Zdravim. Ako podla vas lekari beru svoje pacientky? Co ak sa pacientka nechtiac zalubi, zamiluje do svojho lekara? Ako vnima namysleny, do seba zahladeny muz-lekar taku pacientku, beznu zenu? Je mi jasne ze sa s nou nebude nijak zaoberat, zvlast ak ide o obycajnu zenu. Alebo aj to sa stava a poznate pripady kedy to bolo predsa len obojstranne? Ake zeny si vyberaju lekari a aku sancu ma uplne obycajna zena u takeho chlapa? Len ma zaujimaju nazory na danu temu.
Lekar vs pacientka
pacientneznamy: Ok, prepáč.
iLily: Hej, poznám. Hoci sa o tej osobe nedá povedať, že by bola úplne šťastná a že s tým dodnes nebojuje, nevzdala sa a ide ďalej. Ono tým deprimovaným ľuďom podľa mňa skôr treba dať najavo, že niekomu na nich záleží a že ten niekto ich v tom nenechá samých.
A tu nastupuje ten psychológ....
a este k tomu za peniaze...sak to je skoro jak citova prostitucia, stetka ci gigolo v psychologickom prevedeni a potom sa ti ludia divia, ze maju nanic vztahy so svojimi (naj)blizkymi, ked sa miesto u nich vykacavaju u celkom dudzieho cloveka, ktory sa tvari maximalne seriozne a potom uz len zhrabne prachy a pozve ci nakaze dalsiu navstevu (akoze pre pacientovo dobro) a najlepsie pravidlene, bo pravidelni pacienti zarucuju spravnu klientelu a pravidelny plat
kopa pacientov ma ten najlepsi vztah svojho zivota prave s touto kapacitou....ale tak kazdemu podla jeho gusta, nevravim...len potom sa zbytocne divia
Ked tak piste k teme!
Ta sa netyka psychologov, psychiatrov atp., takze psychoromantiku sem netahaj. Na to si zaloz inu temu!
Toto nepochopím, že človek dokáže byť závislý od akekoľvek možnej i nemožnej blbosti, aj roky (jedlo, net, káva, cigy, lieky, vzťahy). A všetko je to zlé. Ale človeku to môže byť aj úplne jedno a vtedy tie závislosti nemajú takú moc. Ale treba si pamätať, lepšie je si vypiť hneď zrána, aby na to človek nemusel myslieť celý deň - ha, ha. Niektoré ženy sú závislé na čítaní správ svojich partnerov, niektorí susedia sú zase závislí na odpočúvaní susedov (poznať ich podľa toho, že majú jedno ucho väčšie než to druhé). Ale čo môže znamenať pevný stisk? Na to som ešte neprišiel. Čo máme vlastne v tých hlavách? Jatt, poprosím ťa, vyjadri sa k predmetnej veci, poprosím, zapnite mu ten malý mikrofón.
hej? a poznas niekoho, komu to pomohlo do tej miery, ze po tom vsetkom neostal po zvysok svojho zivota visiet ci uz na psycholiekoch alebo na svojom psychologovi? lebo ja nie....
iLily: Tak ono vieš, niekedy človek potrebuje nestranný pohľad na vec. O to viac, keď ani naši najbližší nám nechcú pomôcť. Jasné, je to nevyrovnaný vzťah ale od toho lekára sa očakáva, že bude počúvať, čo chceš povedať, lebo je za to platený. A mnohým takáto terapia pomohla či dokonca zachránila život.
obojstranne to bolo asi len v seriali Terapie:
to je ina psychoromantika a inak sa divim, ze sa to nestava castejsie, no ja sa divim vlastne i tomu ako sa ktosi moze zdoverovat celkom cudziemu cloveku a zvlast v tak nerovnej pozicii ako je vztah "lekar-pacient", to musi byt strasne plytky vztah a dost jednostranny
Tak ako podľa mňa sa to môže stať. Iste, nie vždy bude lekár súhlasiť s niečím takým a rozhodne sa použiť rozum (psychiatri/psychoterapeutovia by vedeli rozprávať), lebo to skrátka nie je správne. Ale keď za nejakých zvláštnych okolností preskočí iskra, tak nerozumiem, prečo by z toho nemohol byť vzťah.
Prečo by mal byť lekár namyslený a do seba zahľadený? Skôr bude inteligentný a nie namyslený a keď hovoríš o obyčajnej žene, tak sa to neskôr stretne isto s nejakým nepochopením a isto si nebudú rozumieť, tak tam ani žiaden vzťah nevznikne. On bude točiť o jednom a ona takmer na isto o inom. Tak čo tam môže byť spoločné? Chuť na malinovku?