Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preco niesom stastna ked mam vsetko ? Peniaze niesu cesta..

Príspevok v téme: Preco niesom stastna ked mam vsetko ? Peniaze niesu cesta..
rechina986544

Ahojte, psychologovia a ludia ktori viete nieco o medziludskych vztahoch, o tom ako byt stastny a co je zmysel zivota ...prosim poradte ako to vidite vy, ja sa citim ako priviazana k zemi..

Takze ide o to, ze pocas strednej skoly som mala velke sny, velke ambicie, tuzila som po nejakom naplneni mojho potencialu, mala som rozne tuzby , chcela cestovat. Mala som par blizkych priatelov ktorych som mala rada a bavilo ma s nimi travit cas...normalny studentsky zivot...

lenze ako sa stredna skoncila, ja som sa rozhodla neist na vysoku ale namiesto toho som si nasla 'priatela' ako to nazvat , ktory je velmi uspesny a zasvatil ma kvazi do zivota ktory som chcela. Zacala som byvat sama, prestahovala som sa do vacsieho mesta a zacala som cestovat po svete ako som vzdy tuzila. Moj priatel ma svoj biznis a niecomu som sa priucila takze som zacala aj ja zarabat slusne peniaze v mladom veku. Ale...po roku od strednej zistujem ze toto stastie nieje. Ze som vlastne nestastna a neviem preco. Citim sa ako keby som nenaplnila svoj potencial.

rechina9865664

Ahojte zdravi vas autorka textu. Len chcem povedat/napisat, ze dnes som si uvedomila, ze kluc cu stastiu je VDACNOST, nie to kolko toho mame, ale akou silou si to vychutnavame vytvara stastie. Mozeme mat vsetko to po com tuzime, ale aky by to malo zmysel ked to nedokazeme ocenit? Ked to je pre nas samozrejmost? Dnes rano som sa zobudila a zacala dakovat za vsetko co mam, za sancu ktoru som dostala, taku ktoru nedostalo vela ludi, Teraz je len na mne ako vynalozim s tyn co mam. V momente ako som si toto uvedomila, otvorili sa predomnou nove moznosti a zacala som si vychutnavat a pocitovat to stastie v malickostiach. Uvedomila som si , ze peniaze a materialne veci dusu nenakrmia - nakrmi ju nieco hlbsie, nehmotne veci, hlboky rozhovor z dobrym priatelom, priroda, radost z toho robit nieco dobre pre tento svet. Uvedomila som si , ze vzdy ma bavila a fascinovala psychologia. Chcem ju ist studovat, a to hlavne koli tomu ze ma naplna.

Marunka

Kyčera, krásne napísané! A môj obľúbený citát :) Ujo Werich nám tu nechal kopec múdrych viet...
www.seberizeni.cz

Je na každom z nás, aby si vybral čo ho robí šťastným. Nie je to ničím obmedzené (ak neubližujem iným), nikto nám nemá právo hovoriť čo sa má a nemá v tomto prípade :)

hviezdicka232

medziludske vztahy niesu stastie lebo kazdy vas casom sklame vedela by som rozpravat .na ludi okolo seba treba mat fakt velke stastie aby vas neoklamali nepodviedli nepodkopli nohy....ty si autorka uvedom ze niekt.ludia by dali cokolvek zato aby mali rok od strednej skoly vsetko co mas ty... niekto sa k vlastnemu byvaniu nedostane ani v ovela vyssom veku ...+ to ze si zdrava a vies si zarobit to je strasne vela... kopa ludi ma zdravotne problemy zije mizerne... tak hlavu hore :)

Kycera

Rechina,
šťastie je stav mysle, plného žalúdka (MP), zdravia, pekných vzťahov,...

Človek musí zažiť aj stavy, kedy nie je šťastný, aby dokázal spoznať a oceniť chvíle, kedy šťastný je.
Správne si poznamenala, že "peniaze nie sú cesta". Sú len prostriedkom.
Mala si len tento jeden sen? Začni opäť snívať!
Vo svojom vnútri máš prázdno, hľadaj a nájdi pokoj pre svoju dušu. Poskytni jej, čo si žiada. Trebárs to, že najbližšiu dovolenku stráviš tu, na Slovensku. Tam, kde si vyrastala, študovala, v kruhu svojich blízkych, priateľov. A uvidíš, a pocítiš... : )
Potom začni zbierať tie povestné koráliky na navliekať ich na šnúrku :

"Lidské štěstí, to je taková šňůrka, na kterou navlékáme malé korálky, taková malá štěstí - čím jsou drobnější a čím je jich víc, tím je to jejich štěstí větší."

Jan Werich