Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Protivná sesternica

Príspevok v téme: Protivná sesternica
Zu_zka2

V auguste sa budem vydávať a posledné 2 týždne sme začali riešiť pozývanie hostí. Svadbu plánujeme dosť precízne, chceme si ju užiť a už ju organizujeme viac ako 2 mesiace, lebo sa organizuje ťažšie, nakoľko už máme 3 mesačného synčeka.
V piatok som bola pozvať maminej sestre rodinu a sesternicu, ktorú som chcela aj ako svedka. Už sme sa dosť dávno nevideli, nakoľko žijeme od seba na viac ako 400 km. Kým sme boli mladšie tak sme si rozumeli, neskôr sme sa odcudzili, lebo od mami som poväčšine počula na nich iba samé negatíva. Moja mama sa ani nezhodla so vlastnou sestrou, ale predsa si myslím, že by mi mali prísť na svadbu.
Prekvapenie prišlo keď sme došli k nim. Moja sesternica je už nevesta s obrúčkou na prste, s bruchom po nos, v pokročilom štádiu tehotenstva a mi sme o tom vôbec ani nevedeli, ba čo viac ani moja mama.
Pozvanie na moju svadbu odmietli, sesternica tiež, vraj ona už nie je sama a aj tak si myslí, že vzťahy, ktoré sú roky naštrbené sa nevyriešia na svadbe?! Keď som sa jej pýtala, prečo širšia rodina nevie o tom, že je už nevesta a je tehotná, tak mi odvrkla, že to nepatrí na nikoho. Nepochopím, jednak nosia obrúčky, brucho po nos a o tom, že by plánovali svadbu ani nemukla, hlavne, že má decko na ceste. To akože je normálne, že to nepatrí na nikoho? Naozaj, je taký škrob, že ľutuje peniaze na moju svadbu a svadobný dar?
Čo si o tom myslíte? Veľmi som sa sklamala ako môže byť niekto taký protivný?

Marunka

Tazko povedat, co jej vadi naozaj, ale tiez nechapem, preco ta ako prve napadlo, ze je skrob. Jasne povedala, ze vztahy sa nevyriesia jednou svadbou. Nepozvala ta ani ona, tym padom nechce prijat ani tvoje pozvanie. Podla mna to treba respektovat. Chces mat radsej na svadbe dohadanu rodinu, ako pohodu? Stoji ti tych par eur co ti daju, za to, aby si tam mala niekoho, kto tam nechce v skutocnosti byt? Ze vam ona nepovedala o svojej svadbe a ze caka dieta, je jej svate pravo. Viem, ze v rodinach by to malo fungovat inak, ale vase vztahy nefunguju, preto necakajte telefonaty o tom, ze kto ma co nove a vdacne pozvania na svadbu :)

spinka

Inak zuzka, teraz ako citam ako o nej pises, tak ani neviem, naco si ju volala na svadbu?? Len z nutnosti? Pises o nej nie moc pekne. Povazujem za nepodstatne volat ju len preto, ze j eto rodina, na svadbu a potom sa zasa na to vykslat... Byt nou, tiez to odmietnem.

spinka

Preco rozmyslas hned materialisticky? Ze nie je ochotna ti platit svadobny dar... Myslela som, ze ta mrzi, ze ti neprijala pozvanie :), nie ze jej je luto kupovat ti dar!
Ako konverzacia prebehla, to ja uz neviem... Ak ste sa odcudzili, tak pravdepodobne pre ten dovod nechce prist... Prisla by ti na svadbu a mozno ta roky zas nevidela.... Neber to tragicky...vsak respektuj jej rozhodnutie. Povedzme to ze je tehotna a nik o tom z rodiny nevie, no hmmm... ale vsak co, niektori ludia su taki tajnostkari...uz to vies :)

Prst

Tu máš odpoveď:

"Protivná sesternica"

"s bruchom pod nos"

"je taký škrob, že ľutuje peniaze na moju svadbu a svadobný dar"

"ako môže byť niekto taký protivný?"

"teda si zaobstarala zrejme dieťa, aby sa vydala, inak si to neviem predstaviť. Nepatrila nikdy medzi tých, čo majú veľa kamarátov a ani nebola najkrajšia."

"oni žili iným životom ako my, nakoľko jej mama sa druhýkrát vydala a jej druhého manžela naša rodina neprijala."

"nechápem, či by ich tak zaťažila torta, kvety a dar?"

PO32

Pýtaš sa tu, tak odpovedám. Tvoje príspevky sú voči celej rodine tvojej sesternice kritické. Naozaj ako ti tu napísali - vidíš smietku v oku iného a brvno vo svojom vlastnom nevidíš. Tiež si myslím, že dobre vedia, prečo sa s vami nerodinkujú. Obráť svoju pozornosť na seba a svoje nedostatky, rob so sebou niečo. Neposudzuj iných, nie si o nič lepšia, skôr naopak. Osobne by som rodinu, ktorá má takýto prístup, zďaleka obchádzal.

Bubliii

Zuzka, už to ozaj nerieš. Ve´d ti sama ppovedala, že NECHCE prísť a ty píšeš, že v podstate žiaden vzťah ani nemáte. Vieš, koľko je takých neviest, ktorí napr idú na svadbu bez rodičov, lebo už žiadnych nemajú? Alebo druhý extrém, koľko snúbencov sa za rodičov rsp súrodencov alebo iných príbuzných z nejakého dôvodu hanbí (alkohol, psych,.problemy atd) a teda ich tiež nemajú na svadbe? Len v málo percentách prípadoch sa zíde ozaj celá rodina, ktorí sa majú úprimne radi a tešia sa zo seba aj zo svadby.
Ty to tak mať nebudeš, tak už to konečne prijmi a rieš si svoj život. Ja vždy hovorím, že ľudia ako ty sa asi veľmi nudia, keď musia riešiť životy iných. Lebo keby si bola dospelá, vyrovnaná žena, tak sa zaujímaš v prvom rade o seba (pozor, nie v sebeckom slova zmysle) a určite by ťa jej odpove´d nerozhádzala natoľko, aby si o ňom založila tému na fóre. A mimochodom dosť nepekne sa o nej vyjadruješ. Myslíš, že si dostatočne objektívna, aby si posudzovala jej priebeh tehotenstva alebo vonkajší vzhľad? Tebe by asi nebolo príjemné, keby takto nikto o tebe píše, navyše verejne.

azetko5

A ty si bola vydatá keď si otehotnela? Sama píšeš, že máte 3 mesačné dieťa? Prečo súdiš niekoho kto chce žiť svoj vlastný život a do tvojho sa nemieša? Ona teba nesúdi a zrejme o teba nestojí, lebo vie prečo. Protivný je tu asi niekto iný. Prepáč, ale nezhodujem sa s ostatnými príspevkami a ani ja by som nešiel na tvoju svadbu, lebo práve ty sa bojíš, že budeš mať o dar menej.

kiddo

teda si zaobstarala zrejme dieťa, aby sa vydala, inak si to neviem predstaviť

jej mama sa druhýkrát vydala a jej druhého manžela naša rodina neprijala

Vies, asi tak ti to poviem - a aky maju dovod rodinkovat sa s vami? Ved ich len posudzujete a odsudzujete. To je rodina??? Co vy vlastne pre nich ste? Zbytocna gula na nohe, ktorej su radi, ze sa zbavili. A ja ich v tom plne chapem a podporujem. Hnus taki pribuzni ako si ty a ludia okolo teba. Naco ste to teraz za nimi doliezli vlastne? Fakt, uprimne, zaujima ma to a napis mi, preco ONA, preco ICH RODINA? Preco??? Ved roky na nich z vysoka kaslete a otierate si s prepacenim huby o nich. Boli by blbi, keby sa s vami chceli kontaktovat. To ste fakt taki pokrytci a este sa cudujete, ze sa nechcu zucastnit vasej radobyrodinnej udalosti? Akoze f.ck off, woman! :-o

Zu_zka2

Nie je vydatá, len je zasnúbená a bude sa vydávať, teda si zaobstarala zrejme dieťa, aby sa vydala, inak si to neviem predstaviť. Nepatrila nikdy medzi tých, čo majú veľa kamarátov a ani nebola najkrajšia.
Neudržiavali sme kontakt, iba kým sme mali tak do 16 rokov. Mali sme každá iných kamarátov potom, ja som sa odsťahovala do BA na VŠ a našla som si iné kamošky, nechýbala mi rodina. Okrem toho jej mama a moja mama sa nemajú v láske, oni žili iným životom ako my, nakoľko jej mama sa druhýkrát vydala a jej druhého manžela naša rodina neprijala.
Myslela som si, že na svadbe by mala byť rodina pokope. Naozaj nechápem, či by ich tak zaťažila torta, kvety a dar?