Otázka na ženy, prosím nepíšte rady, len vlastnú skúsenosť, vlastný prístup, vlastné vnímanie. Ďakujem.
Všade kde sa žena pozrie (billboardy, časopisy, filmy, seriály...) je prezentovaná fyzicky "dokonalá žena". No mnohé z nás vidíme v zrkadle veľmi odlišný obraz. A svet nám to denne pripomína. Ako v tomto prostredí zvládate vnímať svoju hodnotu aj keď nezodpovedá tomu ideálu? Ako dôverujete vašim partnerom, že sa im časom "neotvoria oči" a oni vás uvidia rovnako nedokonalé ako vidíte vy seba? A teraz to slovo nedokonalý myslím v negatívnom ponímaní.
Ideal vs realita, sebavedomie
....Reci sa hovoria chlieb sa je. A prave toto je ten fakt ktory by mal tu hľa nestastnu slecnu, a vlastne aj mnohe ine, upokojit. Nie tie reci ze dnesni chlapi toto dnesni chlapi tamto. Netreba hned zovseobecnovat po stretnuti s nejakym pomotanym somarom. Treba chodit medzi ludi, poznat ludi, sledovat ludi a potom sa pride na to aka je skutocnost.
Nie ze tu potom mame vselijake ktore nechcu chodit ani von, alebo podlahnu anorexii, alebo su zle na muzov, zatrpknute, ubrblane, agresivne, arogantne, vyplasene. Treba povzbudit a nic nie je povzbudzujucejsie nez ked clovek moze byt povzbudeny realitou takou aka naozaj je.
Ked som mala 13, porovnavala som sa s modelkami a snazila sa vyzerat ako ony. Ked som mala 15, prepadla som komplexom, ze tak nevyzeram. Prisli dalsie zaujimave podnety a ja som sa zacala orientovat na uspechy v inych oblastiach, ktore mi pripadali lakavejsie ako modelkovsky vzhlad. Teraz som v stadiu, ze sa orientujem na to, aby som sa nebala zit zivot podla seba. Takze porovnavanie s "dokonalymi" bilboardami je o mnoho, mnoho stadii daleko pozadu ako to, kde som teraz. Uprimne, nejde mi do hlavy, ak tomu porovnavaniu s dokonalostou prepadava zena, ktora uz je dospela. Pre mna nepochopitelne.
Hen ta co trepe. Co by muzi nevedeli co je krasna zena. Vela krat si zeny myslia ze mejkap a ine hracky nieco zakryju ale mnohi muzi vedia odpozorovat tie crty pod mejkapom. Je to jednoduche, nemusia mat ani uzasny pozorovaci talent. Je to proste vidiet. Ale preco sa bavit o krasnych zenach ? Preco sa nebavit o obycajne peknych ? Takych je vela, su to tie obycajne priemerne pekne bezne zeny. S takymi sa muzi najviac davaju dokopy, nech uz kto chce co chce keca, ci uz muzi sami, alebo kotokolvek iny.
Reci sa hovoria, chlieb sa je.
Tak s tymto bojujem uz par rokov. Chvilku ju dobre, inokedy len placem, som radsej zatvorena doma. Nastastie uz sa to zlepsuje. Snazim sa najst sebavedomie. Dokonca uz mi bolo vyse roka naozaj dobre, no potom som videla, ake baby si frajer prezera a odvtedy sa mi zase vsetko vratilo. A ano, robim so sebou kopec veci, staram sa o seba, nie som tlsta. Ale ked uz raz na sebe vidite, ze tie zeny su o tolko krajsie, tak uz si nepomozete :( Nemam potom z nicoho radost, priatela od seba odstrkujem...
Mesacny princ,daj daku bez.makeupu,co sa ti paci.
Pre mna je skutocna krasa ta bez makeupu ale uprimne,tymto oplyva malo zien a velmi malo celebrit. A ako povedala Kycera,oni sa na tu dokonalost len hraju. A potom dnesni chlapi nevedia co je skutocna krasa,lebo su z toho zblbnuti a pritom na ulici clovek vidi krajsie nez tie na billboardoch a casakoch a v telke. :-)
Kľúčové slovo v Tvojej téme je, že "fyzicky dokonalá žena" je takto PREZENTOVANÁ! V skutočnosti žiadna z nich nie je dokonalá! Je to ich džob, z kt. žijú a tak sa musia "prezentovať"!
Čo sa zrkadla týka, tak mi nehovorí, že som škaredá. Nech by skúsilo! Bolo by to len dvakrát - prvý a poslednýkrát!!!
Nemám dôvod nedôverovať svojmu partnerovi, priateľovi. Srdce vidí lepšie ako oko!!!
Sme ženy. Každá iná, každá svojim spôsobom krásna, inšpirujúca a dokonalá!
"Aká som taká som
Som jednoducho ŽENA
Keď sa mi zachce smiať
Smejem sa ako pojašená
Mám rada kto ma rád
Vysoké podpätky mám
A profil nádherný
A oči okaté
Aká som taká som
A tak mi pokoj dajte
Na nič sa nepýtajte"
vsetky slovenske zeny su ako Cuky a Luky
Moireal vsak urcite, photoshop robi divy, to napadlo iste viacerych. Tu ide ale o ten ideal ku ktorem vzhliadaju viaceri muzi aj zeny ktore sa chcu zas podobat. A jednym z neduhov je ze sa clovek zredukuje len na chodiaci objekt krasy. Alebo v pripade muzov keby sme chceli casto na chodiaci automat ktory by mal chrlit peniaze, pripadne chodiaci objekt uspechu, a v tejto dobe vlastne tiez aj krasy. Uz aj muzi musia vyzerat. Ale nie je to take stratene. Existuju aj rozumne zeny, aj rozumni muzi. Len by to chcelo asi vacsiu snahu presadzovat nejake protihodnoty voci tymto "bilboardovym". To sa mi zda ze chyba. Nieco bolo mozne postrehnut v oblasti krasy, napriklad ze sa posledne roky objavili modelky s plnsymi tvarmi, ale asi to nestaci. Skor tu ide o sposob myslenia. Uvidime, mozno sa objavi nejake hnutie, ako bolo kedysi hippies a malo celkom slusnu odozvu, tak mozno sa objavi nieco podobne ktore zas pojde proti inym neduhom sucasnej spolocnosti. zatial tu nic take nepozorujem, a ked sa nieco objavi je to skor póza, je to umelé.
A ste si isti,ze tie billboardove su skutocne? Photoshop robi divy a ked sa pozriem na tie hollywoodske celebrity bez makeupu,su totalne skarede. Tak ja neviem. Krasa je velmi subjektivna. Ja si zas myslim,ze aj tie tzv. dokonale zeny su v skutocnosti celkom bezne zeny s upravou stylistov a photoshopu. Kazda zena by mohla byt najkrajsia na svete keby sa vie dokonale upravit alebo ma na to sikovnych ludi, o tom to je. :-)