Ahojte. Mám partnera 5 rokov, vzdy bol ku mne milý, ústretový...no skrátka chlap s ktorým je žena spokojná. V poslednej dobe je však agresívny, uráža ma ...škaredo nadáva ( hanbím sa napísať nadávky ktorými ma nazýva) no psoste ma ponižuje najhrubším spôsobom...jemu ako dvôvod stačí že nepoviem to čo chce on počuť alebo že nesúhlasím s jeho názormi že ich mám iné...alebo že mám iné (ženské a často citlivejšie) myšlienkové pochody...a už ma častuje nadávkami najhrubšieho zrna, vrieskaním, vyhrážaním a ponižovaním...niesom typ človeka ktorý by na všetko pritakával ale jemu som sa už podvolila a robím to často len pre pokoj ktorý tak túžim mať. Čítala som si veľa o manipulátoroch a mám pocit že on ním je...za jeho emocionálne výbuchy a záchvaty si vraj môžem sama lebo ja som jeho zrkadlo a podobne (lebo nie vždy s ním súhlasím-veď každý sa na veci pozeráme inak a máme iný názor). Nehovorím že ja chyby nerobím ale ponížiť sa tým, žebudem niekomu nádávať a urážať ho ( niekomu koho milujem) je pod úroveň či už ženy alebo chlapa.O tom že ma citovo vydiera ani nehovorím...nechcem sa ho zbaviť ani nič podobné...mám ho naozaj úprimne rada ale čím ďalej tým viac rozmýšľam hlavou a nie srdcom...chcem byť spokojná a šťastná žena a nie chodiaca kôpka nešťastia...prewto mi prosím poraďťe, ako mu vysvetliť že nadávanie a urážanie mi vážne ubližuje, zanecháva vo mne hlboké stopy bolesti a vzbudzuje vo mne averziu voči jeho osobe...ďakujem za odpovede...snáď niečo z nich zaberie:)
nadávanie, ponižovanie
Bud uz ma inu, alebo po nejakej pokukava, mozno ho ona bali. Presla som tym....zbytocne sa ho na to pytat. Pravdu nepovie. Je to pod jeho uroven. Otoci proti tebe....dat jasne najavo ze bud sa bude chovat normalne alebo je konec. Pri prvej takej hadke odid ty alebo ho vyhod!
nastastie teraz sme v obdobi posledne mesiace ze sa to ustalilo, a je to velmi dobre, klop klop.
preto chem zakladatelke pomoct mozno,povedat styl akym som to ja vyrisila
Livinka25, naco ti je taky chlap? Naco si s nim? Ma vela penazi? Si nevies najst niekoho, kto by ta mal v ucte? Asi je pre niektore baby jednoduchsie byt s niekym, kto im raz usta rozbije, ale hlavne ze niekoho maju, ze? Ked si nevazite baby same seba, tak si mozete so zakladatelkou temy aj sto emailov vymenit, pridete len na to, ze ste neschopne opustit chlapov, co vas ponizuju....
Aj ty si vaz samu seba. Nema ti co hovorit, ze si hlupa, lebo aj to je ponizovanie. Sranda-nesranda. Na buduce ti povie, ze si sprosta a neskor ti bude nadavat do dementnych pi*. Treba to zastavit uz pri takychto nevinnych, akoze zo srandy. Posuvas hranice, ludia skusaju, kam ich az pustis.
raz by mi chlap nadaval tak ho poslem tak dpč ze sa az zaprasi
frajer mi povie maximalne ze som hlupa aj to zo srandy
no skusil by nejaku fakt serioznu nadavku
to co ma byt, zeny vazte si same seba treba vam takychto chujkov?
mam to iste..
.presne do bodky....keby si pisala o mne
ak chces daj neaky mejl..
popiseme
budem rada, mozno na cosu orideme
ma rovnake idey ako ty.....................
veru taketo zmeny nie su nahle ani zo dna na den ;)
lettycia - stále premýšľam čo sa také zásadné u vás mohlo zmeniť?
Toto nie je ,,NÁHLA,, zmena!
Buď sa niečo postupne hromadilo a problémy ste neriešili alebo sa stalo niečo jemu. No a poslednou možnosťou je najskôr to, že vznikol takýto podnet z tvojej strany?
Nikto sa takto nemení! Len z dvoch dôvodov sa ľudia menia ,,menia sa preto, lebo chcú, alebo preto, lebo musia,,!
Bu´d bol taký odjakživa, alebo sa udialo niečo, čo v ňom toto správanie vyvolalo.
Pokúsiť sa mu to vysvetliť to môžeš, ale nemôžeš (alebo teda nemáš ako) ho donútiť aby tomu rozumel a aby tvoje požiadavky akceptoval. To si musíš ujasniť a následne sa podľa toho zariadiť. Nemôžeš a nemáš ako korigovať alebo ovplyvňovať chovanie iného človeka, môžeš ovplyvňovať len konanie svoje. To znamená, ujasniť si že či v prípade že tvoj priateľ tvoje požiadavky aby ti prestal nadávať neakceptuje a bude vo svojom správaní pokračovať, alebo s nadávaním tebe na chvíľu prestane a po čase sa k nemu vráti, budeš ochotná to naďalej znášať a budeš si stále vedieť prestaviť spolunažívanie a spoluexistenciu s ním.
Nikto tu na fóre ani nikde inde nemá ako ti dať zaručenú radu ako tvojho priateľa zmeniť, pretože nikto z nás nemá možnosť riadiť jeho konanie.