SCHIZOFRÉNIA

Príspevok v téme: SCHIZOFRÉNIA
Reys

Chcel by som pozdraviť všetkých ľudí ktorý práve čítajú tento príspevok. Prvý krát píšem do takejto poradne. Čím začať. Ako 15 ročný som začal fajčiť trávu, mal som asi 8 krát extázu a 2 krát pervitín. Teraz mám 17, som už cca pol roka čistý od marihuany aj všetkého. A cca pol roka - rok už trpiím psychickými problémami, uzskosťami a podobne. Navštevujem aj psychológa aj psychiatričku a cca mesiac a pol beriem 2/3 trittica AD 150mg balenie, ale mám pocit že mi je ešte horšie ako pred začiatkom brania týchto AD. Mám veľmi veľa úzkosti, úzkosť sa prejavuje aj v situáciách kedy viem že nieje žiadny dôvod na úzkosť, stále sa veľmi pozorujem, som bez nálady, nič má nebaví, nemám žiadnu motiváciu, všetko vidím tak hnusne šedo.... psychológ mi dal diagnózu vraj úzkostná porucha a tu je ten najväčší problém, proste ja mám úplnú fóbiu zo schizofrénie, a stále si myslím že psychológ sa mýli, proste už len pomyslenie na schizu má úplne zabíja, stále si myslím ze ju mám, proste vždy si o nej si čítam a tak, a potom na sebe pozorujem príznaky ktoré pritom ani neexistujú a všetko si to iba konstruujem vo svojej hlave ale ja neviem prečo to robím, prečo mám tak strašný strach z tejto poruchy proste, už má ten strach z nej úplne vyčerpáva proste ja neviem ako ďalej, ja neviem či ju fakt mám alebo či si to iba všetko nahovováram, proste ono to vždy začne tak že robím niečo a zrazu má len tak napadne nejaká myšlienka alebo si predstavím ako niekto niečo hovorí napríklad o mne, alebo si predstavím nejakú konverzáciu alebo dačo, alebo poviem si v duchu niečo sám na seba alebo tak, a hneď si myslím že sú to hlasy ( hlavný symptóm schizofrénie), a zas sa začnem cely pozorovať celé moje duševne vnútro a zas úzkosť a zas strach z toho že mám schizofréniu. Ľudia ja viem že niesom normálny, a že celé toto znie zvláštne ale pýtam sa vás všetkých, hlavne tých ktorý sa trocha možno viac vyznajú, myslite si že fakt ňou trpim alebo si to všetko len ozaj nahovovaram a príliš sa pozorujem? Prosím vyjadrite svoj názor, záleží mi na tom :(

Sonie

A ak náhodou nie si ten istý pisateľ, tak si prečítaj odpovede v týchto dvoch témach, sú vééééľmi podobné tvojmu problému.

Sonie

Nepísal si náhodou aj ako anonym 2499 ? Dve témy založené už predtým, strach zo schizofrénie, fajčenie trávy?

Sonie

Nepísal si náhodou aj ako anonym 2499 ? Dve témy založené už predtým, strach zo schizofrénie, fajčenie trávy?

Reys

Ipsik dopracoval som sa k tomu tak že posledné mesiace kedy som hulil tak som pociťoval už len úzkosť a nepríjemne obavne myšlienky a trpel som paranojou z ľudí pretože vtedy som sa pohyboval v komunite kde sa hulilo ale nebola tam harmónia, ľudia sa tam stále urážali, často krát aj mna a keď som si pred nimi zahúlil, bolo mi fakt úzkostne a špatne, a vtedy som tým pocitom dával veľkú váhu že určite sa u mna prejavuje nejaká zavazna duševná porucha ( bývala naj kamarátka ktorá hulila ochorela na schizu ), sle dostal som sa h tejto fóbie a pred mesiacom o5 proste všetko odznova a to už ani nehulim o5 fobia zo schizy, medzitým ale už pol roka trpim aj tak úzkosťou

Ipsik

To je ok, že to riešiš s odborníkmi, ale ty by si sa mal naučiť to všetko totálne ignorovať a riešiť si veci, ktoré považuješ za podstatné pre teba, lebo potom nebudeš žiť, ale len prežívať. S.ať na choroby. Niekto to dokáže riešiť celé dni a každému o tom hovoriť a koho to aj vážne zaujíma? Podľa mňa nikoho, jedine teba, keď chceš poznať celú pravdu. A čo keď ťa zajtra prejde auto? Čo po tebe zostane? Spomienky na chorobu?