Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ja už naozaj nevládzem žiť, začarovaný kruh

Príspevok v téme: ja už naozaj nevládzem žiť, začarovaný kruh
bezmocna12

Nechcem sa veľmi rozpisovať, ale v skratke: nemám prácu, nedarí sa mi nájsť prácu, mám priateľa skoro 5 rokov a stále som s ním nešťastná (ale nechcem sa rozísť, lebo neviem kde by som iného hľadala), len plačem, s rodičmi sa stále hádame kvôli tomu, že som príživník, čo aj som, nemám kamarátky a tie čo som mala, už sa vydali a majú deti, každý deň myslím ako som na obtiaž a ako by som sa najradšej zabila, mám 29 rokov a nič som nedokázala a každým dňom som slabšia a slabšia, bojím sa, že to vyvrcholí, že sa asi obesím alebo neviem :(

denisaf

Autorka temy ked si zdrava sup sup treba si hladat robotu dat si inzerat na internet ze si hladas miesto aj keby si mala zo zaciatku umyvat riad alebo robit vo vyrobe ja som robila vsetky taketo prace a koruna mi z hlavy nepadla... v robote dojdes na ine myslienky spoznas novych ludi... len musis sama chciet zmenu... to je ako ked chce tucny clovek schudnut place nad sebou ale nehybe sa a prejeda sa nezdravym jedlom stale... treba dvihnut zadok roboty je dost

Judit19

Mesačný princ. Mne sa tvoj príspevok pácil a úplne súhlasím so všetkým, čo si napísal. Nemyslela som to zle. :D

Moireal

Mozno keby nasla niekoho s kym by mohla trebars ist upratovat do Rakuska. Lenze aj to je tazke,najst niekoho takeho,ak uz velmi neudrziava kontakty so znamymi. S cudzim ja by som nesla,dnes nemozes nikomu verit. Ale aj tak to Rakusko mi pride fakt najschodnejsie. Tiez som si tam pozerala pracu. Len to bolo v obdobi tej strasnej krizy,ked cloveka ani upratovat nenechali. Castokrat som na profesii videla ponuky,na ktore som reagovala a nikto mi neodpisal a predsa boli aktivne aj niekolko mesiacov tam. Fakt ako podvod.
Najlepsie je ist do Svajcu a aj ked tam je drahe ubytko a vsetko,platy su stale umerne tomu fajn. Ale clovek musi vediet excelente po nemecky a a ked nema de obcianstvo,je to trosku problem. Ale skusat by sa malo vsetko. Najgorsie je ked hapruje zdravie,to uz toho clovek vela nenaskusa. :-D

Mesačný princ

Najdôležitejšie na tom celom je, aby sa začala cítiť dobre. Aby vymazala zo života všetky podnety, ktoré na ňu zle vplývajú, alebo ich aspoň obmedzila.

Mesačný princ

Judit19 - nepísal som, že viem všetko. Netuším kde zohnať peniaze. Napísal som len to, ako by si mohla pomôcť.

Ani ja neviem zohnať peniaze, asi budem musieť vstúpiť do politiky :D

Judit19

Mesačný princ. To mi povedz, kde si má zohnať peniaze na bývanie v novom prostredí. Lebo ak sa presťahuje k sesternici na druhom konci republiky , tak to sa bude cítiť ako príťaž, presne ako doma.

Mesačný princ

bezmocna12 - ak ťa to upokojí, tak aj ja som príživník :D Celé dni sa váľam v posteli a všetko okolo za mňa spravia iní. No nie je fajn taký život? :D

Načo sa hádaš? je to zbytočná strata energie. Mysli si svoje a kľudne počúvaj iných, ak ich budeš ignorovať, tak ich to po čase prestane baviť :D

Kde máš nájsť iného priateľa? A načo ti bude? :D Aj tak nevieš či s ním chceš byť a či ho ľúbiš? Ani srnky netušia.

Myslenie nezmeníš, prístup k veciam tiež nie, pokiaľ budeš obklopená rovnakým prostredím a ľuďmi, ktorí v ňom s tebou koexistujú. Jedine ak sa úplne od všetkých odstrihneš.

Najlepšie zmiznúť niekde, kde ťa nikto nepozná a aspoň rok neudržiavať žiadne kontakty či už s rodinou, alebo s kýmkoľvek. Uvidíš aké je to oslobodzujúce :D

Začať nanovo, v novom prostredí s novými ľuďmi. Potom dokážeš zmeniť po čase aj myslenie a prístup k určitým situáciám. Lenže bez peňazí dnes nič nefunguje, tak si ich nejako zožeň a skús.

Je úplne nelogické, aby si takáto zničená a v depresiách začala pracovať, či riešila iný vzťah alebo rodičov. A už vôbec nie myslenie!

Na začiatok potrebuješ byť obklopená všetkým, čo ti robí radosť a postupne môžeš prechádzať aj na ťažšie skúšky. je to ako keby si sa znovu narodila.

Jullka

Ten tvoj priateľ je nezamestatnaný alkoholik, ktorý býva s rodičmi? Alebo prečo nežijete po 5 rokoch v spoločnej domácnosti? Musí to byť veľmi "jednoduchý človek", keď mu nevadí, že trpíš!

denisaf

whisper ti tu dobre radi pokial nezmenis pristup nezmeni sa nikdy nic.. vyhoda prace vo vyrobe je ta ze tam mas aj ubytovanie aj stravu a vezmu skoro kazdeho.... ja som tak tiez robila a bola som velmi spokojna praca na smeny mi vyhovuje najviac ...a na slovenske pomery dobry plat nie ako u súkromníka ktorému je vela dat minimalku 360 alebo ta radsej da na dohodu aby si ho vela nestala...zmenila by si prostredie vypadla zacala zarabat... to je najdolezitejsie.... kamoska zo strednej robi vo vw ma lepsi plat ako vsetky spoluziacky zo ss co si spravili vysoke skoly.... ak by ti to nevyhovovalo mozes si hladat aj inu robotu popri tejto ale hlavne je aby si sa odrazila konecne... treba to len skusit.... k tomu nefunkcnemu vztahu sa vyjadrovat ani nebudem vsetko co som chcela povedat tu uz zaznelo....

Mesačný princ

Jedného dňa sa dcéra sťažovala svojmu otcovi, že má mizerný život a nevie ako sa má so všetkými problémami vysporiadať. Sťažovala sa, že je už unavená sa stále s niekým hádať a bojovať. Ako náhle vyrieši jeden problém, druhý už je na ceste. Jej otec, ktorý pracoval ako šéf kuchár, jej navrhol, aby šla s ním ráno do práce. Dcéra nechápavo súhlasila a tak prišla ráno k otcovi. Otec naplnil tri veľké hrnce vodou a každý z nich dal variť. Keď voda v každom hrnci začala vrieť, do prvého hodil zemiaky, do druhého vajíčka a do posledného kávové zrná. Niekoľko minút ich nechal variť s tým, že počas varenia s dcérou neprehovoril ani slovo. Tá začínala byť nedočkavá a nervózne čakala, čo sa bude diať. Po 20 minútach otec vypol variče. Z prvého hrnca vytiahol zemiaky a umiestnil ich do misky. Z druhého hrnca vytiahol vajíčka, ktoré dal taktiež do misky. Z posledného hrnca nabral šálku kávy. V tom sa otočil na dcéru a spýtal sa jej: „Dcéra moja, čo vidíš?“ Ona mu na to odpovedala: „Zemiaky, vajíčka a kávu“.„Pozri sa bližšie a chyť si zemiaky.“ Povedal otec. Dcéra zobrala zemiaky do rúk a zistila, že boli mäkké. Potom jej otec navrhol, aby zobrala do rúk vajíčka a skúsila ich rozbiť. Tak aj urobila. Rozbila vajíčka, očistila ich od škrupiny a v ruke jej zostalo natvrdo uvarené vajíčko. Nakoniec jej otec navrhol, aby si odpila z kávy. Bohatá aróma a chuť kávy jej vyčarovala úsmev na tvári. Dcéra nechápala, čo jej tým chcel otec naznačiť a tak sa ho spýtala: „Otec, čo to má znamenať?“ V tom jej otec začal vysvetľovať: „Zemiaky, vajíčka aj kávové zrná čelili rovnakej nepriazni osudu – vriacej vode. A každé z nich reagovalo rozdielnym spôsobom. Zemiaky boli silné, tvrdé a nemilosrdné, ale vriaca voda ich premenila na mäkké a slabé. Vajíčko bolo veľmi krehké a jeho jemnučká vonkajšia škrupinka chránila jeho vnútro až dovtedy, dokiaľ sa nevystavilo nepriazne vriacej vody. Vriaca voda premenila jeho vnútro na tvrdé, silné a odolné.Kávové zrná boli výnimočné a jedinečné. Po tom ako boli vystavené nepriazni vriacej vody, zmenili vodu a vytvorili niečo úplne nové.Na to sa otec spýtal dcéry: „Ktoré si ty?“ Keď nepriazeň osudu klope na tvoje dvere, ako zareaguješ? Ako zemiaky, vajíčka či kávové zrná?“Dcéra moja, v živote sa dejú okolo nás rôzne veci. Prežívame zlé ale aj dobré udalosti no len na jednej veci skutočne záleží. Na tom, ako tieto udalosti zmenia naše myšlienky a naše vnútro. Či zmäkneme ako zemiak, či nás posilnia ako vajíčko, alebo či my zmeníme ich a vytvoríme z nich niečo nové.