SCHIZOFRÉNIA

Príspevok v téme: SCHIZOFRÉNIA
Reys

Chcel by som pozdraviť všetkých ľudí ktorý práve čítajú tento príspevok. Prvý krát píšem do takejto poradne. Čím začať. Ako 15 ročný som začal fajčiť trávu, mal som asi 8 krát extázu a 2 krát pervitín. Teraz mám 17, som už cca pol roka čistý od marihuany aj všetkého. A cca pol roka - rok už trpiím psychickými problémami, uzskosťami a podobne. Navštevujem aj psychológa aj psychiatričku a cca mesiac a pol beriem 2/3 trittica AD 150mg balenie, ale mám pocit že mi je ešte horšie ako pred začiatkom brania týchto AD. Mám veľmi veľa úzkosti, úzkosť sa prejavuje aj v situáciách kedy viem že nieje žiadny dôvod na úzkosť, stále sa veľmi pozorujem, som bez nálady, nič má nebaví, nemám žiadnu motiváciu, všetko vidím tak hnusne šedo.... psychológ mi dal diagnózu vraj úzkostná porucha a tu je ten najväčší problém, proste ja mám úplnú fóbiu zo schizofrénie, a stále si myslím že psychológ sa mýli, proste už len pomyslenie na schizu má úplne zabíja, stále si myslím ze ju mám, proste vždy si o nej si čítam a tak, a potom na sebe pozorujem príznaky ktoré pritom ani neexistujú a všetko si to iba konstruujem vo svojej hlave ale ja neviem prečo to robím, prečo mám tak strašný strach z tejto poruchy proste, už má ten strach z nej úplne vyčerpáva proste ja neviem ako ďalej, ja neviem či ju fakt mám alebo či si to iba všetko nahovováram, proste ono to vždy začne tak že robím niečo a zrazu má len tak napadne nejaká myšlienka alebo si predstavím ako niekto niečo hovorí napríklad o mne, alebo si predstavím nejakú konverzáciu alebo dačo, alebo poviem si v duchu niečo sám na seba alebo tak, a hneď si myslím že sú to hlasy ( hlavný symptóm schizofrénie), a zas sa začnem cely pozorovať celé moje duševne vnútro a zas úzkosť a zas strach z toho že mám schizofréniu. Ľudia ja viem že niesom normálny, a že celé toto znie zvláštne ale pýtam sa vás všetkých, hlavne tých ktorý sa trocha možno viac vyznajú, myslite si že fakt ňou trpim alebo si to všetko len ozaj nahovovaram a príliš sa pozorujem? Prosím vyjadrite svoj názor, záleží mi na tom :(

Moncicinka14

Reys...clovek sa vzdy tak viac upokoji ked v tom nie je sam..liek mas podla mna uplne super- nie je navykovy, je to taky light liek...ja tiez na vecer beriem trittico dve tretiny, ale mna to akurat uspi a nic viacej, cize beriem aj seroxat( 50mg) a kventiax( mala davka)....ale aj tak citim ze tie lieky so mnou vela nerobia...raz mi je dobre a raz zase mizerne...nemozem ani pracovat kvoli tejto chorobe- ale nevzdavam sa....niekedy mi tak pomoze ked tie myslienky beriem takto : okej zase mi dosla hlupa myslienka do mozgu, sak co ona zase odide- neprikladat tomu vyznam

Reys

No ja beriem tritico 150mg balenie, 2 tretiny vždy večer už mesiac a pol-2, a troska pomohli ale minimálne, 5.5. Mám sedenie u mojej psych. tak ju poprosím či mi nezmení lieky, inak neviem prečo, ale cítim sa ocosi trocha lepšie odkedy som založil tuto tému, myslel som si že iba ja mám takéto problémy práve s týmto

Moncicinka14

Anonym 2499 skus vzdy ked ta nieco napadne otestovat si to. To je jedna technika- napis si na papier- myslienka: mam schizu , protimyslienka: nemam ziadnu schizu, nezblaznim sa, je to nerealne, keby som mal schizu tak sa spravam inak a nedokazal by som toto napisat.....to je taka najjednoduchsia vec....pisomne sa to tazko vysvetluje....len to je na dlhe trate

Anonym2499

Všetko čo sa mi vybaví sú len myšlienky, viem to. Ale sú nekontrolovateľne, uplne chaotické, rýchle, hocičo z minulosti, hociaky sen z minulosti, fakt netuším čo mam robiť...

Anonym2499

Rorschak na nete nie je spolahlivy, tam vysla aj mne schiza. Podla toho sa neriad vobec. To by ti mal spravit psychiater. Poviem ti ze mne sa objavuju predstavy ze vidim demona, ze pocujrm hlasy- nie je to realne, viem to. Je to len myslienka. Realne nic nevidis, nepocujes ani ty ze?

Anonym2499

Ano cítim sa tak... ja sám neviem čo mi už je, robil som si ten test a vyšlo mi že mám schizofreniu, to ma fakt veľmi potešilo. Keby nebolo tých myšlienok tak mi nič není a je mi fajn vážne... vždy keď mi je lepšie tak mám tych myšlienok úplne minimálne a ani ich neriešim a je mi fajn. Je mi 18, trápi ma to už od cca decembra, pred decembrom som ešte tieto myšlienky nemal ale mal som úzkostný strach o seba lebo som vedel že somnou niečo je, ale nevedel som čo. A táto úzkosť prepadla časom takto do hlavy formou myšlienok a neviem sa ich zbaviť. Z liekov berem sertralin

Moncicinka14

Ahoj Reys. Diagnozu mas podla mna spravu. Schizu nemas. Ake mas lieky? Skusil si niekedy kbt? Pri uzkostnych poruchach to zabera niekedy. Kolko ti to uz trva?

Moncicinka14

Anonym 2499 mame nieco podobne. A presne ako hovoris par dni dobre par dni na nevydrzanie. Hlboka depka je nieco ine, ja ju urcite nemam. Ty sa citis vyrazne depresivne? U mna ide o diagnozu ocd- pri ocd su nekontrolivatelne myslienky a predstavy. Ake lieky beries? Ja som si tu schizu doslova vsugerovala a tie myslienky su hrozne. Viem co citis, proste sa toho neda zbavit. Ale viem nejake postupy co to vedia trosicku zmiernit. Kolko mas rokov? A ako dlho ta toto trapi? Rorschakov test si robil? Je na identifikaciu psychozy a schizy....ked si ho spravis budes pokojnejsi :-)