Zistil som po pol roku od nasej svadby, ze pred vyse rokom moja vtedy este snubenica sprepacenim vyfaj..la na diskoteke chlapovi.. a stalo sa to dvakrat, zakazdym s inym muzom.. uplne ma to polozilo, neviem co mam robit, sme spolu 14 rokov a uz vela raz urobila nejaku hlupost ale vzdy ju to potom mrzelo a slubovala mi ze sa uz nikdy nic podobne nestane a ja som jej vzdy uveril a odpustil. Ale po case ked som myslel, ze uz je dobre zase prislo nieco este horsie a teraz TOTO!!! prosim, poradte mi co mam robit...
Podviedla ma zena
Byt s nou - robi ta to stastnym? Alebo iba zijes v tuzbe po tom, ze raz s nou budes stastny? Rozpravas o nej, druhi ti tu hovoria o nej, ale ja mam pocit, ze si zabudol, ze tu kdesi existujes aj ty. Mas predstavu o buducnosti s nou. Dokazes ju ale naozaj s nou aj dosiahnut tak, ako si predstavujes? Co ty chces, je jedna vec, co je realne mozne, je uplne ina vec.
Mal si ty pred nou aj ine zeny? Alebo je tvoja jedina a prva vo vsetkom? Mne sa stal podraz a ten clovek bol pre mna prvy vo vsetkom, dnes uz viem, ze to robilo velky rozdiel. Je to ovela tazsie, ak ste si boli prvi a jedini a jeden z vas uz zrazu nie je taky nedotknuty a oddany len tebe, ako si ho vnimal doteraz. Ten pocit zrady moze byt neprekonatelny.
Čo máš robiť?! Dať jej poriadny preplesk.
Chce to čas, veľa času. Na prvýkrát pôjde to ťažko. Ale dá sa to zvládnuť.
Snazil som sa vsetko robit preto aby bola stasna, ak sa chcela ist zabavit s kamaratkami, nebranil som jej.. ked po dacom tuzila, snazil som sa jej to dopriat.. Celu buducnost mam naplanovanu s nou.. strasne jej chcem odpustit, aby to bolo ako predtym, ale neviem ci to dokazem, stale to mam pred ocami..
Odpustiť človek dokáže aj neveru a aj čokoľvek iné. Odpúšťa totiž len sám sebe a nie druhej ľudskej bytosti.
A či mu to za to stojí. Každý človek sklame, a ľudia sklamú aj opakovane. Ja by som si na tvojom mieste zvážil čo ti ten vzťah dáva a čo ti vlastne berie.
Musíš vidieť hodnotu v ,,ľudskej bytosti,, ako takej. Ak je jej hodnota vyššia a ty ju ľúbiš, tak hodnota jej prehreškov voči tvojim očakávaniam nie je taká dôležitá.
Ak sú pre teba naopak dôležité tie prehrešky a nie bytosť, ktorá ich urobila, tak potom neodpustíš ani maličkosť.
Momentálne máš len dve možnosti :
1. rozvod,
2. žiť s ňou aj naďalej v manželstve.
Viac riešení tu niet! Ak sa rozhodneš pre to druhé, musíte sa porozprávať, obnoviť dôveru, odpustiť a poskytnúť jej šancu. Ak Ťa opäť sklame, môžeš sa riadiť bodom 1 alebo aj dvojkou.
Je len na Tebe, pre kt. možnosť sa rozhodneš, čo si ochotný znášať, čo dovoliť, kde sú Tvoje hranice,...
Chlape, ty máš pre ňu až príliš dobré srdce :)....Ona ťa ťahá za nos. Aj po 14tich rokoch si budeš vedieť niekoho nájsť. Ver mi. Proste sa rozveďte, je to len strata času. Je to smutné, ale nemyslím, že ťa miluje.
Dozvedel som sa to uplnou nahodou.. ale to je uz teraz jedno ako.. teraz ma prosi aby som jej odpustil atd.. nechcem ju stratit, vsetko som prezil s nou... od prveho bozku az po teraz.. ale ako ju mozem este niekedy pobozkat na usta ked nimi... fuj... neviem ci to dakedy este dokazem... Dakujem za vase nazory .. potrebujem nestranny pohlad
toto si pusti, vyplac sa pri tom a posluchni svoje srdce. ono postupne bude vediet co s tym. ine riesenie to nema.