Ahojte, vopred prosím, aby ste ma ušetrili negatívnych komentárov k môjmu problému, nakoľko som veľmi depresívna už teraz, tak zlé komentáre by ma ešte viac položili. Môj problém spočíva v tom, že si nedokážem nájsť prácu. Áno, viem, že sa hovorí, kto chce, robotu si nájde, ale ja nepôjdem robiť predavačku alebo pred očami známych ľudí. Čo sa týka pokladne, tak s peniazmi robiť nechcem, trasiem sa a ešte keby tam príde niekto známy, úplný koniec. Neviem prečo, v tomto mám jednoducho blok. Ďalej čo sa týka vzdelania, mám ekonomickú školu, ktorá ma absolútne nebavila, ale kvôli rodičom som ju musela dokončiť, nabiflila som sa, zabudla a hotovo, teraz neviem nič. Som už veľmi dlho nezamestnaná a čím viac som doma, tým viac trpím depresiami a sociálnou fóbiou. Ak nájdem nejaké vyhovujúce inzeráty, tak sa neozvú a ak raz za čas, tak nás je tam asi tristo. Neviem už ako si nájsť prácu, cez internet myslím, že je to nula bodov, som čoraz zúfalejšia. Vedeli by ste mi poradiť ako sa dá niečo nájsť? Známosti nemám žiadne. Vopred ďakujem každému za povzbudenie.
Zúfalá z nezamestnanosti
Oproti muzom aspon mas vaginu.
nehnevaj sa mila autorka ale v dnesnej dobe ked sa budes takto vyhybat niektorym robotam a budes si tak vyberat tak si fakt nic nenajdes nikde na teba necakaju sama musis o pracu zabojovat... ja som po strednej skole pracovala aj za pokladnou aj vo vyrobe aj ako chyzna zaucili ma vsade nikdy som si nevyberala lebo prvorade pre mna bolo zarabat .. ludia sa zbytocne stresuju ale zaucia ta vsade ja som bola doslova hodena do vody a naucila som sa plavat... tak je to najlepsie....
netreba vesat hlavu s pracou je to sice teraz bieda ale ako uz bolo spomeute urad prace ponuka rozne formu doskolovania a dohod o vykone prace treba sa len popytat
ved chod ku psychologovi,. obvodnemu nromalen povedz ze chces ist, ze mas uzkost napr. a porozpravat sa...
a nie hned bezat za psychiatrom ktory do teba napcha lieky...
a potom si tu vies precitat temy kde sa ludia stazuju ze antidepresiva z nich urobili trosky.. lebo z toho maju biznis ked to ludom pisu,..
Netreba z toho robiť vedu, prácu si nájdeš
Ale na tom nie je nič zlé ísť k psychiatrovi alebo psychológovi, keď má človek problém a potrebuje ho zmeniť/vyriešiť; zlé je dobrovoľne sa utápať v marazme a nesnažiť sa nič s tým robiť, prípadne čakať že sa to samo o sebe akosi magicky zmení. Nezmení...
Lekárske záznamy sú súkromná vec, k tomu nemá len tak hocikto dispozíciu a prístup (ochrana osobných údajov) takže tým že by tam bol nejaký "záznam" by som sa moc netrápila.
Ja som tiež musela robiť takú podobnú prácu v McDonalde (cez školské prázdniny, keď som mala asi 21 rokov) aby som mala nejaký príjem. Nebolo to na Slovensku ale v zahraničí, kde žijem. Tiež to bola práca s kasou aj ľudmi, tiež nás tam školili asi päť minút a potom nás "hodili" rovno do obedňajšieho návalu ľudí, atď. A nemala som moc veľkú psychickú podporu od nikoho; raz som prišla domov po pracovnom dni celá unavená a vyčerpaná (lebo som tam musela robiť aj fyzickú robotu ako upratovať, zametať, umývať dlážku a okná - dlážka mi nevadila al okná ma strašne vyčerpávali), a moja mama, ktorá bola cez deň doma a niečo ju naštvalo na mňa potom hnusne navrieskala za niečo, s čám som ja nemala vôbec nič spoločné. Nepáčilo sa mi tam v tej práci, ale odišla som odtiaľ až po školských prázdninách keď som začala chodiť na univerzitu, a zo zarobených a ušetrených peňazí som si potom mohla kúpiť učebnice do školy.
Ja by som narozdiel od teba vítala možnosť ísť za lekárom a skúsiť si nechať poradiť, čo so svojím problémom. Neviem ale čo očakávaš keď povieš že máš nejaký triaškový problém ktorý Ti bráni fungovať a potom napíšeš, že to nechceš riešiť... len si treba dať pozor, aby to nezneužili len na cpanie psychiatrických liekov, ale nech sa to snažia riešiť komplexnejšie...
Ale ja som to nemyslel tak, že si si mala pozrieť inzeráty a že aj tak nič z toho, však to je jasné už dopredu. Treba si dať svoje vlastný inzerát, že čo vieš a tak a na to sa ti isto občas niekto ozve.
Nezarobíš veľké peniaze, ale vždy lepšie ako s drôtom do oka:-)
Možno je problém v tom, že si príliš veríš a na čo je to dobré? Nemusíš si takmer vôbec veriť, keď ti veria ľudia okolo teba. Aj takto skreslene sa možno na to pozerať.
Tak sa drž a viac optimizmu, aby si pritiahla viac pozitívnych ľudí k sebe.
Presne ten Bekaert som dnes hneď ráno pozerala, ale je tam podmienka Excel a jazyk na komunikatívnej úrovni čo nemám, jasné, že si pošlem, tam som si už niekoľkokrát posielala a aj tak nič, lebo vyžadujú skúsenejšieho človeka....to, že ma tu bude niekto buzerovať ako je možné prečo si neviem nájsť robotu v tt a čo by som viac chcela, tak nemusí radšej písať nič, ďakujem za pochopenie. Kto nemá empatiu, tak prosím zdržujte sa komentárov, všetko viem aj sama a také rady naozaj nepotrebujem. Našla som nejaké inzeráty na tú pomoc do kuchyne, asi by som mala najskôr začať tam. Niekoľkokrát som uvažovala už o návšteve psychiatra, ale priateľ ma odhovára, že to nepotrebujem, že nech nemám záznam, že ho navštevujem a ani na to peniaze nemám a k svojej doktorke nechcem ísť pre odporúčanie, by som sa prepadla pod zem od hanby :(
aj ja som trnavčanka a mala som problem najst si pracu.... tt je strašne protekčne mesto vsade si dosadzaju svojich ludi aj na take miesta ze sa mi rozum zastavuje... nakoniec som si nasla v Ba a nemenila by som... tu by ma tak nikto nezaplatil :)