Chcel by som pozdraviť všetkých ľudí ktorý práve čítajú tento príspevok. Prvý krát píšem do takejto poradne. Čím začať. Ako 15 ročný som začal fajčiť trávu, mal som asi 8 krát extázu a 2 krát pervitín. Teraz mám 17, som už cca pol roka čistý od marihuany aj všetkého. A cca pol roka - rok už trpiím psychickými problémami, uzskosťami a podobne. Navštevujem aj psychológa aj psychiatričku a cca mesiac a pol beriem 2/3 trittica AD 150mg balenie, ale mám pocit že mi je ešte horšie ako pred začiatkom brania týchto AD. Mám veľmi veľa úzkosti, úzkosť sa prejavuje aj v situáciách kedy viem že nieje žiadny dôvod na úzkosť, stále sa veľmi pozorujem, som bez nálady, nič má nebaví, nemám žiadnu motiváciu, všetko vidím tak hnusne šedo.... psychológ mi dal diagnózu vraj úzkostná porucha a tu je ten najväčší problém, proste ja mám úplnú fóbiu zo schizofrénie, a stále si myslím že psychológ sa mýli, proste už len pomyslenie na schizu má úplne zabíja, stále si myslím ze ju mám, proste vždy si o nej si čítam a tak, a potom na sebe pozorujem príznaky ktoré pritom ani neexistujú a všetko si to iba konstruujem vo svojej hlave ale ja neviem prečo to robím, prečo mám tak strašný strach z tejto poruchy proste, už má ten strach z nej úplne vyčerpáva proste ja neviem ako ďalej, ja neviem či ju fakt mám alebo či si to iba všetko nahovováram, proste ono to vždy začne tak že robím niečo a zrazu má len tak napadne nejaká myšlienka alebo si predstavím ako niekto niečo hovorí napríklad o mne, alebo si predstavím nejakú konverzáciu alebo dačo, alebo poviem si v duchu niečo sám na seba alebo tak, a hneď si myslím že sú to hlasy ( hlavný symptóm schizofrénie), a zas sa začnem cely pozorovať celé moje duševne vnútro a zas úzkosť a zas strach z toho že mám schizofréniu. Ľudia ja viem že niesom normálny, a že celé toto znie zvláštne ale pýtam sa vás všetkých, hlavne tých ktorý sa trocha možno viac vyznajú, myslite si že fakt ňou trpim alebo si to všetko len ozaj nahovovaram a príliš sa pozorujem? Prosím vyjadrite svoj názor, záleží mi na tom :(
SCHIZOFRÉNIA
Moncicinka ja mám to iste, proste totálna fobia zo schizofrénie, divne myšlienky sú na dennom poriadku aj predstavy konverzacii medzi ľudmi o mne alebo konverzácii ja sniekym, ale neverím tomu že sa to naozaj deje, viem že je to len predstava aj keď má to veľmi znepokojuje pretože to príde tak nahle, ani nemám žiadny narušený kontakt s realitou to zas, ale mám veľké obavy ohľadom života ohľadom toho že život je príliš krátky a aj tak všetko pominie a podobne, ale vieš čo je najhoršie? Ta neistota vo vlastnej mysli, vo vlastnom prežívaní. Teraz mi je už 2 deň celkom fajn som zvedavý dokedy do o5 vydrží aj keď cítil že to zachvilu o5 dôjde všetko na mna, mimochodom moja diagnoza je vraj generalizovania úzkostná porucha
Umňa to je tak, že proste počas celého dňa mam veľmi divne myšlienky, pocity, predstavy buď nejakej konverzácie ako by som niekomu niečo povedal, alebo sa mi z ničoho nič vybavý sen ktorý sa mi sníval buď prednedávnom alebo dávno, alebo nejaka spomienka, uplne hociaká a hocikedy... Dotoho mam strach o schizofreniu pretože ja tie myšlienky vôbec neovládam, sú moje, ale sú proste automatické, všímam si moje akty, čo poviem a podobne... Potom to všetko zazrakom po 5-7 dňoch prejde a je mi pár dni fajn a znova to príjde. Fakt netuším čo stým, psychiatrička mi diagnostikovala F32.2 ( hlbokú depresiu ) len ja som si neistý či sa fakt jedná o depresiu keďže mam taketo nekontrolovatelne myšlienky atď....
Anonym2499 smiem sa spytat konkretne co vsetko vas trapi? Aby som vedela porovnat to so mnou. Ja som si dlho nahovarala a este aj sem tam nahovaram ze mam schizu. Dostala som sa dokonca do nemocnice, pretoze aj samotnych lekarov som zneistila ze tu schizu mam. Ale napokon ziadna schiza sa nekona. Su to obsesivne myslienky a predstavy. Ako je to u vas?
Ja som sa tiež trápil kadejakými chorobami a problémami, ale teraz sa ma už zaujíma iba odpoveď na jednu jedinú a súčasne poslednú otázku. Čo mám v hlave?
Áno, je to možné, radiátor, skriňa a či pes ti už na to mohli dať odpoveď, ale bola tá odpoveď adekvátna a správna? Nie, nie, piliny to isto nebudú, ani otruby, to bude isto niečo úplne iné. Už začínam cítiť, že to bude niečo, čo je fakt citeľné, ale čo? Keď to vieš, tak tu už toľko nelamentuj a povedz mi to rovno! Čo je to?
Moncicinenka14 aj mne by sa zislo par rad keďže zažívam tiež toto podobne a vkuse sa mi to strieda že raz ani neviem o tych myšlienkach a raz ma uplne žeru :D
Ahoj Reys presne mam to co popisujes, a viem ti povedat na 99% ze schizu nemas. A trittico beriem aj ja ale spolu s dalsimi liekmi.podla mna to trittico je slabe na problemy tohto druhu. Mam odbornika ktory mi s tymto pomaha. Mozrm ti dat par rad ak chces
Nápodobne, budeme musieť vydržať no :D Inač napísal som ti na mail tak keď tak odpíš ;)
Keď ja ich beriem už mesiac a pol a nič necítim žiadnu zmenu, mám pocit že občas necítim už fakt nič proste :D smejem sa teraz ale je to fakt na zaplakanie ľudia
Nazdar Sonnie :D Nie toto niesom ja ale keď som si tento článok prečítal tak normálne moje problémy :D Neboj sa, schizu nemáš, len pekne ber tie antidepresíva ďalej, potrvá to chvíľku kým zaberú. Nemal si robiť somariny s drogami, teraz si zato nes zodpovednosť. Ja tieto veci mám z marihuany, stačila mi jedná nepríjemná skúsenosť
☃