Som mlada baba 24. S priatelom sme uz treti rok. Je o tri roky starsi. Koncim vysoku skolu co je dost velke obmedzenie lebo nemam peniaze. Istu dobu priatel zarabal no akosi zlenivel a robota mu uz nevonia. Uz je rok doma a mna uz to nebavi. Stale mi hovori ze v zivote sa neda robit vsetko ze on bude robit to co ho bavi a tak si sportuje. Vyborne a co dalej? Dokedy mam cakat ze sa raz niekedy zamestna? V minulosti sme mali koli tomu hadky lebo vsade kde bol daval vypovede a mna uz to nebavilo nic nebolo podla jeho predstav. Raz to bol zly sef, potom zly kolektiv, potom velka zodpovednost, potom malo casu na jeho konicky atd... ale tak to je v kazdej robote. Planujem sa po skole osamostatnit, no mam pocit ze pri priatelovom pristupe s robotou by sme daleko nezasli. Povedzme si, co ak by sme mali hypoteku a ja by som cakala dieta. Kde mam istotu ze on nepovie zo dna na den ze dava vypoved? Ako donutit chlapa ist robit. Stale byva u rodicov. A stale sa vyhovara ze on nema preco zarabat. Ach jo pomozte mi ako dalej....
Vychodisko?
Toto nie je zodpovedny pristup k zivotu , praca by mala cloveka naplnat , ale kedze vracis ze on toto robi stale , tak jemu nebude ziadna praca nikdy vyhovovat, taky ,,frflos,, ... mne sa zo zaciatku moja praca nepacila , ale peniaze so potrebovala , tak som si tu pracu drzala a medzi tym som si hladala lepsiu co sa mi paci.. nasla som .. nastupila do novej a dala vypoved v starej.. vsetko sa da ked sa chce... a ked mam hypoteku na krku tak spravim vsetko pre to abys som ju spaltil no a pottom mozem uvazovat o praci ktora sa mi paci... aspon podla mna by to tak mao byt .
Sem som to chcel písať:)
Ja som to už ani popravde nečítal, ale ľudia sú rozdielni.
Kto vie, ako to je, no myslím si skôr, že on je na tom po psychickej stránke oveľa horšie ako ty. Viem čo to je ak človek nemá prácu a nemôže si žiadnu nájsť - dôvody sú vtedy irelevantné!
Aj on by chcel to a hento a nemôže, pretože peniaze. Ja si vôbec nemyslím, že ťa nejako vydiera, ale poradím ti. nechaj ho ísť svojou cestou!!!
Nájdi si partnera, ktorý má stabilnú prácu a ktorý ťa nebude zaťažovať ani tým, že býva u rodičov, tak ani tým, že si nevie prácu nájsť.
Keby si bola čo k čomu a máš ho naozaj rada, tak mu nejakú super prácu nájdeš, alebo idete spolu do zahraničia. Ale reči veľké a skutek utek!
Dobrú prácu v dnešnej dobe a na Slovensku nezoženieš tak, že budeš behať po úrade práce. treba na to buď kontakty, alebo peniaze!
Ja tiež nie som za to, aby človek pracoval niekde, kde ho to ubíja. Načo? Len aby sme mali na hypotéku? Len aby som niekde robil? Ale že budem domov chodiť ako troska, to už je vedľajšie? :)
Je však rozdiel či tvoj partner má tieto problémy, lebo je ťažká povaha a teda si musí nájsť naozaj špecifickú prácu, ktorá mu bude vyhovovať, alebo je to lenivec, ktorému je vlastne dobre tak, ako žije...Sú ľudia, v mojom okolí najmä muži, ktorí žijú doma, majú doma maminkovsky full servis, sem tam nejaká brigáda, majú partnerky, ale vyhovuje im tento život, lebo nie sú akoby viazaní ničím. A takí odmietajú často aj založenie rodiny, lebo to znamená, začať snažiť, robiť nielen na seba ale aj na deti. Už si nemôžu ísť kam chcú a venovať sa len sebe...Zisti, či partner nie je práve tento typ. Smeruj otázky na budúcnosť, deti a rodinu.
Ak však iba nechce kdesi dreť za mizerný plat, so sklopenými ušami brať hoc akú prácu, s ľuďmi, s ktorými si nemá čo povedať, alebo byť pod nátlakom, tak mu daj šancu nájsť si niečo, čo ho bude napĺňať :)
Východisko? Nie je žiadne. Iba rozchod. Nepredpokladám, že by si teraz brutálne vstúpil do svedomia a šup zarábať. Ani keby si bola tehotná. Ty uvažuješ správne, ale on je proste hnilý, rok doma a nič? Ani brigády, nič? Nie je mu trápne, vyžierať rodičov a nedať im ani korunu? Ty uvažuješ správne, tak si zachovaj hrdosť a podľa toho sa zariaď..
MP, nemusíš hneď všetko vzťahovať na seba (to ti tu už ostatne napísali viacerí). Ale sú aj také veci že poistenie hypotéky práve pre také prípady, ako si popísal. Ale je to úplne o inom, ak sú na to dvaja, lebo ako hypo aj dieťa je veeľký záväzok a pri súčasnom prístupe jej frajera by to bola katastrofa.
Nevidim dovod preco by si mala nadalej s takymto clovekom zostavat.
Prečo si s ním? Beznádejný prípad, absolútne nevhodný do života, hlavne pokiaľ sa jedná o muža. On peniaz do domu neprinesie. Poviem Ti, je to o povahe, ak dáva všade výpoveď, lebo mu vždy niečo vadí, tak presne taký bude celý život. Vegetiť, športovať a kecať, prečo to nejde. V každej robote je niečo čo sa nám nepáči, v živote sa nedá robiť len to čo nás baví. Kašli na neho, o hov*e sebecký chlap, načo ti taký je, v živote budeš na takého iba doplácať a počúvať samé výhovorky. Neviem, kde na takýchto chodíte a snažíte sa pri nich o nemožné. Tento sa nikdy nezmení, nikdy. Hypo vám nedajú, potrebuje stabilnú prácu a príjem, všade len začína na nástupnom plate, nikde nevydrží, 1 rok na pracáku, s takýmto prístupom bude mať v budúcnosti vôbec získať akúkoľvek prácu.
,,Koncim vysoku skolu co je dost velke obmedzenie lebo nemam peniaze.,,
táto veta ma úplne odrovnala :D
Veď sa osamostatni, vezmi si hypotéku ak nato máš a splácaj si ju. Čo ti v tom bráni? :D Zadĺžiť sa niekomu na celý život tiež nie je žiadna výhra. Čo ak sa niečo stane, čo ak partner ochorie, alebo sa mu stane úraz, ktorý mu bude znemožňovať pracovať? Čo potom s hypotékou?
Život ma naučil, že zdravie má človek len jedno a tiež by som nešiel do zamestnania, kde by som mal denne zažívať stresy, ešte k tomu by tam nebola dobrá atmosféra v kolektíve, alebo by na mne sedel šéf. Ani sa mu nečudujem.
Ja som chodil do práce aj za takýchto podmienok a za asi 3 roky som dospel do štádia, že ma už nikde nezamestnajú.
Ale to len tak na okraj. nemyslím si, že je lenivý! Každý človek chce napríklad míňať peniaze, pretože tie mu dávajú možnosti a ak ich nemá, tak je to pekne frustrujúce.
ale takto to vidím len ja, väčšina asi nebude
Tak, aspoň to je pozitívum, že ho niečo baví. Niekoho už nebaví takmer nič. A až na akú úroveň to chce dotiahnuť? Že vylezie na Mount Everest za 10 sekúnd a z toho 9 bude stavať snehuliaka, či ako? Mala by si s ním niečo robiť, keď už on so sebou nechce nič robiť. Nejako sa mu povyhrážať, rozvodom asi nie, lebo ešte nie ste svoji, tak skús vymyslieť iné. Hádam niečo zaberie. Napr. žiadna práca, žiaden s.x, to by malo zabrať, ale môže sa stať aj to, že sa na ten s.x vykašle a rozhodne sa pre šport. Potom už neviem, že čo spravíš?! Keď má doma nejaký aparát na cvičenie, tak mu ho pokaz, aby nemohol cvičiť a na Profe.ii zadaj jeho email, aby mu chodili na email stále nové a nové ponuky práce, aby si mal z čoho vyberať.