa vyser na Európu, ani Európa sa o teba nezaujíma :D

Sústre´duje sa na seba a svoje okolie :)

MobyDick

Mesačný princ: to nás je určitě více, a vědět dám, protože teď jsem ve stavu euforie a to je pozitivní, takže zpočátku snesu leccos. Je na čase měnit život, a právě v tom světovém zmatku, nejde jen o mě, jde vlastně o všechny lidi, protože mnozí se dost izolují, a to na vitalitě Evropy nepřidává.

Mesačný princ

Ak sa ti to podarí, tak daj vedieť. Možno ma inšpiruješ, pretože aj ja potrebujem niekde začať :)

MobyDick

stastnablcha: to máš naprostou pravdu a toto mě straší natolik, že se toho bojím a hodlám s tím okamžitě něco dělat, nejen kvůli sobě, ale i kvůli mým blízkým.

stastnablcha

este mas len cez 30, je hodne casu zacat robit nieco co ta bude bavit a naplnat.. nieje nic horsie ako ked v 50 si uvedomis ze toto je fakt hrozna chyba co sa stala

MobyDick

lLily: máš pravdu, že v jednoduché rutině mohu létat v oblacích, ale otázka je, jestli toto je dobré, jestli to chci? Nějaké vlastní typy mám, tak to vyzkouším, a potom třeba napíšu.

MobyDick

hellla: tak palce ti držím i já, jinak z toho co jsi psala nevím co bych mohl dělat, a peníze budu potřebovat, pokud by to bylo méně placené, musel bych dělat ještě něco k tomu. Mám své sny, a musím činit rychle, než zase vyhasnou.

MobyDick

klik: ahoj, po delší době. Asistent, nevím napadalo mě dost věcí, a budu muset vzít něco rychle, a podle situace a možností se to bude střídat, dále se uvidí. Já těch možností až tolik nevidím, zatím, pokud to bude jinak, mile rád to zde napíšu, a sám si řeknu, jak jsem se mýlil, jak je to snadné, proč jsem byl pasivní.

MobyDick

WHISPER: ale máš můj obdiv, že bojuješ, mě to čeká také, a už brzy, spíše jsem se chtěl jen zeptat na názor druhých. Netvrdím, že si nestěžuji, vím že to není dobré ani pro mé blízké, leč bohužel jsem to dělal, a stejně mi to nepomohlo, ale mám možnost vše napravit.

Tak já masky nemám rád, a rozhodně než se přetvařovat a působit falešně šťastně, tak raději ukážu skutečné emoce. Ale já jsem v náladách proměnlivý, takže je to věcí stavu.

Nikdo si nemůžeme dovolit zahálet, protože máme konečné množství času, ale i pasivita je člověku dána, mně to velmi škodí, nemysli si.