Mam dost zavazny problem priatel ma dvoch psov zijem snim aj ja ale mam pocit ze psov ma radsej ako mna nepaci sa my ze psi su vsade mam rada zvierata ale odtial po tial este aj v postely su psi snamy proste vsade ns wc v kupelke na pohovke mojka ich ani mna tak nemojka je to nehigienicke a vadi my to v noci ked spime medzi nami su psi priblizim sa k priatelovi uz vrci pes po mne co mam robit
Priatel ma radsej psa ako mna
mesacny princ- malo by. Vztah so zvieratom ti nikdy nemoze dat tolko, co vztah s clovekom, ktory funguje, a rodina. alebo spolocenstvo. toto je chory stav, ako to je, kapitalizmus to este o dost zhorsil, oproti socializmu, ludia sa doslova neznasaju, lebo su konkurenti.
preto hovorim, ze ak to niekto takto ma, tak je dusevne chory a ano, vacsinou preto, ze mu ublizili, najcastejsie vlastna rodina. Ale to je dusevna choroba, a da sa liecit, a je to dolezite.
A Yak nehovorim o psychickej chorobe/narusenosti. Dusevnej. To je nieco ine. Chora dusa a chora psychika su dve rozne veci, hoci neraz je chora psychika dosledok, ale nie vzdy.
A malo by ti na mne zalezat
Tak, ano
Zda ? To si si nemal ako z mojich slov vydedukovat. Nie toto je len dalsia z tvojich interpretacii ktore ti vyhovuju. Lepsie to znie nez to ze sa skryvas vo svojej bubline a si zbabelec :)
Mesacny to nie je o psychickej narusenosti. To si len ty tak vyargumentujes ako sa ti to hodi. A prave AJ kvoli ludom ktori sa boja mat radi druhych ludi, ci uz sa to prejavuje uzavretostou ako u teba alebo aroganciou ako udruhych ktorych sa bojis, je spolocnost taka aka je.
BJ - v tom prípade nie som duševne v poriadku odkedy som sa narodil, ale vôbec mi to nevadí :)
Expanzia ľudí je neuveriteľná...o chvíľku na našej planéte nebudú žiadne zvieratá
Vždy budem mať radšej zvieratá, ako ľudí. Aj keby sa toto nedialo, tak má človek toľko ,,zlých,, vlastností, že nemôže konkurovať zvieratám!!!
A ak to znamená, že som psych.narušený ok, som za to vďačný :)
Oprava:
....samozrejme to neznamena uprednostnovat....
Ked niekto prilne viac ku zvieratam nez ludom obycajne to byva preto lebo sa v ludoch sklamal a boji sa blizkosti. Je to tak bez ohladu na to ako si to clovek vyargumentuje ci obhaji. Ale je samozorjme velmi nezrele a hlupe riesit to takymto sposobom. Treba v prvom rade riesit svoj postoj k ludom.
Ale to psickarstvo u nas nabera fakt velke rozmery. Ludom uz nacisto hrabe. Su schopni pomaly vynadat cloveku alebo ho snad zbit ked sa v niecom ohradi voci ich psovi. Pretoze sa totiz dotyka ich ega. V tom je problem. Strasne vela ludi ich ma, neplatia za nich, radi by mali privilegia. Uz som sa stretol aj s nazorom ze naco tolko ihrisiek pre deti ked by bolo treba viac oplotenych vybehov pre psov. Situacia je neunosna lebo nikto to neriesi. Nie len pocet psov a kto by ich mohol vlastnit ale ani co s tym ked ich je tolko. Nejake tie vybehy by sa fakt zisli, samozrejme uprednostnovat psov pred detmi !