Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závislý partner

Príspevok v téme: Závislý partner
Natalia277

Chcela by som vediet vas nazor na moj vztah. Som s priatelom 6 rokov , pocas toho sme sa parkrat rozisli a randili s inymi ludmi ale vzdy sme sa k sebe vratili lebo sme sa lubili. Teraz sme sa dali znovu dokopy no zistila som ze partner je zavisly na pervitine. Uplne sa zmenil, ma novych kamaratov s ktorymi je stale, cez vikend sa mi ani pomaly neozve, nezdvihne mi telefon, neodpise..Stale sa vyhovara ze sa mu vybil mobil, ze mu nedosli spravy, ze potrebuje byt aj s kamaratmi nie len so mnou. Je arogantny, no uplne iny clovek..ked je triezvy cez tyzden tak je taky ako predtym no pride piatok a ja uz neexistujem. Viem ze si samu seba nevazim ked to tolerujem a nemam ziadne kamosky s ktorymi by som bola cez vikend. Vzdy sa nastvem nevidime sa cely vikend a tak sa zacne ozyvat cez tyzden ako mu je to luto atd. Co by ste robili na mojom mieste? S drogami prestat nechce a ja uz nevladzem ale strasne ho lubim, je moj nablizsi clovek a kamarat a nikoho okrem neho nemam ..

Mesačný princ

Irina559 - nie je to irónia. Hej, už mám toľko VŠ za sebou a všetky sa týkajú tejto oblasti, tak asi tak :) Život je najlepší učiteľ, len sú občas skúšky ťažké :)

Irina559

Snáď to nie je irónia Mesačný princ, každopádne ďakujem ale to nie ja, to život ;) nikto nikdy nevie na akej križovatke sa ocitne...

Irina559

Slovo pervitín tu naozaj zarezonovalo...Nikto nechodí v tvojich topánkach, nedokáže sa presne vcítiť do tvojej kože, možno sa netrafím ani ja.. Všetci sa zameriavajú zrovna na ten fet a pritom je miliarda párov ktoré majú rovnaký problém ako vy a nič zrovna neberú... je tu xy tém pozakladaných o tom že sa jeden z partnerov nevenuje druhému či už v domácnosti, v sexe alebo len neskoro odpisuje na smsky.... to, že chceš s takým človekom žiť je čisto tvoja slobodná vôla, potrebuješ si pozbierať svoje vlastné skúsenosti a múdrosti a presne tak, nie každý je zrovna taký feťák že odnesie do záložne všetko čo doma nájde...aj keď si myslím že na jeho psychiku ten fet vplýva, aj sama si to priznala...možno je ešte dostatočne skoro to podchytiť, obrátiť, dostať sa z toho a keď ti za to stojí, všetko to trápenie, hlavne keď opisuješ ako si rozumiete (rozumeli si) ja vidím iba dve cesty... naozaj sa rozísť s tým, že sa možno uvedomí však ste sa dali dokopy už viackrát, (zrejme tiež na základe nejakého uvedomenia sa) alebo teda nech si prejde svojou životnou fázou s tebou po boku ale teba to bude stáť ešte nejaké to sklamanie do budúcna ( a nie len čo sa pozornosti týka, možno aj horšie) cudzí nemôže posúdiť, či ti to za to stojí... darmo niekomu hovoriť, odíď od partnera keď sám nechce, je to taká istá závislosť ako od drogy, kým si človek sám neuvedomí že to chce riešiť, tak to nikto za neho nevyrieši.. nie je to také jednoduché zbaliť si tašku a isť o dom ďalej ako všetci tvrdia... raz dospeješ k tomu sama. Preto aj v mojom komentári predtým, sice súhlasím s ostatnými čo sa drog týka no ty si chcela riešiť iný problém a teda jeho pozornosť takže by som naozaj vyskúšala ísť na neho bez výčitiek a po čase možno príde sám na to, že keď nie je vo vztahu "dusno", bude mu čas s tebou prednejší ako kamaráti a nebude potrebovať od teba utekať...aspoň tak som to riešila ja, držím palce.

Mesačný princ

neviem111111 ti dobre píše, nemám čo dodať.

A nikdy nepíšem a neradím skoro v žiadnej téme ak s niečím podobným nemám osobnú skúsenosť.

neviem111111

tak mozno ta teraz musi stratit na to, aby pochopil co robi a dal sa dokopy. nikdy nevies, co sa stane v buducnosti, ale pre dobro vas oboch by som ja osobne volila v tuto chvilu rozchod.

Natalia277

neviem- ten obmedzeny pohlad som narazala na to ze su ludia ktori maju karieru,rodinu, peniaze a pritom beru a funguju tak . Neobranujem ich a netvrdim ze to je spravne ale vybielovanie uctov , chudaci a podobne reci co tu padli mi prisli obmedzene . Ja pravdu bohuzial vidim a som presvedcena ze tato droga nici charakter a povahu cloveka pretoze viem aky bol ked to nebral a je mi to strasne luto ze nas vztah po tych rokoch skonci kvoli tomu, lebo fakt som si s nikym tak nerozumela ako s nim a to nebol moj prvy vztah.

neviem111111

zavislemu nepomozes. pomoct si musi chciet on sam. pokial si neprizna ze ma problem, mozes ho schytit ako chces a vyhrazat sa mu cim chces, nepomoze. zazila som si to pri jednom cloveku v minulosti pri alkohole. ak sa ti zda ze sme obmedzeni len preto, ze "odsudzujeme" ludi, co uzivaju pervitin za fetakov, nemam asi co viac povedat k tejto teme. ides do defenzivy, lebo nechces vidiet pravdu.

Natalia277

Pochybujem ze si mal nejakeho blizkeho zavisleho cloveka , nie je take jednoduche schytit dospeleho, svojpravneho cloveka a donutit ho ist na liecenie pokial sam absolutne nechce . Pricom ani liecenie velakrat nepomoze.. Kolko rodicov ktori nadovsetko lubili svoje zavisle deti ( ci uz na drogach alebo alkohole ) spravili pre ne vsetko a nepomohlo to. Takze ohanat sa laskou je v tomto pripade odveci..Asi by ste sa cudovali kolko podla vaseho obmedzeneho pohladu uspesnych ludi ( manazerov, hercov atd.) je zavislych na pervitine a ich manzelky ci partnerky o tom ani netusia. Nie kazdy fetak musi byt automaticky chudak ktory vybieluje ucty..Mozno moj prispevok vyznel tak ze mi to je jedno a ide mi len o to ze so mnou netravi vikendy ale to vobec nebola pointa. Ja tu nechcem obranovat zavislych, ani seba ani jeho. Asi by sa mi zisla rada od cloveka ktory bol v podobnej situacii ..Ale suhlasim s tym ze su len 3 moznosti. Ostat a znasat to -co uz dalej nevladzem, odist a pretrhnut vazby - co zrejme musim spravit aj ked to bude neskutocne tazke a neviem si to predstavit, alebo mu pomoct-co som sa verte ci nie pokusala v ramci mojich moznosti.