Protivná sesternica

Príspevok v téme: Protivná sesternica
Zu_zka2

V auguste sa budem vydávať a posledné 2 týždne sme začali riešiť pozývanie hostí. Svadbu plánujeme dosť precízne, chceme si ju užiť a už ju organizujeme viac ako 2 mesiace, lebo sa organizuje ťažšie, nakoľko už máme 3 mesačného synčeka.
V piatok som bola pozvať maminej sestre rodinu a sesternicu, ktorú som chcela aj ako svedka. Už sme sa dosť dávno nevideli, nakoľko žijeme od seba na viac ako 400 km. Kým sme boli mladšie tak sme si rozumeli, neskôr sme sa odcudzili, lebo od mami som poväčšine počula na nich iba samé negatíva. Moja mama sa ani nezhodla so vlastnou sestrou, ale predsa si myslím, že by mi mali prísť na svadbu.
Prekvapenie prišlo keď sme došli k nim. Moja sesternica je už nevesta s obrúčkou na prste, s bruchom po nos, v pokročilom štádiu tehotenstva a mi sme o tom vôbec ani nevedeli, ba čo viac ani moja mama.
Pozvanie na moju svadbu odmietli, sesternica tiež, vraj ona už nie je sama a aj tak si myslí, že vzťahy, ktoré sú roky naštrbené sa nevyriešia na svadbe?! Keď som sa jej pýtala, prečo širšia rodina nevie o tom, že je už nevesta a je tehotná, tak mi odvrkla, že to nepatrí na nikoho. Nepochopím, jednak nosia obrúčky, brucho po nos a o tom, že by plánovali svadbu ani nemukla, hlavne, že má decko na ceste. To akože je normálne, že to nepatrí na nikoho? Naozaj, je taký škrob, že ľutuje peniaze na moju svadbu a svadobný dar?
Čo si o tom myslíte? Veľmi som sa sklamala ako môže byť niekto taký protivný?

Karu115

Protivný je asi niekto iný, ja by som tiež nešla. To, že je tehotná pred svadbou, je jej problém a ona ťa na svadbu zrejme volať nebude. Ty máš už decko pred svadbou a nad tým sa nepozastavuješ. Od vás preč na tisíce kilometrov.

domidomi123

Nestretavate sa, nie ste ani neviem ake kamaratky, vasa rodina ich nema rada, ty ju tu ohovaras a ona ti ma ist na svadbu? S takymi ludmi ako ste vy by som ani neprehovorila a nie este ti isla na svadbu. Sami mate doma bordel, ale budete odsudzovat inych.

Marunka

Tvoja mama odmieta, aby jej sestra mala druheho manzela :D Akoze kto ste vy, kto je tvoja matka, aby zasahovala sestre do zivota?? To kde zobrala tvoja mama vobec tu drzost, aby svojej sestre vravela, co sme a co nesmie? Akoze, toto je uz aj na mna silne kafe :) Nechcela by som mat v rodine takych ludi ako ste vy.
Pises, ze si cely zivot vedena k nenavisti tejto strany rodiny, ale na svadbu ste ich bezali 400 km pozvat...Urcite ma kazda strana rodiny nieco "na rovasi", ale staci co si napisala. Sestra tvojej mamy nie je povinna podriadovat zivot tvojej mame. Nemusi si od nej pytat dovolenie, ani keby sa isla este desat raz rozviest a znova vydat. A necuduj sa, ze ma sesternica k tebe taky postoj ako ma, ani ze ti neoznamila, ze je tehotna. Vy (najma tvoja mama), ste ich odpisali uz velmi davno, tak sa netvarte ako keby vam bolo ublizene....

Sis58

Vieš koľko ľudí sa dnes rozvádza? Kde je napísané, že ty sa raz nerozvedieš? Už vôbec nechápem, prečo trestá tvoja starká druhú vnučku iba zato, že jej mama sa rozviedla a má nevlastného otca. Možno ju ten chlap vychoval s láskou, ktorú by od biologického otca nikdy nedostala, aj to sa stáva.
Tvojej materi to asi takto vyhovovalo, že bola ona hviezda u tvojej starkej, ale teraz ste sa spamätali, že má aj sestru a tá by mohla prispieť na vašu svadbu. Možno máš problém nájsť si svedka, ale chápem prečo asi.

Bubliii

Aha, a keby jej prvý manžel zomrel čo ja viem rok po svadbe, tak by mala byť už asi do smrti vdova, však? Lebo u vás v dedine sa to nepatrí. Neuveriteľné. Tebe to inak pripadá všetko OK, takýto štýl života? Vychovávaná v nenávisti voči iným členom rodiny? Takto budete aj svoje dieťa vychovávať? Žasnem...

Lary

Ja si počkàm na to keď sa spýta "protivná sesternica" niečo na teba.Lebo už viem čo jej odpoviem.(lebo ťa už poznám)Tezaz je ťažké ti odpovedať na ňu keďže ju nepoznám.

Nikoooooo

A načo ti to mala povedať, aby si ju rozniesla po svete? Aj ty si mala zrejme brucho "po nos" pred svadbou, tak čo ti vadí na nej? Ide ti iba o peniaze a o dar? Dovtedy by boli fajn rodina a potom by si ich znova odkopla.

Zu_zka2

Nie, nie je to ani alkoholik, nič podobné, ale chlap, ktorý pracuje a stará sa o rodinu. U nás sa ale traduje, aby boli úplné manželstvá a to moja mama odmieta, aby mala jej sestra druhého manžela.
Ja som bola vždy vychovávaná v nenávisti voči nim, ako ich moja mama odsudzovala a taktiež aj starká a aj mi to takto vyhovovalo, lebo takto som bola pre starkú "jediná" vnučka a všetko išlo mne. Sesternica k nej ani nechodila, lebo starká jej to aj dala najavo, že má nevlastného otca a je iná ako ja.
AKo som sa dozvedela, tak o tom, že čakajú bábo vedeli viacerý z rodiny, iba mi nie, tak to sa mi už vôbec neľúbi.

lLily

na povodnu rodinu sa mozes vykaslat, ked si zakladas svoju vlastnu.....take rodiny nestoja za nic a stretnut sa mozu maximalne tak na rodinnom pohrebe, to je pre ne prirodzenejsie, nez svadba

Marunka

Este ked to tak citam znova, napada mi....vasa rodina neprijala druheho manzela, cize jej nevlastneho otca. Preco? Sestra tvojej mamy mala nebodaj posluchnut vas a nevydavat sa za toho, s kym vy nesuhlasite? :D Ten chlap je alkoholik, gambler, tyran, alebo co mu je, ze ste ho neprijali? Vy ste ho neprijali ale kvoli par euram v obalke ho na svadbu pozvete? Za svedka chces sesternicu, s ktorou sa roky nerozpravas? Preco sa pozastavujes nad tym, ze je tehotna? Ty si im oznamila pred rokmi, ze si tehotna? Akosi o tom pochybujem, ale vyved ma z omylu, ak sa mylim :) Tak budes mat na svadbe o par ludi menej, to je fajn, nie? Mensie vydaje, menej starosti, svedka si hadam najdes medzi zvyskom rodiny :)