Preco niesom stastna ked mam vsetko ? Peniaze niesu cesta..

Príspevok v téme: Preco niesom stastna ked mam vsetko ? Peniaze niesu cesta..
rechina986544

Ahojte, psychologovia a ludia ktori viete nieco o medziludskych vztahoch, o tom ako byt stastny a co je zmysel zivota ...prosim poradte ako to vidite vy, ja sa citim ako priviazana k zemi..

Takze ide o to, ze pocas strednej skoly som mala velke sny, velke ambicie, tuzila som po nejakom naplneni mojho potencialu, mala som rozne tuzby , chcela cestovat. Mala som par blizkych priatelov ktorych som mala rada a bavilo ma s nimi travit cas...normalny studentsky zivot...

lenze ako sa stredna skoncila, ja som sa rozhodla neist na vysoku ale namiesto toho som si nasla 'priatela' ako to nazvat , ktory je velmi uspesny a zasvatil ma kvazi do zivota ktory som chcela. Zacala som byvat sama, prestahovala som sa do vacsieho mesta a zacala som cestovat po svete ako som vzdy tuzila. Moj priatel ma svoj biznis a niecomu som sa priucila takze som zacala aj ja zarabat slusne peniaze v mladom veku. Ale...po roku od strednej zistujem ze toto stastie nieje. Ze som vlastne nestastna a neviem preco. Citim sa ako keby som nenaplnila svoj potencial.

Marunka

Krásne Kafe :)
Byť šťastný znamená aj uvedomovať si čo mám, byť sám so sebou v pohode, byť vo svojom "strede". Je to o vnímaní čo okolo mňa je, čo to pre mňa znamená, ako sa mám ja a či sa dokážem tešiť aj keď mi k nohám nepadajú z neba pečené holuby a stoeurovky...
Peniaze nie sú vyslovene zlé a môžu dopomáhať k tomu, aby sme boli šťastní (mám peniaze, môžem cestovať, môžem si dopriať po čom túžim), ale nemôžu byť na prvom mieste v našom vnímaní. Je to naozaj o nastavení daného človeka, keď si sám v sebe spokojný, je jedno či si chudobný alebo bohatý :) Vnútorný pokoj, asi tak by som to nazvala. Ak máš v sebe upratané, dokážeš lepšie analyzovať čo od života chceš, čo ťa robí spokojným...

kafe

Schopnosť prejaviť vďačnosť, umožňuje radosť.
Nuž, vidíš že MAŤ je síce pekné, príjemné a pohodlné, ale potrebuje k tomu aj BYŤ (vnímať, cítiť, živiť svoju dušu príjemnými zážitkami, pocitmi) a ROBIŤ (v zmysle prejavovať svoje JA jedinečným, tebe príjemným spôsobom, nie zarábať peniaze, ale robiť prácu, čo ťa teší, baví).

Ten obrovský dar ktorý si dostala - materiálna a finančná sloboda - je zároveň aj bremeno, ktoré ťa zničí, ak ho nevieš využiť. Ako ho môžeš využiť, aby si nasýtila svoju dušu? Alkohol, drogy, drahé dovolenky a handry to nie su. Cestovanie je skvelé.. stretávaš ľudí, pýtaj sa ich - čo je pre teba dôležité? Čo ťa robí šťastným? Hľadaj. Čítaj. Skúšaj. Nauč sa byť vďačná a vychutnávať si to pekné (aj materiálne) čo máš. Veľa ľudí čerpá radosť, harmóniu z prírody. Veľa bohatých ľudí venuje svoj čas, energiu charite (ešte raz zdôrazňujem slovo čas, nie peniaze). Kam to ťahá teba? Čo je tvoj potenciál? Ako by si sa chcela prejaviť?
Byť šťastná v živote, je naozaj niečo čomu sa človek učí. Je to to, ako sa vnútorne nastavíš, aký postoj zaujmeš, ako povedala neviem: "stav mysle". Si mladá :) ty to zvládneš.

redcarpet

marosko-n... :)
myslel si sv. apostola Pavla? v jeho prvom liste Kprintanom pise:

"Keby som hovoril ludskymi jazykmi aj anjelskymi a lasky by som nemal, bol by som ako cvendziaci kov a zuniaci cimbal" kapitola 13, vers 1.

A najkrajsie z celeho listu je vers 8.: "Laska nikdy nezanikne. Proroctva prestanu, jazyky zamlknu a poznanie pominie."

A tak teraz ostava viera, nadej, laska. Tieto tri, no najvacsia z nich je laska!

Najvacsou radostou v zivote su deti.. tak uzasny poklad a studna lasky darovana nam, nedokonalym v laske. :)

Marosko-n

Nie vždy človek má to šťastie v živote, aby robil ako hlavnú prácu to čo ho zaujíma. Mnoho krát pracujeme a robíme čo nás nebavi, aby sme mali na obživu.
Ľudstvo vôbec nepokročilo, sme stále v otrokárskej vykorisťovaťeľskej spoločnosti.
A v dnešnej dobe to cítia hlavne mladý, lebo celý ich zmysel života sa sústredil na peniaz a zarábanie čo najviac. A to vyžaduje veľa času. Potom je málo času na vlastný život a šťastie, ktorý by naplňal človeka.
Ak nenáchádzaš lásku v priateľovi a deťoch, porozmýšľaj či neísť na vysokú,stať sa cestovateľkou, isť do výskumu, starať sa o siroty, maľovať a podobne, tak aby ťa to zaujalo a mala si cieľ a zmysel života. Jeden svätý hovorí - ........keby som mal všetko bohactvo sveta a lásky by som nemal, bol by som len cvengajúcou mincou a ničím by som nebol....

neviem111111

stastie nezalezi od toho co mas alebo nemas. aj clovek ktory nema nic moze byt stastny. stastie je stav mysle a tu je pekna ukazka toho, ze niektori ludia stastni skratka byt nevedia. alebo nechcu. ktovie.

anrea12

mam pocit, ze u teba ani tak ani tak....asi najlepsie ked nebudes mat nic a budes o tom , co by si chcela mat len snivat, lebo ak to mas, nevazis si to.

1adka1

bud rada ze si sebestacna ze mas vsetko co mas... ja by som zato dala cokolvek mat sa ako ty nemat mizerny plat ziadne dlhy vdaka super exmanzelovi .. ty si fakt neuvedomujes co mas od dobroty..milujem ked ludia pisu ze peniaze niesu vsetko ale za peniaze si dnes kupite zdravie, byvate, mate lekarsku starostlivost mozete cestovat nemate ziadne obmedzenia... byt bez koruny je najhorsie co moze byt nikto vam nepomoze nic nemozete...

Mesačný princ

Len taká otázka. Písala si, že si plníš sny, splnil sa ti nejaký okrem financií?

Keď by si dosiahla všetko, po čom si túžila, tak čo by bolo ďalej?

Ono sa hovorí, že dôležitá je cesta a nie cieľ cesty, ale ak je pre teba dôležitejší cieľ, tak skôr, ako ho dosiahneš, skús si počas zvyšku cesty stanoviť nejaké iné ciele, ktoré si ešte nesplnila.

Tým pádom nebudeš mať čas premýšľať prečo nie si šťastná. Pretože ani teraz nemáš všetko! Človek nikdy nemôže mať všetko, nie je to možné. Je veľmi dôležité, aby si niekam smerovala a išla po cesta, na ktorej sa cítiš dobre. Cieľ je už len čerešnička na torte, no ale taký čerešňový strom sama obrať nedokážeš tak rýchlo. A ak si v čerešňovom sade, tak tých cieľov máš vôkol seba požehnane.