Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závidím ostatným

Príspevok v téme: Závidím ostatným
prezyvka7888

Mám taký blbý problém a úplne sa za to hanbím a neviem čo sa to so mnou deje. Proste závidím ostatným že majú partnerské vzťahy. Vždy keď vidím nejaký párik tak je mi smutno, závidím im a predstavujem si aké by to bolo keby som aj ja mal niekoho...
Je to so mnou blbé, hanbím sa sám pred sebou. Závidím ostatným ich šťastie :(

Ja by som tiež chcel vzťah, ale ako keď som v ťažkej životnej situácii z ktorej sa nemôžem dostať - mám málo peňazí, bývam u rodičov, nemôžem si nájsť dobrú prácu, nič mi nevychádza, a neustále sa mi zhoršuje zdravie (zrak).

A keď vidím druhých ako majú vzťahy, ako majú sex, ako majú pohodové životy, ako sú mladí, zdraví, zdatní, plní života... tak im závidím a cítim sa menej cenný, mám blbé stavy, depresie a užieram sa ... nedokážem byť šťastný aj keď sa snažím... ale to sa nedá. Som totálny looser, absolútna nula... v 22 rokoch som stále panic a nikdy som nemal babu. Som neatraktívny (nie som vôbec tlstý, ale proste nie som ten typ, ktorý by sa páčil ženám..)

Strašne ma to trápi... aj keď na vonok vyzerám celkom OK, vo vnútri mi hnije duša... neviem ako budem môcť takto ďalej pokračovať, neviem čoho budem schopný, bojím sa, že mi preskočí už úplne a siahnem si na život...

To zbytočné trápenie kvôli ničomu mi ničí celý život, nemôžem sa na nič sústrediť, nie som úspešný v práci, zarábam len minimálnu mzdu a nemôžem sa nikde pohnúť.... som zaseknutý, som sám, so zúfalý a to mi to ešte zhoršuje.. čím viac som zúfalý tým menšiu šancu mám, ale čím menšiu šancu mám, tým viac som zas zúfalý :(
Ale keby som sa aspoň vedel s tým vyrovnať a žiť v pohode aj takto... Na nejakú dobu sa mi to podarí, ale potom zase uvidím, že zas niekto má vzťah a ja sa zas začnem trápiť...

Ipsik

Závisť je o tom, že sa snažíš získať v duchu niečo, čo má ten druhý. Na vynaložíš energiu a potom ti chýba na to, čo chceš riešiť ty. Ale závidieť je jednoduchšie, ako byť sám aktívny. Preto sa k tejto možnosti uchyľuje toľko ľudí. Faster, higher, stronger!

Kycera

Chlapče,
veľmi dobre si prečítaj príbeh, kt. Ti tu napísal Lary a skús ho pochopiť.
Máš tam nádherný návod na Tvoju situáciu, na život, vyjadrený v symboloch.

Už si spravil si prvý správny krok. Vtedy, keď si sám pred sebou a nami uznal svoj negatívny pocit - závisť. Začni na sebe pracovať, zbav sa ho a hlavne neklesaj na duchu a NEVZDÁVAJ SA!!!

Ipsik

A mne v lese jedna ropucha povedala, že keď ju pobozkám, tak sa premení na princeznú. Ja som ju pobozkal a ona sa nezmenila. Ale aj ona ma tiež povzbudzovala, to je pravda.

Ipsik

Nemáš im čo závidieť a fikusy si doma môžeš pokojne popolievať aj sám. A keď budeš mať čas, tak si ich môžeš aj namnožiť!
Ale nie, prajem ti, nech máš, čo chceš!

Lary

Spadli raz dve žaby do hlbokej studne.Okolo studne sa zhŕkli aj ostatnè žaby a pozerali sa na tie dve dole ako sa snažia skákať stále vyššie a vyššie ale bez výsledne lebo studna bola veľmi hlboká.Tà jedna dole to vzdala a utopila sa ta druhá sa trápila vyskakovala,žaby okolo studne na ňu kričali vzdajto prestaň zbytočne sa vysiluješ ona stále skákala oni jej kričali kašli aj tak sa utopìš! takto to išlo hodnù chvìlu nakoniec ako zázrakom naozaj vyskočila zo studne a zachránila sa.Mi sme ti kričali ,ale ty si to dokàzala !Čohovorìte lebo ja som ùplne hluchá,ale ďakujem že ste ma povzbudzovali.

osol

mne si neodpovedal, co uz, podla mna to zavidenie je sucast diagnozy sucast choroby a ty za to vlastne nemozes
mozem sa aj mylit

Marunka

Neznamy, uznavam, ze vyrazny zdravotny problem nemam ziaden. Ale, pracovala uz na roznych miestach a tam, kde sa ku mne spravali ako k odpadu, som vzdy vydrzala max.tyzden :) Takze poznam to a nikdy to uz nedovolim, ani coby som musela suche rozky jest, alebo byt dotovana na cas rodicmi :D
Uznavam, ze je to tazke. Zdravotny hendikep bohuzial v nasej krajine bude vzdy "problemom" pre zamestnavatela. Uznavam, ze clovek byvajuci napriklad v hladovej doline si moc v praci nenavybera, uznavam, ze nie kazdy ma guraz robit s tym nieco...ale vzdy je moznost, ako robit veci inak. Vzdy vzdy vzdy :)

neznamy1986

Marunka: No nie je to vždy jednoduché, čo sa tyka zarábania...... Hlavne keď maš nejaké zdravotné problémy a pre zamestnávateľov si totalne nezaujimavý produkt - resp. odpad.....

Nehovorim, že to čo si napisala je uplne zle - ale treba brať do úvahy že môže existovať situácia ako píšem

Marunka

Jaj a k tomu zavideniu vztahov....najblizsie, az zatuzis niekomu zavidiet, tak to okamzite "vymaz" z hlavy a nahrad myslienkou "prajem im to" :) Lahke, ze? :)

Marunka

Prepac, ale v stave v akom si, sa ani necudujem, ze si sam. Ved ty sa nelubis! Ako ta moze milovat niekto iny? Ako by sa ti mohlo darit, ked mas nulove sebavedomie? Ako mozes prosperovat, ked sa sam utlacas? Toto nie je chyba nikoho, len tvoja, len toho, ako sa sam vidis :) Viem, ze to vyznieva drsne, ale bohuzial toto neoklames ani ty, ani ludia tebe podobni :) Aku mas o sebe mienku, taku ju maju zvycajne aj ti okolo teba. Ak sam seba pokladas za nulu, za nepritazliveho, preco by si malo okolie mysliet nieco ine? Aby si sa dostal z tohto, musis najprv uverit v sam seba (pana jeho to vyznieva ako daky krestansky blabol, ze? :D)
Za mna ti urcite poradim, aby si sa kazde rano pozrel do zrkadla a sam sebe povedal, ze sa lubis taky aky si :) Tvoja dusa, sebavedomie a mienka o sebe samom potrebuje nakopnut a rast. A to nedas inak, nez zmenou pohladu na seba a zmenou myslenia. Je jedno, ze mas 22 a si stale panic. Ver tomu, ze ked budes chciet, pritiahnes si do zivota zenu, ktora bude bud na tom podobne (so sexualnym zivotom), alebo jej to bude velmi sympaticke a nebude v tom vidiet ziaden problem :) Ze malo zarabas? Je tisic inych moznosti, co mozes robit. Len sa musis nastarovat a menit veci vo svojom zivote. Je to tazke...najtazsie je menit zauzivane sposoby myslenia, ale ver, ze to ide. Dala to kopa ludi pred tebou, das aj ty ;)