Ahojte. Mám partnera 5 rokov, vzdy bol ku mne milý, ústretový...no skrátka chlap s ktorým je žena spokojná. V poslednej dobe je však agresívny, uráža ma ...škaredo nadáva ( hanbím sa napísať nadávky ktorými ma nazýva) no psoste ma ponižuje najhrubším spôsobom...jemu ako dvôvod stačí že nepoviem to čo chce on počuť alebo že nesúhlasím s jeho názormi že ich mám iné...alebo že mám iné (ženské a často citlivejšie) myšlienkové pochody...a už ma častuje nadávkami najhrubšieho zrna, vrieskaním, vyhrážaním a ponižovaním...niesom typ človeka ktorý by na všetko pritakával ale jemu som sa už podvolila a robím to často len pre pokoj ktorý tak túžim mať. Čítala som si veľa o manipulátoroch a mám pocit že on ním je...za jeho emocionálne výbuchy a záchvaty si vraj môžem sama lebo ja som jeho zrkadlo a podobne (lebo nie vždy s ním súhlasím-veď každý sa na veci pozeráme inak a máme iný názor). Nehovorím že ja chyby nerobím ale ponížiť sa tým, žebudem niekomu nádávať a urážať ho ( niekomu koho milujem) je pod úroveň či už ženy alebo chlapa.O tom že ma citovo vydiera ani nehovorím...nechcem sa ho zbaviť ani nič podobné...mám ho naozaj úprimne rada ale čím ďalej tým viac rozmýšľam hlavou a nie srdcom...chcem byť spokojná a šťastná žena a nie chodiaca kôpka nešťastia...prewto mi prosím poraďťe, ako mu vysvetliť že nadávanie a urážanie mi vážne ubližuje, zanecháva vo mne hlboké stopy bolesti a vzbudzuje vo mne averziu voči jeho osobe...ďakujem za odpovede...snáď niečo z nich zaberie:)
nadávanie, ponižovanie
ty i proste viacmenej rozumova zena a on citlivy muz, proste sak k sebe nehodite a budete si uz len ublizovat
predtym ti jeho citliva stranka vyhovovala, no citlivost ma aj odvratenu stranu a tu ti bohuzial ukazuje teraz, no vzdy lepsie, nez by ste boli uz svoju a mali spolu aj deti
ja to vidim na mojich rodicoch a nechcela by som byt v kozi ani jedneho z nich
a mama sice tiez obcas vysvetluje, ale akurt v tu najnevhodnejsiu chvilu kratko po tom, co otca vyprovokuje, takze ja to neraz takto mala v priamom prenose
"Nehovorím že ja chyby nerobím ale ponížiť sa tým, žebudem niekomu nádávať a urážať ho ( niekomu koho milujem) je pod úroveň či už ženy alebo chlapa."
no jedine, ze ta nemiluje......
"ako mu vysvetliť že nadávanie a urážanie mi vážne ubližuje, zanecháva vo mne hlboké stopy bolesti a vzbudzuje vo mne averziu voči jeho osobe."
no presne takto a ked to nepochopi, tak si mozes si na stopercent ista, ze ta nemiluje
v niecom tak sa neda pokracovat v zmysle, ze sa oklepes a idete spolu dalej, vase cesty budu uz zrejme navzdy rozseknute kolom, ktory si dovolila, aby medzi vas vrazil
ano, zrkadlis ho, vidi sa v tebe a cosi ho nesmierne stve, i ked nemusi priamo na tebe...mozno cosi v zivote a vybija si to na tebe. Ty s nim zijes, mala by si ho viac poznat.
Nechápem, prečo s ním chceš ostat. Hlavne keď je aj agresívny. Čakas, kým ťa zmlátil, alebo aj niečo horšie? Chápem, že na začiatku taký nebol, ale na začiatku je každý vzťah pekny, až casom sa ukaze skutočná povaha. Alebo máš nejaký záchranársky komplex a myslíš, že ho zmeniš? Na toto už veľa žien doplatilo.
A ešte rada pre teba - trénuj svoje sebavedomie. Uvedom si, kým si a aká si. Ľúb sa a maj samú seba v úcte, lebo aká si ty k sebe, taký budú aj mnohí ľudia na teba.
Nikto si toto k tebe nemôže dovoliť, tobôž nie dlhodobo, lenže je len na tebe, či si ti necháš alebo nie. Nepoznám tvojho priateľa, neviem či sa mu čosi stalo a či naozaj taký pred tým nebol. Ale nesmie si toto dovoliť, ak mu k tomu nedávaš dôvod. Vieme všetci ženy vedia byť hrozné harpie...lenže byť chlapom, ani takej nepoviem vulgárne...
Ty si mu nikdy nepovedala "dosť, toto si ku mne nebudeš dovoľovať"? Tak sa mu nečudujem, že si k tebe toto dovolí...robí to, lebo môže, lebo nemá mať prečo úctu k tebe, keď si ty sama seba evidentne nevážiš, keď držíš ako voš pod chrastou a čakáš, že sa uvedomí...Keď ho máš tak veľmi rada, posaď si ho oproti sebe (hneď, neodkladaj to) a povedz mu všetko, čo ťa štve a bolí z jeho strany. A nech sa pokúsi o nápravu. A najmä nech ti vysvetlí, čo je za jeho správaním.
I keď ja nerozumiem ako môžeš chcieť byť silou mocou s niekym, kto sa začal takto správať, ale okej, je to tvoje rozhodnutie... :)
denisaf a môžeš mi opísať správanie tvojho ex partnera... možno mi tym otvoríš oči...či majú nejaké spoločné spôsoby """"komunikácie"""".ďakujem
moja mila zlata ked si myslis ze na neho nieco zaberie si na velkom omyle...tvoj partner je zakomplexovany agresivny chlap s ktorym aj keby si mu vo vsetkom vyhovela nikdy nebudes zadobre a nebude s nim klud.... ak si vazis samu seba a niesi ako tie sproste zeny ktore si s takymi chlapmi este aj decka uvalaju lebo,, on sa urcite zmeni,., nezmeni sa!!! ber nohy na plecia a najdi si druheho !! ja som mala pred dvoma rokmi toto iste a poviem ti po rozchode mi normalne odlahlo!!