Preco niesom stastna ked mam vsetko ? Peniaze niesu cesta..

Príspevok v téme: Preco niesom stastna ked mam vsetko ? Peniaze niesu cesta..
rechina986544

Ahojte, psychologovia a ludia ktori viete nieco o medziludskych vztahoch, o tom ako byt stastny a co je zmysel zivota ...prosim poradte ako to vidite vy, ja sa citim ako priviazana k zemi..

Takze ide o to, ze pocas strednej skoly som mala velke sny, velke ambicie, tuzila som po nejakom naplneni mojho potencialu, mala som rozne tuzby , chcela cestovat. Mala som par blizkych priatelov ktorych som mala rada a bavilo ma s nimi travit cas...normalny studentsky zivot...

lenze ako sa stredna skoncila, ja som sa rozhodla neist na vysoku ale namiesto toho som si nasla 'priatela' ako to nazvat , ktory je velmi uspesny a zasvatil ma kvazi do zivota ktory som chcela. Zacala som byvat sama, prestahovala som sa do vacsieho mesta a zacala som cestovat po svete ako som vzdy tuzila. Moj priatel ma svoj biznis a niecomu som sa priucila takze som zacala aj ja zarabat slusne peniaze v mladom veku. Ale...po roku od strednej zistujem ze toto stastie nieje. Ze som vlastne nestastna a neviem preco. Citim sa ako keby som nenaplnila svoj potencial.

Barborka26

Dievca dievca.. keby si si co i len na den vyskusala zivot ineho cloveka co to ma ovela tazsie v zivote ako ty nikdy by si nepovedala ze si nestastna! Si mlada, zdrava, sikovna, mas priatela vlastne byvanie.... pane boze ved ty mas vsetko to ozaj len s nudze musis napisat ze sa citis nenaplnena. Ja nemam ani jedno z toho co mas ty...Som ztp sice som vystudovala vysoku skolu ale pri mojej diagnoze dieru do sveta nespravim zijem s rodicmi viac ako skromne pracujem len na par hodin a to som rada ze ma vobec niekde vzali.... o rodine detoch ci vlastnom byte ci niekom kto by ma lubil taku aka som mozem iba snivat..jedine ze by sa stal zazrak.... tak sa prosim neruhaj ze niesi stastna...a lepsie sa pozri okolo seba ake mas moznosti...

michael067

Keď sa pozriem spätne na svoj život, dokážem povedať presne jednu vec ktorá ma robila šťastnou rodina ktorá držala pokope ľudia ktorým som veril, súrodenci s ktorými som prežil neuveriteľne výborné zážitky.
Nakoniec každý odišiel rodina sa rozpadla, kamaráti ktorým som plne dôveroval zopárkrát podrazili nohy a ešte sa smiali.
O tom živote vo veľkom meste, vidím to na bratovi ako ho to zmenilo keď príde sem tam na návštevu, je to úplne iný človek strašne odmeraný a cynický. Radosť a šťastie môžeš prežiť aj keď ty sama niekomu preukážeš tu radosť/dobrotivosť, alebo si ho už len vypočuješ poradíš. Lenže ako môže človek ktorý v živote týchto vecí dostal len veľmi málo, alebo vôbec nič prejaviť takéto city druhému človeku?
Čo je šťastie pre mňa? Mať blízko seba ľudí ktorým môžem dôverovať, ktorý sú není vedľa mňa len keď potrebujú "vysať zo mňa energiu" (posťažovať sa o svojich trápeniach a podobne), ale aj opačne a to vypočuť si druhu stranu. ľudia s ktorými môžeš zdieľať veci/záľuby ktoré zaujímajú aj teba.
Proste priateľov ľudia žili v spoločenstvách porovnaj to s dnešným individualizmom a prídeš na to prečo sú ľudia není šťastný.
No keď ti už na pocit šťastia nepomôžu ani koníčky, ani najbližší ľudia/rodina, ani kamaráti, vtedy je načase navštíviť odbornú ambulanciu, tam ma znova výhodu ten človek ktorý má peniaze pretože ak si zaplatí dostane odbornejšiu starostlivosť, človek s málom peňazí to má ťažšie, no ak ani taká starostlivosť nepomôže vtedy sa začneš zamýšľať načo si vlastne tu (niektorý povedie že pomáhať druhým, rozdávať lásku no ako ak ten človek nikdy žiadnu lásku nedostal).
Proste v mojom prípade je to tak že musíš mať okolo seba ľudí ktorým môžeš dôverovať, z dôvery pramení to že sa im zdôveríš a podobné veci a z toho zase pramení šťastie.

Ohľadne "ze pocas strednej skoly som mala velke sny, velke ambicie, tuzila som po nejakom naplneni mojho potencialu, mala som rozne tuzby , chcela cestovat."
Môžem ti povedať toto z dlhodobého hľadiska na 100% nefunguje
Sestra cestuje po celom svete, no keď volám s jej priateľom hovorí že keď zopárkrát ku nej prišiel tak bola opitá a plakala, hovoril že sám nevedel čo sa jej stalo bola uplna abstinentka či by sme ju nešli navštíviť že ju asi niečo trápi len nevie čo lebo je zaťatá.
V zahraničí žije už 8rokov doteraz si strašne pochvaľuje aké je to úžasné, ale niečo ju trápi. Keď sa jej na to spýtame tak je zaťatá a hrá rolu "tvrdej ženy" že: "Aaaa čo mne nič, není ja nič nepotrebujem, dokážem to aj sama"
Jeden z bratov je na tom podobne.

Marosko-n

Prečo majú ľudia koníčky ? No preto aby sa odreagovali od tohto otrockého sveta a naplňali túžbu pozemského šťastia, a uvoľnili stres zo vzťahu s druhou polovičkou a svetom, ktorý neni podľa ích predstav.
Mnohí skončia v alkohole drogách a v zločineckých gangoch. Šťastlivci si najdu koníčka a tak sa realizujú v malom. Sú z nich aj spisovatelia.Aj nepochopený umelci. Treba si vybrať ! Ale bez lásky to nepôjde nikde.

Lary

Môžeš byť na seba hrdá že si na to prišla takto v mladom veku.Teraz je len dôležité ako s tým ďalej naložíš.Niektorý ludia na to prídu až keď sú morálne prehnitý lebo sa hnali za peniazmi postavením.To neznamená že človek nemôže byť úspešný len popri biznisu treba budovať aj vzťahy.Ak má človek hmotné zabezpečenie je to super ale nesmie to byť cielom jeho života lebo popritom zabúda na všetko to okolo rodina,partner,deti ,zdravie duša.Tu sa dostávame ku koreňu veci .Človek potrebuje aj nakŕmiť dušu.Zo začiatku ju nasýtia hmotné veci ale donekonečna to nejde.Sama musíš prísť na to kam smerovať aby si bola štastná .Každý máme svoju cestu aj život ak by sme kopírovali život niekoho iného určite by nás to nenapĺňalo dlho.Šťastie je stav mysle bez vplyvu vonkajšieho prostredia.Ťažko to prijať ak je clovek chorý alebo v zlej životnej situácii.

stastickooo

Človek je zvyčajne neštastny vtedy, ak ho strach brzdi robit to co ma rad, potom to vsetko vidi okolo seba na inych ludoch a zavidi im, ze su stastni...a tak velmi by chcel byt aj on ALE STRACH... neskor si uvedomi, ze to vlastne nieje zavist ale nespravodlivost co ho tak žerie... Lebo tiez by mohol byt štastny, uspešny...

Inak štastie je pre mna to čo ma naplna. Zdravie by malo byt uplne normalne a samozrejme, je zle, ze človek si ho musi želat a bat sa o neho.. Rodina s ludia ktorych mame radi, priatelia..a potom konicky ja milujem mačky, kvety, venujem sa zdravej strave...

Štastie su aj uplne maličkosti, ja sa tešim napr. na to, že si dam fajne raňajky, ze spravim nakup, kupim nejaku drobnost, pochutnam si na čokolade....
Niekedy je štastie aj tam kde by sme ho najmenej čakali....

Buki

Male deti s velkymi myslienkami su vsade. Ale inak ty musis vediet co chces. Vecsinu pre zeny je naplnenie mat deti a rodinu.