Nechcem sa veľmi rozpisovať, ale v skratke: nemám prácu, nedarí sa mi nájsť prácu, mám priateľa skoro 5 rokov a stále som s ním nešťastná (ale nechcem sa rozísť, lebo neviem kde by som iného hľadala), len plačem, s rodičmi sa stále hádame kvôli tomu, že som príživník, čo aj som, nemám kamarátky a tie čo som mala, už sa vydali a majú deti, každý deň myslím ako som na obtiaž a ako by som sa najradšej zabila, mám 29 rokov a nič som nedokázala a každým dňom som slabšia a slabšia, bojím sa, že to vyvrcholí, že sa asi obesím alebo neviem :(
ja už naozaj nevládzem žiť, začarovaný kruh
Ako ti tu pisali, zmena je najdolezitejsia. Nemas niekoho, ku komu by si mohla na par dni odist? A netrap sa tym, vacsina ludi na tejto planete je priemernych, takze sa az tak neporovnavaj a nelutuj. Odpust si a zacni odznova. Je to tazke, ked uz ma clovek zvyk mysliet depresivne, ale vie byt aj lepsie.
Vies, lutovat ta nikto nebude a ani by ti to nepomohlo. Aj ked rypat by do teba nemuseli. Vsak vieme o koho ide. A ani to si neber k srdcu. Ludi a kamaratov clovek k zivotu zas tak velmi nepotrebuje, su aj ine krasy zivota. Ty len potrebujes tu pracu, to si dah za hlavny ciel.
Vsetko, co pisem, tu uz vlastne zaznelo. Len som ta chcela povzbudit, aby si to nevzdavala. Rozhodne niesi sama, kto sa trapi a trpi.Bude aj lepsie. Si silnejsia, nez si myslis. :-)
Niekedy človek musí padnùť na samé dno aby sa dokázal znovu pozbierať a ísť ďalej.Ako jozefa ktorého bratia hodili do priepasti a jediné čo videl bolo nebo hore .Pravdepodobne aj ty musíš pozerať sa len hore.Nato aby ťa všetci prestali ponižovať potrebuješ zvýšiť sebavedomie .Na zvýšenie sebavedomia musíš byť sebestačná.Áno aj ten najväčší frajer keď je bez prostrietkov cíti sa neisto a čím dlhšie to trvá tým ťažšie sa z toho človek dostáva.Tak že musíš nájsť prácu alebo brigádu alebo nejaký prostriedok obživy.Vtedy nasítiš peňaženku (aspoň trochu) seba a potom takto vyzbrojená môžeš čeliť aj atakom rodiny atď.Bez toho čo som ti napísal to nedáš.Nie že by som ťa podceňoval ale ja by som bol v podobnej situácii maličký.Asi to nieje ľahké zo zdr.alebo iných dôvodov ale naozaj tuto slová nepomôžu .Skús nejakù brigádu aj keď za mizérium ale máš sa od čoho odraziť takto si na mŕtvom bode.
Tiez mam taky pocit ako keby uz toto forum skor sluzilo na to ako este viac znicit daneho cloveka, ktory ma nejaky vazny problem. Ziadna empatia, nic, ziaden charakter, len vybijanie si zlosti svojho zivota na niekom velmi psychicky slabom. Naozaj dakujem a este ked mi tu ide niekto kazat kto ani neovlada gramatiku a napise zdvihnut s Y, tak som uz stratila vsetku nadej, ze by mi naozaj niekto poradil a pomohol akym smerom sa uberat. Clovek chce poradit, popisat si, dostat aspon nejaku podporu cez pismena, ale vidim, ze tu ludia este viac podporuju ludi k samovrazde. Absolutne nevedia o com. WHISPER dufam, ze si teraz stastnejsia a dycha sa ti lepsie.
Tiez mam niekedy chut vsetko vzdat, ale nemam silu to nechat tak.
Vy ste akože v poriadku? ..viete aj niečo iné ako sa osočovať?
malina tak v prvom rade krava sprostá si jedine ty.. tak sa mozes baviť doma so svojimi sukmenovcami ja som s tebou moja zlatá husi nepásla..!
a ja som v jednej z tych firiem pracovala a za ine peniaze ako robim momentalne v mojom meste.. keby som nebola so sockami na ubytovni tak by som am ostala, ak by som byvala tam.. takze viem o com pisem a robila som v cistom , klimatizovanom a nepretrhala som sa ako tu teraz a za menej...
a co sa tyka tych ostatnych do Tn mi odisiel pracovat kolega , ktoremu tam prácu vybavil jeho švagor, chváli si, pracuje mi tam spoluziacka zo strednej uz minimalne 5 rokov...! a tiez je velmi spokojná..
v BA tiez co počúvam od známych co im tam robia kamosi za 900€ a su spokojný...
atd..atd...
je jedno kde bude pracovať v každom zamestnaní sa najdu ludia ktorí su velmi spokojní a potom su ludia ktorym nevyhovuje absolutne nič...!
Wisper, do tych firiem co pises si to tam chod ale najprv sama vyskusat a potom to niekomu odporucaj krava sprosta! Ked nevies vobec o com hovoris a co sa tam deje a co to tam je fyzicky a psychicky vydrzat! Kolegyna pri linke vydrzala 4 roky aby mala z coho zivit deti, teraz 32 rokov a znicena chrbtica, polovicny invalidny, bez penazi bez zdravia, na krku 2 male deti.. toto je realita na slovensku!!! a idu tu vypisovat ludia co nevedia ani co sa tu deje
do teraz si sa iba lutovala... aka si ty chudinka.. tak bud sa budes dalej len lutovat a lutujte ma aj vsetci ostatní, alebo zdvyhni rit a najdi si robotu... by ma velmi zaujimalo z ktoreho mesta si.. ked ja si v mojom meste so 75 000 obyvatelmi najdem robotu ..ty si nenajdes...
to kde zijes? mas 29! nie je ti trápne byt na krku rodicom...?
na frajera by si sa mala vykaslat je ti len ako taka zataž na krku..
mas na vyber aj pracu s ubytovanim..
akura som zo zvedavosti googlila a naslo mi aj v
Krupine v strojarenskej vyrobe, ubytovanie zadarmo..
samsung Voderady,
Peugeot Trnava,
BA- VW...
je tam toho...!
ale treba zdvyhnut riť...
vytvor si zivotopis na profesia.sk a poposielaj si ziadosti...
kafe:
vobec o tom nepochybujte, ze telo ich po cca 30 min (u niekoho mozno aj menej) zacne produkovat.
ale nie je dobre behat tak, ze hned na zaciatku sa bezec rozbehne ako sakal, spali vsetok cukor a potom behanie boli.
treba behat na pulz - ako som pisal 60 - 70% MTF a "na pocity"