Som mlada baba 24. S priatelom sme uz treti rok. Je o tri roky starsi. Koncim vysoku skolu co je dost velke obmedzenie lebo nemam peniaze. Istu dobu priatel zarabal no akosi zlenivel a robota mu uz nevonia. Uz je rok doma a mna uz to nebavi. Stale mi hovori ze v zivote sa neda robit vsetko ze on bude robit to co ho bavi a tak si sportuje. Vyborne a co dalej? Dokedy mam cakat ze sa raz niekedy zamestna? V minulosti sme mali koli tomu hadky lebo vsade kde bol daval vypovede a mna uz to nebavilo nic nebolo podla jeho predstav. Raz to bol zly sef, potom zly kolektiv, potom velka zodpovednost, potom malo casu na jeho konicky atd... ale tak to je v kazdej robote. Planujem sa po skole osamostatnit, no mam pocit ze pri priatelovom pristupe s robotou by sme daleko nezasli. Povedzme si, co ak by sme mali hypoteku a ja by som cakala dieta. Kde mam istotu ze on nepovie zo dna na den ze dava vypoved? Ako donutit chlapa ist robit. Stale byva u rodicov. A stale sa vyhovara ze on nema preco zarabat. Ach jo pomozte mi ako dalej....
Vychodisko?
Jediná rozumná rada je rozísť sa. On sa nezmení, v podstate nič nevie, ale sebavedomie má vysoké, nehanbí sa vysoko hodnotiť a zapýtať si neadekvátnu čiastku, lenivý s tým niečo robiť, žije nad svoje pomery. Prečo sa s ním máš trápiť práve Ty?
dneska daju uver aj hajzelbabe s minimalkou...nechapem preco si aj zeny nemozu kupit same byt ale musia cakat so vsetkym na chlapa...
tak studentka informatiky? tak to budes mat dobry plat po skonceni skoly hypoteku utiahnes aj sama...kamaratka robi v ba v it sektore a sama si kupila 2 izbak ktory si plati lebo ma 1200 eur plat... kasli na celého frajera
Chcela by som reagovať na niektoré komentáre od ľudí, ktorí zjavne nepochopili aký mám vlastne problém.
Konkrétne:
1.áno viem sa osamostatniť aj sama no keďže mám priateľa plánujem s ním život, rodinu, spoločné zázemie takže tu nejde o to, že by som niečo nedokázala sama ale že počítam do budúcna aj so svojim priateľom, ktorý sa bohužiaľ akosi nechce už rok rozhýbať.
2. nie nemá žiadnu slušnp finančnú rezervu, nemá ani halier, akurát to čo mu dajú rodičia (na benzín, do bchodu na nákup a to čo dostane na narodeniny a iné sviatky)
3. Darinka_1 - áno som mladá baba, neviem či s obmedzeným pohľadom na svet, ale myslím si že chlap vo veku 27 rokov, trčiaci na krku rodičom v jednej chalupe s nedokončenou školou a nechuťou pracovať .. to nie je v poriadku.. určite by to nahnevalo aj teba... čo sa týka roboty, píšete mi, že neviem čo je robota, no viem čo je robota, možno len brigádne, ruky mám na konci roztrapkané, čo znamená, že som schopná manuálnej práce a keďže som študentka často krát je to len brigádne. Na vš nie som s každým kamarátka, možno tak s 1-2 ľuďmi, každý tam milá Darinka kope sám za seba. JNeviem či je štúdium informatiky zrovna pohodlný študentský život, keďže cestujem každý deň 56 km do školy a áno chodím veru na kávu, rovno ti poviem, že každý deň si hodím 4 aby som nezaspala a mala ako tak prebratý mozog. Akosi sa mi zdá, že už si zabudla aký je študentský život, ja si veru šumky neváľam. Síce nemám toľko skúseností ako ty čo sa týka práce, ale aj tie brigády neboli bohviečo, keďže robíš za 150€ v obchode, kde skladáš handry a berú ťa ako poslednú spodinu. A ešte ti volajú každý deň nech prídeš robiť 12tky ako keby nevedeli, že študuješ a cestuješ do školy.
dta231 - ešte nie som vysokoškolsky vyštudovaná slečna (aspoň nemám dokončneý 2. stupeň), nie som ten typ čo plánuje dieťa na presný dátum a svadbu a počet hostí. Nikdy som to neriešila, povedala som to orientačne do budúcna. Som technický typ a viem, že v mojom veku má už veľa slečien (včetne skoro všetkých mojim kamarátok a spolužiačok) dieťa, no ja sa necítim ešte na prebaľovanie plien a kupovanie cumľov. Zdutá ako na pieskovisku nie som. Ale nehodlám výjsť zo školy a knedliť s priateľom na gauči a sťažovať sa aký je život nefér a nahovno. Aj keď mi život prinesie ešte veľa krížov do cesty nebudem sedieť dom a dívať sa do blba. Trápi ma, že je priateľ doma a nič nerobí. Keby naozaj chcel prácu už ju má a robí aj za 400€ a po čase by prácu vymenil za niečo lepšie. Bohužiaš on ju ani nehľadá a z každého pohovoru, z ktorého išiel si povedal očakávaný plat 1000€. To ti nedajú nikde a už vôbec nie na Slovensku ako nástupný plat pre mladého chalana, ktorý nemá skoro žiadne skúsenosti.
iLily - reagujem na vetu ,,preco chces mat dieta s kymsi, koho si nechces ani vziat?,, niekde som spomenula, že si ho nechcem vziať? práve naopak, rátam s ním do budúcna a dúfam, že sa chlapec rozhýbe, práve preto píšem do tejto diskusie a čakám nejakú radu od vás, ktorou by som priateľa nakopla a naštartovala aby nesedel doma, lebo vyhrážky typu nebude sex nezaberajú, keďže popri vysokoškolskom štúdiu je sex asi tak posledná vec na ktorú myslím a hlavne teraz cez skúškové obdobie.
Najst vychodisko z tohto zacarovaneho kruhu je tazke no
chorecrevo presne ako keby tvoj prispevok ja pisem :) aj ja som robila za 360 eur u nas doma a bolo to hrozne kolektiv katastrofalny same intrigy a presne ako pises sefovia takym idiotom co ich robia vsetko zozeru a potom si najhorsia casto aj nepravom zato ze sa k nim nepridavas a nerobis zlo...
dnes uz daju hypoteku aj ked zarabas minimalku nevidim problem preco by si sa sama nemohla osamostatnit vziat si ju ale cakas na frajera....
Zas neni všetko čiernobiele. Tu na fóre sa ide každý utĺcť za zahraničím, ale ja robím na SR už 3 roky a som spokojná. Na druhej strane kamarát odišiel za prácou do Írska, robí tam tuším 2 roky a vôbec sa mu nepáči, tento rok sa vracia späť na SR...
Mňa najviac na celom tom príspevku zaráža tá veta, že "on nemá dôvod zarábať". Je to asi málo pravdepodobné, ale možno má slušnú finančnú rezervu, z toho žije, a tak sa ani do práce nehrnie.. a zrejme o tom asi zakladateľke nepovedal. Škoda, že autorka sa už neozýva, či bol rozhovor s ním a ako dopadol..