Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manželstvo v dnešnej dobe a budúcnosť

Príspevok v téme: Manželstvo v dnešnej dobe a budúcnosť
zakladateltemy12

Myslíte si, že v dnešnej dobe sa oplatí vstupovať do niečoho takého?

Myslíte si, že uzavretie manželstva nejako zaistí, že dvaja ľudia budú spolu až do konca života? A veríte v to, že človek dokáže byť verný jednej osobe po celý život?

Podľa mňa je to všetko nezmysel... dnes sú samé rozvody, manželia sú nešťastní a nič z toho vlastne nie je na úžitok. Áno, sú páry, ktoré sú spolu napr. 30 rokov, ale neverím, že za tú dobu dokázali byť len s tým jedným človekom, len niektorým sa to podarí a niektorým zas nepodarí utajiť... Aj moji rodičia sú spolu už skoro 30 rokov, a tiež neverím že za tú dobu buď mama alebo otec nemali žiadny úlet...

Dnes sa to deje dennodenne a nikto sa už nad tým nepozastavuje, pretože to je "normálne". A aj vedci sa k tejto téme stavajú pozitívne a vydávajú zistenia, ktoré to len potvrdzujú.

Tým pádom sa ničí zmysel manželstva už v základoch tak ako je ustanovené v kresťanskej západnej spoločnosti, kde si dvaja sľubujú vernosť na veky vekov. Aký má potom zmysel sľubovať si vernosť, keď to človek aj tak nedodrží?

Myslíte, že systém/vláda sa k tomu v budúcnosti nejak postaví a bude tento problém riešiť? Mohlo by sa celé manželstvo zrušiť... pretože to fakt nemá zmysel, jedine tak po právnej stránke (prídavky na deti a tak..). Platiť tiscícky eur za obrad a potom sa po pár rokoch rozviesť a súdiť sa o deti a o majetky, len to ničí ľuďom životy...

A nechcem tým nejak obhajovať minulosť, v minulosti tiež boli ľudia dosť nešťastní ale nerozvádzali sa, lebo to bolo neakceptovateľné, ale dnes je doba "slobody" a tak sa ukázala pravá povaha spoločnosti.
Dnes je zázrak ak niekomu vydrží vzťah viac ako 1-2 roky. Neviem ako to bude vyzerať za 20 rokov, ale myslím si, že skôr či neskôr vznikne nová koncepcia a manželstvo ako je dnes už bude len prežitok...

aprilova1

Ja sa veru necudujem ze sa dnesnej dobe ludia nechcu vydavat ci zenit. Ja som mala stastie ze som zo starsej generacie s manzelom sme spolocne vsetko prekonali Je to hrozne ako sa dnesna mladez k sebe chova ze muz opusti zo dna na den zenu a svoje deti koli inej zene a viac uz o ne nejavi zaujem. Dnesna doba je pohrebom vztahov a hodnot... Moja dcera tak tiez skoncila mali krasne manzelstvo spolocne si kupili byt spolocne si ho zariadovali narodil sa krasny zdravy chlapcek moj vnucik Jej panovi manzelovi sa vsak zapacila mlada vypocitava kolegyna ktora mojej dcere rozbila manzelstvo. Nechal sa pobláznit peknou tvárou a postavou a syn a manzelka pre neho prestali existovat. Dnes je uz sam mlada ho osklbala o co mohla a prisiel aj o svoju rodinu ktoru mohol mat krasnu. Ludia by mali nad sebou v dnesej dobe pouvazovat.

slobodny91

ale ja som davno zabezpeceny mojenko a na nikom neparazitujem. len klud. kazdy si zariadi zivot ako chce, len treba krajinu ktora umoznuje vacsiu moznost vyberu ale na to treba obyvatelov ktori sa vedia pozerat na veci aj inak, ne jednym smerom ako tupa slovac zadlzena po krk ;)
ale chapem ta. aby si sam pred sebou nebol za podpapucovu ovcu s malym vtakom ktora zije tak ako zeny kazu tak si nahovaras ze si chlap ci ako to tu vypisujes ostatni su nuly ;)

grckagrc

Mozno som zaostalejsi a ty ovela mudrejsi, ale rozdiel medzi nami je, ze ty budes cely zivot filozofovat a cakat, kym ti tento skvely stat splni sen a postavi najomny byt, co sa nestane nikdy, sa zobud, kym ja uz davno byvam a pomernu cas hypo som uz splatil. Od partnerky som nikdy nechcel na hypo, to moze ziadat, len chudak a vyzierka ako ty :)

slobodny91

co zas ? :) ty mas asi maleho ked tu stale tocis o nejakom vacsom dieta. kolko mas rokov ? podla vyjadrovania si trosku zaostalejsi.
zadlzene slovensko zadlzeni hlupaci vystraseni z exekucii. asi tak. a politici nimi manipuluju.
jedna moznost do jednej hypoteky mozu ist dvaja.
druha moznost lacnejsie najomne byty ktore chceli dat aj niektore strany do politickeho programu ale tupa slovac povie berme hypoteky robia to tak vsetci...

grckagrc

No a? Robime to tak vsetci, co si myslis, ze nam byvanie dal niekto zadarmo? :D ale narozdiel od teba nerumadzgame a nenadavame na zeny, ze oni za to mozu.
Jaj, ty si o to vacsi a dospelejsi chlap, cim do vacsej chatrci vezmes zenu? :D

slobodny91

to je tvoj nazor ze tym vacsi si. nehaj si nazory desat rocnych chlapcov.
da sa kombinovat vselijako len tie dnesne chcu ist do hotoveho. alebo ma kazdy svoju hypoteku a potom si musia odtrhat od huby co je uz totalne udrete na hlavu.