Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manželstvo v dnešnej dobe a budúcnosť

Príspevok v téme: Manželstvo v dnešnej dobe a budúcnosť
zakladateltemy12

Myslíte si, že v dnešnej dobe sa oplatí vstupovať do niečoho takého?

Myslíte si, že uzavretie manželstva nejako zaistí, že dvaja ľudia budú spolu až do konca života? A veríte v to, že človek dokáže byť verný jednej osobe po celý život?

Podľa mňa je to všetko nezmysel... dnes sú samé rozvody, manželia sú nešťastní a nič z toho vlastne nie je na úžitok. Áno, sú páry, ktoré sú spolu napr. 30 rokov, ale neverím, že za tú dobu dokázali byť len s tým jedným človekom, len niektorým sa to podarí a niektorým zas nepodarí utajiť... Aj moji rodičia sú spolu už skoro 30 rokov, a tiež neverím že za tú dobu buď mama alebo otec nemali žiadny úlet...

Dnes sa to deje dennodenne a nikto sa už nad tým nepozastavuje, pretože to je "normálne". A aj vedci sa k tejto téme stavajú pozitívne a vydávajú zistenia, ktoré to len potvrdzujú.

Tým pádom sa ničí zmysel manželstva už v základoch tak ako je ustanovené v kresťanskej západnej spoločnosti, kde si dvaja sľubujú vernosť na veky vekov. Aký má potom zmysel sľubovať si vernosť, keď to človek aj tak nedodrží?

Myslíte, že systém/vláda sa k tomu v budúcnosti nejak postaví a bude tento problém riešiť? Mohlo by sa celé manželstvo zrušiť... pretože to fakt nemá zmysel, jedine tak po právnej stránke (prídavky na deti a tak..). Platiť tiscícky eur za obrad a potom sa po pár rokoch rozviesť a súdiť sa o deti a o majetky, len to ničí ľuďom životy...

A nechcem tým nejak obhajovať minulosť, v minulosti tiež boli ľudia dosť nešťastní ale nerozvádzali sa, lebo to bolo neakceptovateľné, ale dnes je doba "slobody" a tak sa ukázala pravá povaha spoločnosti.
Dnes je zázrak ak niekomu vydrží vzťah viac ako 1-2 roky. Neviem ako to bude vyzerať za 20 rokov, ale myslím si, že skôr či neskôr vznikne nová koncepcia a manželstvo ako je dnes už bude len prežitok...

Mesačný princ

Filip TT - sakra silné osobnosti by museli byť obaja manželia, aby ústáli túto rýchlu dobu mamonu a spoločenský tlak. A takýto silní ľudia väčšinou spolu do manželstiev nevstupujú, pretože väčšinou sa ľudia dopĺňajú. Samozrejme existujú výnimky ale tých je možno len 20%.

Filip TT

Manželstvo nerobí "doba", manželstvo si urobíte vy dvaja. Ak to bude pre vas papier, tak ho budete mať papierove. Ak bude pre vás sväté, tak si vytvoríte sväté manželstvo - bude hodné toho, aby ste sa pre neho obetovali, budete vždy hľadať spôsob, ako ho zlepšiť a budete zberať plody svojej snahy.

Je to na vás dvoch....v každej dobe!

Mesačný princ

denisaf - tiež som na tom podobne

Žiaden papier ešte nikomu nič nezaručí - čo taká trvanlivosť na výrobkoch napríklad :D
Všetko má dobu spotreba nie? :D

Ale teraz vážne. Naozaj je svet veľmi rýchly a ľudia majú priority, aké majú. Nemožno sa preto čudovať, že manželstvo je v dnešnej dobe len zdrapom papiera a že ich veľa nevydrží. Dokonalého človeka nenájdete nikdy ale čo sa vám ľudia páči na dokonalosti a bezchybnosti? Mne osobne nič a to som perfekcionista :)
Budúcnosť určite má, dokonca deti môžu mať mamičku aj otecka. No pokiaľ sa nezmení samotné myslenie ľudí, tak manželstvo nebude nič iné, len prežitok z čias minulých. V čom je vlastne hodnota manželstva ako takého? Keď už naša generácia vyrastala v neúplných rodinách a teraz každé druhé dieťa vyrastá len s jedným rodičom? Kde je motivácia detí vstupovať do manželstva ak napríklad vidia, ako sa ich rodičia stále hádajú alebo nebodaj niečo horšie...?

kemmka

Spolocnost by rada udrzala status manzelstva hlavne kvoli rodine, teda splodenym detom. Aby ich rodicia /potrebuju oboch/ vychovali na normalnych ludi, ktori budu zase plodit normalne deti, pracovat atd.... Chapem, ze si poviete, ved to sa da aj vo vztahu na divoko ....... Lenze, ked nie su papire, odchadza sa akosik lahsie. Tie papiere totiz treba zrusit a rozdelit majetok /BSM/. Preto v manzelstve sa castejsie "'zostava"' aj ked su tam samozrejme nevery, klamstva a podvody. Malilinke % su si navzajom do smrti verni. V manzelstve sa ludia musia naucit aj nieco pripadne odpustit, prizmurit oko, nebyt sebecki napr. aj ked veci nie su idealne. Posuva ich to dopredu a rastu aj duchovne, ci dusevne. Z volneho vztahu sa po velkej hadke zbalis a ides o dum dal, splodis dieta, pride nevera a ides o dum dal... a splodis dieta ... Deti nevidia normalny model rodiny a ta pokracuju aj ony takym sposobom zivota. Ludske hodnoty sa tratia. Mali sme tu nie tak davno referendum. Ludia sa priklanaju skor ku klasickej rodine, ibaze tam skor boli volit starsie rocniky.
Moja pozn. Vytvorit si dlhodoby stastny vztah a zarucit bezpecny domov detom je pre mna nabr.1. Rodina je na 1. mieste v mojom rebricku. Ten sobasny list a sobasny akt sa zo zivota neda len tak zmazat a zabudnut. Asi o tom to je.

Lucka21

daisy partner akeho opisujes existuje v dnesnej dobe iba v telenovelach... dnes sa stane nejaka banalita a chlap uz uteka za druhou...

Marosko-n

Vážený budúci novomanželia
Na príčine rozvodov je. že sa nedodržuje Boží zákon - doporučenie od Ježiša a Boha otca.
Ježiš vyslobodil ženy z otroctva.A pozrite ako to dopadlo, ženy si robia čo chcú a nič si v manželstve necenia. Stále vidia v maželovi, že ich využíva, a keď jej neskáče po vôli tak ho nepoznajú a je rozvod.
Ženy si majú uvedomiť svoju funkciu v manželstve, a muži svoju zodpovednosť aj za ženu a deti.
Ďalšia príčina je v kresťanskej spoločnosti a duchovných. miesto toho aby ich zmierovali tak ich učia sebectvu. Duchovný otcovia nikdy nepochopia, byť ženatý a radia slobodným je to na haňbu celej cirkvi. Preto je veľa rozvodov cirkevných. Preto idú mladí ku moslimom, lebo manželia majú presne zadefinované úlohy v manželstve. Ale v Eu aj u nás si každý robí čo sa mu zapáči.
Ďalšia vec je výchova. Ženy nik nevychováva k manželstvu, ani mužov nik nevychováva k manželstvu, prečo ?, lebo rodičov nik nevychoval k zodpovednosti.
Záver je jednoduchý najdi si spriaznenú dušu a nezneuži to.

daisy002

Nesuhlasim, manzelstvo sa oplati! Oplati sa, ak mate vedla seba polovicku, na ktoru sa mozete spolahnut, opriet, mate rovnake hodnoty, v podstatnych otazkach aj nazory. Ale hlavne tam musi byt Laska. Nehovorim o laske falosnej, ci laske klamlivej - o pocitoch, ktore nezvyknu vydrzat dlhsie ako par mesiacov. Hovorim o Laske ako rozhodnuti milovat toho druheho napriek vsetkym tym nezhodam, zraneniam apod. Laska je kazdodenne rozhodovanie sameho seba milovat druhu osobu viac ako kohokolvek ineho. Manzelske sluby maju svoju hodnotu aj dnes! Je to zaklad kazdeho vztahu, ked dvaja chcu spolu zit a zalozit si rodinku. "Budem Ta milovat a ctit a nikdy Ta neopustim" neznamena len to, ze sa nikdy neopustime...znamena to hlavne to, ze sa budeme MILOVAT A CTIT SI JEDEN DRUHEHO az do smrti. Nie je to len romanticke ocarenie z vizie krasneho dna nevesty a zenicha, ale malo by to byt hlavne uzavretie zmluvy medzi snubencami a Bohom.

zakladateltemy

dianna25:
No, aj to...Dnes už neopravujeme, ale rovno meníme. Chceme vždy len to najlepšie a najnovšie... tak to je s vecami, pokazí sa niečo, kúpim si nové... a je to aj vo vzťahoch, niečo sa pokazí, ale namiesto opravy meníme...

danica75

A čo je prosím na manželstve také lákavé a lukratívne? áno súhlasím určite treba mať v prvom rade šťastie na partnera. Moja sestra sa nikdy nevydala žije si super život a nestažuje sa.... Ja sprostá som sa vydala muž sa po čase úplne vykašlal na deti zanechal nám dlhy ktoré som musela splácať dvoma prácami a padala som dole papulou aby som zvládla všetko splatiť a mala konečne pokoj. Keby vtedy viem koho si beriem nikdy by som to nespravila. Závidela som svojej sestre že nikdy nenatrafila na tak zlého človeka ako bol môj manžel. Mám síce dve krásne zdravé deti ale prešla som si aj veľkým peklom.

zakladateltemy12

JozefLesczuk, ak nie si troll, (co pravdepodobne si), tak to je super ze este existuje niekto taky, ale taki uz tu dlho nebudu.

denisa: muselo to byt hrozne, a prave vdaka takym ludom ako si ty a kopa inych ktorym krachli vztahy som si vedomy toho, ze ja toto nechcem, radsej byt sam a stastny nez s niekym a nestastny