Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako zistit v com som dobra?

dobreuz

Takmer každý človek na tejto preľudnenej planéte je v niečom dobrý alebo dokonca vyniká v niečom (pozitívnom samozrejme) len to musí v sebe nájsť a rozvíjať to.

Anechttlika

ak ešte stále nevieš, tak treba nechať tomu čas a uvidíš, že potom sa ukáže, čomu sa budeš venovať a čo ťa bude baviť...študuješ ešte?..ak áno, tak kde?...

Radca432

Zistis to velmi jednoducho. To v com si dobra totiz vnimas ako samozrejmost a je to pre teba tak lahke, ze tomu nepripisujes ziadnu vahu. Vsimaj si okolie a to, ked ludia nieco nezvladaju a ty sa cudujes, ako taku lahku vec nemozu zvladnut, no a v tom si dobra, len ju pomenuj a zamysli sa, ako by si to vedela vyuzit.

Larva

Normalka,99 % ludi ma len prienerne schopnosti.Nie su nicim obdareni.Mas smolu proste hypoteka+auto na splatky+ukricane deti+manzel alkoholik a chod volit Fica.

twitinka55

Ahoj. Prosim ta,prisla si na nieco? Pretože ked som citala, co si napisala, mala som pocit akoby si pisala o mne. Ale presne do pismenka! Prosim, povedz, ze sa da z toho dostat...

kafe

yo, dievča, pochopila si to úplne presne. Len, ty chceš objavovať, čo ťa baví, ked sa trápiš. Ani jedlo sa nedá vychutnávať ak ťa bolí zub alebo máš len sprosté kútiky. Najprv si porieš aspoň čiastočne to čo spomínaš - podceňuješ sa, úzkosti fobie strachy, väčšinou sa v myšlienkach trápiš (vezmi si pero a papier a denne napíš 20 - 30 vecí, za čo si vďačná, napr, za fajn rodičov, za to že vidíš, za dobré jedlo... a obmieňaj to, vyslovene hľadaj nové a nové veci za ktoré môžeš ďakovať, že ich máš), pozornosť...
Produktívna činnosť je aj starať sa o záhradku -zasej, polievaj, trhaj burinu a jednoducho prestaň byť "v hlave". Nájdi si spôsob ako sa "prebrať", ked sa prichytíš, že zas plano rozmýšľaš - daj si 10 klikov, pusti si hudbu a spievaj alebo si daj studenú sprchu, he-he, skvelá vec na prebratie.
Chceš objaviť niečo, čo by ti robilo radosť, ked si zabalená v igelite a nevnímaš, necítiš tak ako druhí ľudia. Pestovať sebalásku je určite na dlhšie ale ruka v ruke s tým ide aj radosť. Namiesto trápenia sa nauč tešiť sa. Teraz je o tom mrte kníh, čítaj, chod do knižnice, zastav sa v knihkupectve..

"vsetky "veci" ktore ma fascinuju ci prinasaju radnosti nie su cinnosti a uz vobec nie nieco, cim by som sa mohla zivit do buducna..." no a? Tak sa venuj tomu čo ťa fascinuje a zarábať si na živobitie môžeš niečim iným. Tak to robí drvivá väčšina ľudí, že až vo voľnom čase robí to, po čom im srdce piští.
A že nie si praktický človek do života? He-he, to mi pripomína mňa, ja tiež bohvieaký praktický prínos pre priateľa nie som. On vie všetko a ja neviem nič :) ale mám oblasti v ktorých som schopnejšia, skúsenejšia (jazyky, cestovanie, turistika) a jednoducho sa venujem tomu čo ma baví. Postarať sa o seba viem, nikomu nevisím na krku.

Judit19

Ty vôbec nie si zbytočná, ale ty sa zbytočne podceňuješ. Si inteligentné a citlivé dievča, ktoré potrebuje lásku. A možno ani nie je dôležité, akú budeš mať prácu a záujmy. Zamerala si sa na to možno len preto, lebo si chceš pozdvihnúť sebavedomie. Myslím, že viac ťa trápi osamelosť. Píšeš, že tvoja myseľ ti skratka nedovoľuje žiť tento život, tak ako by si chcela. Takže ty vieš, čo chceš, len si to už vzdala. A vieš aj to, že je to len v tvojej hlave. Takže, sa prestaň báť trapasov a zlyhaní, sú to bežné veci, nad ktorými sa netreba pozastavovať a zveličovať ich a vyjdi medzi ľudí.