Ako mam zistit co mam robit v zivote,comu sa venovat...nic ma nebavi, nie som v nicom vynimocna...mam pocit ze tam kde byvam nemam ani ziadne moznosti rozvijast nieco, co v podstate ani nemam...poradil by mi niekto? dakujem
Ako zistit v com som dobra?
Ahoj,
pokiaľ nevieš nájsť svoj smer skús pomôcť druhým ľuďom. Choď napríklad do domova dôchodcov alebo detského domova a podobe. Nemusíš robiť nič veľkého, stačí sa rozprávať. Pri rozhovore s ľuďmi získaš informácie, ktoré ťa vedia posunúť ďalej. Ja som veriaci človek, verím v Boha. Každá cirkev má svoju mládež prípadne akcie s mladými ľuďmi, možno, že tam nájdeš odpovede. Nechcem ťa nikam verbovať, len z osobnej skúsenosti viem, že sa tam dá stretnúť s veľa zaujímavými a hlavne ochotnými ľuďmi ťa počúvať.
kafe - pekný príspevok, no nesúhlasím so všetkým.
Prečo by mala vedieť prať ak za ňu operie práčka? Kým bude mať svoju domácnosť, tak bude mať inú práčku s iným programom a bude sa to musieť učiť odznova.
Jedlo - nerozumiem ľuďom, ktorí vyvárajú a zabijú tým pol dňa. Dokážem pochopiť, tých, ktorí majú rodiny a aby deti nejedli len polotovary, ale... polotovar musí človek kúpiť, potom ho spracovať, kým z toho vznikne jedlo tak to stojí veľa úsilia a energie, ktorú môže použiť ten človek inde. Napríklad si kúpi hotové jedlo, ktoré zje. V konečnom dôsledku to má lacnejšie a občas aj zdravšie :)
Žehliť? - čo ak to nebude potrebovať? Ja nepotrebujem mať veci ožehlené, pretože to aj tak nemá význam :D A kým nemá rodinu, tak je to zbytočné, ale naučiť sa môže :)
A čo sa týka tých krúžkov a výletov! Nie každý pochádza z rodiny, kde si mohli niečo také dovoliť.
Ja som nemal takú možnosť ale nepresedel som pri PC detstvo, pretože som PC nemal. Ešte bol vývoj len v začiatkoch a počítače boli veľmi drahé.
Nehľadaj to, v čom budeš výnimočná, ale to čo ťa bude tešiť.
kks, to ako keby si sa pýtala druhých, ako zistím, čo mi chutí. No choď, jedz a zisťuj. Žiadne kukanie, ani ovoniavanie a filozofovanie už vôbec nie. To ti nepomôže.
Začať môžeš s prácou. Prídeš domov, dokonale uprac svoju izbu - za skriňami, veci do komínkov, povyhadzovať čo nenosíš, koberec vyprášiť, okno umyť, záclony oprať (ty, nie mama)... na druhý deň to isté s obývačkou, potom chodba, kúpelka+záchod. To máš 3-4 dni prácu na poobedie. Dalšia náplň - naučiť sa variť + nakupovať. Prečo? Aby si sa vedela o seba postarať sama a odľahčiť trochu rodičom. Pekne doma zahlás, že variť a nakupovať cez týždeň budeš TY, nech sa pripravia na koniec sveta :D Pozri si jednoduché recepty na nete, niečo čo ťa zaujme a pri ktorých budeš mať pocit, že to zvládneš, vyber si 5 a realizuj sa. Prať asi vieš, ak nie, nauč sa to tiež a odteraz to budeš mať na starosti ty.
Ked to zvládneš, môžeš ulietavať - tak a čím by som sa chcela baviť, ako by som chcela relaxovať, čo ma teší... Čo ťa zaujme v telke, knihách, na druhých ľuďoch, aké znalosti, zručnosti, schopnosti.. alebo vo všeobecnosti skôr šport? kreativita? vedomosti? vonkajšie činnosti alebo vo vnútri? skôr s ľuďmi alebo osamote? niečo manuálne alebo skôr rozumové? spev? záhradkarčenie? Máš súrodencov? čomu sa venujú? a rodičia? čo robia vo voľnom čase?
Prepáč, že si trochu rýpnem ale to ťa rodičia k ničomu neviedli? Nechodila si na žiadne krúžky, ani výlety? To po škole 9 rokov v kuse si prišla domov a pravidelne si sedela na zadku, hnila pri počítači? Ja som si myslela, že táto téma je vtip... ale ked vidím, že tu reaguješ.. nechápem. Ako si doteraz žila?
*Psychológovia* robia také rôzne testy.
20 rokov je uz dost vysoky vek na to, aby clovek nieco skusil
skor skusala, ale nebavilo....mozno to suvisi s roztriestenou pozornostou, neodkaze sa sustredit a myslou prebieha z jednej veci na druhu, pricom ani do jednej sa nedokaze ponorit, tak nerobi radsej "nic" alebo ma patologicky strach z toho, ze nieco pokazi a vysledok je rovnaky - radsej nebude robit nic, nez by cosi pokazila
ludia, co si vedia uzit nicnerobenie sa nenudia
nuda sama o sebe svedci, ze clovek bojuje sam so sebou a chce to cimsi zahnat, no a zvacsa si na to voli nie moc produktivnu cinnost
to je uplne jedno boze.... vy mate vzdy na jedno riesenie tisic problemov. Nech zacne pre mna za mna od strikovania, ale pokial nic neskusi tak bude stale tam kde je.
Ja si myslím, že ťa trápia aj iné veci, než si napísala. Nepodceňovali ťa náhodou v detstve rodičia. Prepáč, ak sa mylim. A ked si doma po praci a "nudíš" tak čo cítiš vieš sa uvoľniť a užiť si ničnerobenie, alebo máš "čierne myšlienky a trápiš" sa?
boop, a teraz ze s cim zacat....
zbytocnost, a co potom teda zvyknes robit, ked sa nudis? mas nejake zlozvyky ci zavislosti ku ktoryms a utiekas? telka, radio, cumenie do prazda, pisanie SMS-iek, snivanie o "comsi", spanie