Ideal vs realita, sebavedomie

Príspevok v téme: Ideal vs realita, sebavedomie
Premyslajuca

Otázka na ženy, prosím nepíšte rady, len vlastnú skúsenosť, vlastný prístup, vlastné vnímanie. Ďakujem.
Všade kde sa žena pozrie (billboardy, časopisy, filmy, seriály...) je prezentovaná fyzicky "dokonalá žena". No mnohé z nás vidíme v zrkadle veľmi odlišný obraz. A svet nám to denne pripomína. Ako v tomto prostredí zvládate vnímať svoju hodnotu aj keď nezodpovedá tomu ideálu? Ako dôverujete vašim partnerom, že sa im časom "neotvoria oči" a oni vás uvidia rovnako nedokonalé ako vidíte vy seba? A teraz to slovo nedokonalý myslím v negatívnom ponímaní.

Yak

Moireal v pohode :-) v podstate tu na "zdravi" aj tak vedieme zbytocne debaty.
necitim sa trigered akurat vidim aka je realita, ale mojim postojom k tejto teme zvyknem ludom stupat na otlaky.
navod som tu dal niekolko krat. vazne, len si ho prehliadla. spociva v tom ze by si clovek nemal klamat ale prijat realitu a dokazat byt aj tak spokojny. to mne prichodi take zdravsie vies. vela ludi ale namiesto toho riesi vyzor a nie svoj nemenny nazor. clovek by sa mal vediet prijimat aky je dokazat byt s tym spokojny (to neznamena ze nemusi chudnut alebo cvicit napriklad) a nie si nieco zastierat lebo zastieranie je vlastne pretrvavajuci priznak toho ze vlastne ma problem.
dusevnu krasu ocenujem a hoci sa to z medii a popkultury nejavi je stale dost ludi ktori si uvedomuju ze na povahe zalezi.
urcite si netreba z mojich slov vyvodzovat zaver ze som tiez posadnuty idealmi. mne sa pacia aj zaujimave typy. ale toto je napriklad silne subjektivne.

Moireal

Hm, aj seba radis pod priemer?
Netusim kto je David Gandy a Pitt sa mi hnusi. Iba ak Michael Pitt. Nemam rada overrated hercov.

Neviem kto mi vytkol, ze si vytiahnem to svoje, ale ak uz daco, tak ty robis presne to iste. Ignorujes to pozitivne a utocis na to, v com sa citis triggered. V podstate si ani nenapisal, ako sa akoze vyrovnat s priemernostou, aj ked sa tu ani neda velmi co pisat. Je to o probleme zakladatelky, ze sa prilis trapi vyzorom. Ale bez tak rada "zmier sa s tym" asi len tak nepomoze.

A na margo tych dokonalych hereciek a celebrit, 90% z nich ma minimalne plastiku nosa. Taka Frances Cobain uz pomaly aj svoju mamku tromfla v plastikach. Ale hlavne ze robi modeling. Su ale aj ludia, co sa narodia krasni, ja to nepopieram. To su ti bez uprav a bez makeupu. A ano, ludia uprednostnuju sumernost, preto su ti sumernejsi "krajsi". Ale robit si daky rebricek mi pride smiesne. Mne sa dost za posledny cas zmenil pohlad na krasu. Pridu mi teraz pekni taki, co by predtym pekni neboli. Dusevnu krasu je tazsie najst a ani nikoho nezaujima....

Yak

Moireal to je take moderne vsetko relativizovat ked sa nam to hodi. Ale ked pride k lamaniu chleba tak sa pravda ukaze. Potom zeny ochkaju nad takymi ako david gandy alebo brad pitt a fujkaju pomaly nad kazdym inym a muzi si honia nad monikami beluci a nie nad martinkou z turca. Tych ludi ber len ako priklad podany s istou nadsazkou. Ludia proste nemaju radi pravdu o sebe lebo akonahle sa zacne napriklad fyzicka atraktivita hodnotit potom sa nutne musi clovek niekam zaradit a realita nemusi byt prijemna. Takze si klameme o tom aka je fyzicka atraktivita neuveritelne extremne subjektivna alebo ze vsetci sme v skutocnosti pekni volajak rovnako, ci co, ci ako :-) ....

A co radim ja je neklamat si nezastierat ale zaroven sa nezatazovat zbytocnostami ako tym ze och jaj nie som povazovana za najkrajsiu a moj priatel si prezera fotky modeliek, ci co :-) Lebo realita je taka ze clovek si najde to na co momentalne ma a moze byt pritom spokojny lebo spokojnost nespociva len v tom ci je clovek najkrajsi alebo nie. Prave o to tu ide. Pozriet sa pravde do oci bez strachu a pretvarky. Mne toto pride ako zdravsi pristup nez hej podme si klamat o tom ze krasa je nesmierne ale naozaj nesmierne subjektivny pojem. V niecom to subjektivne je ved ano, dufam ze tuto cast nepreskocis, uz ti bolo moireal vytknute ze si vytiahnes z textu len co sa ti hodi a chapes ho ako sa ti hodi. V niecom subjektivny je, ze totiz aj martinka sa niekomu pacit moze, ale v porovnani s inymi by neziskala vela bodov, to je zas ta objektivita. A dokonca ani vtedy keby sa o seba inak starala. Su ludia ktori sa narodia neatraktivni. Co narobis. Ale nemusi byt nestatstni.

Btw poukazovanie na upravy photoshopom su na jednej strane opodstatnene lebo casto skresluju realitu a ludom potom jebe, ale realita, ta ozajstna, je taka ze su naozaj skutocne ludia ktorych okolie jednoducho povazuje za krajsich od inych ludi :-) Takze z isteho pohladu je photoshop proste vyhovorka.

Snad som zrozumitelny a nebudem musiet opakovat a pripominat dalsie veci. Nechce sa mi. A s Kycerou sme sa nehadali :-DDD

Moireal

Ved sa prestante hadat. A neboj Kycera,tou "hentou" myslel Yak mna,co bolo trochu smutne,nakolko ja sa vyjadrujem slusne. :-( :-D

Yak,ja len tolko,ze pre mna su vsetky zeny rovnako pekne,pretoze aj tie modelky aj Belucci niesu krajsie od tych na ulici. Mozno su zeny iba ak menej pekne ci upravene. Avsak hovorit o nejakych,ze su nadpriemerne krasne je cisto subjektivne. Martinka keby bola schudla a nejaky stylista by ju vzal do parady,mozno by sa aj tebe pacila viac ako Belucci. Vsetky tieto herecky su stokrat omielanou znackou. Ja ked poviem,ze sa mi nepacia niektore overrated herecky,tak je to preto,lebo v skutocnosti sa od beznych zien lisia len stylistami. A to je co som chcela. Nerozlisujem priemer ako ty,pre mna su zeny pekne a neupravene. Ak by som mala o nejakych povedat,ze su nadpriemer,tak by to boli tie s minimom upravy a bez makeupu. Ale tie by sa tiez nemuseli pacit kazdemu. Takze ak je pre teba takmer kazdy priemer,v poho,pre mna nie. :-)

otazky

smradecek mas smradlavy nick a cele si to tu zasmradila :D:D:D
na kyceru nemas. ta je dobra :D odhadla aj tvoju reakciu a urcite vie kto si len si nechce si s tebou spinit ruky :D:D:D
aj to synonymum toho slova sa k tebe hodi:spinavec a podliak : D:D:D