Mam 13,5 rokov a v poslednom čase mam problem so svojou. Doteraz sme si celkom vychadzali keďže je mlada, bude mať 29 rokov. Boli sme ako kamaratky. Problemy nastali až teraz. Nikam ma nechce pušťať, o osmej večer musím byť doma. Bez jej povolenia si ani nemôžem pozvať k sebe kamošku aj keby u nas neprespala. Už ma to nebavi rozkazuje mi jak malemu decku. Ako ju presvedčiť že má brať na vedomie to čo od nej žiadam
Matka mi rozkazuje
Ach jaj keby si si uvedomila, ze mama ti chce dobre
Ešte máš málo rokov na to aby si vedela, čo je správne :)
ILily,
rada by si bola mojou dcérou!!! ; ) S tou svojou mám nádherný vzťah, som pre ňu mamička a vychovala som ju tak, že právom na ňu a jej názory môžem byť len a len pyšná. A to ako 13-tka NEsmela byť vonku do ôsmej!!!
ked si bol malý dala ti pozauši? daj je priučku naspať
ked si bol malý dala ti pozauši? daj je priučku naspať
neviem111111, ja neviem co sa stalo, ze je matka ku nej zrazu takato....asi sa pohadali, lebo dievca zacalo prejavovat trochu viac vlastnej autonomie na ktoru ma plne pravo a to, ze ju matka mala v 16-tich hovori viacmenej cele samo za seba. A ak neni s muzom ktorym ju splodila, tak sa tomu uz vobec nedivim....ale to su len dohady, Vidim, ze vacsina si tu do toho projektuje len sama seba a situaciu ako taku absolutne nevnima, obzvlast Kycera - na taku mater by som z vysoka kaslala byt jej dcerou.
"A láskavo nekazte prácu tých, kt. dieťaťu odpovedajú, snažia sa mu vysvetliť postoj matky a urovnať spor! Títo ľudia si dovidia viac ako na špičku vlastného nosa a na dieťati im záleží."
otazky
21.03.2017 15:47:15
Tu sa stretli dva "extrémy" typické pre pubertu.
Rozkazujúca matka a dcéra, ktorá sa stavia na zadné, pretože sa cíti byť dospelá.
Skús porozmýšľať, čo tomu predchádzalo. Alebo sa jej rovno opýtaj, čo sa stalo. Pretože nadarmo ani kura nehrabe.
otazky
21.03.2017 18:13:22
Možno niektorú situáciu vníma tvoja ma inak.
A nie, nie si dospelá. Dospelou sa sa staneš až vtedy, keď pochopíš, prečo si vo svojom veku stále dieťa. :D
otazky
21.03.2017 19:44:34
Z môjho pohľadu na nich zlé nie je. Len vyžadovať ich direktívnym spôsobom bez vzájomnej komunikácie a aj vzájomného porozumenia, častokrát prináša práve opačný efekt. A v tomto s lLily súhlasím. Postaví si ešte väčšiu hlavu, začne robiť naprieky a všetko bude doslova v prdeli.
Staroba očividne neprospieva zdraviu. ;)
Takže, áno. S tou "úvahou" si bola riadne mimo. :D
Pretože najlepší spôsobom ako urovnať spor, je si ho vydiskutovať. To by si vo svojom veku ale mala vedieť.
Otázky,
mimo som len vtedy, ak blbosť spravím ja. Hlúposť iných ma nemôže vytočiť! A v tomto si mimo Ty!
A Ty, dievčatko, počúvaj svoju mamu, tak ako Ti tu píšu. Tvojej mame na Tebe ZÁLEŽÍ, inak by si si mohla robiť čo chceš. To mi ver! A ver aj tým, kt. sa mamy zastali. Aj tým na Tebe záleží! Nie si malé decko, ale stále si dieťa až do dovŕšenia 18. roku. A ani v deň svojich 18-tin nebudeš ešte dospelá. Si šikovná kočka, tak si to nepokaz.
otazky
21.03.2017 15:47:15
Tu sa stretli dva "extrémy" typické pre pubertu.
Rozkazujúca matka a dcéra, ktorá sa stavia na zadné, pretože sa cíti byť dospelá.
Skús porozmýšľať, čo tomu predchádzalo. Alebo sa jej rovno opýtaj, čo sa stalo. Pretože nadarmo ani kura nehrabe.
otazky
21.03.2017 18:13:22
Možno niektorú situáciu vníma tvoja ma inak.
A nie, nie si dospelá. Dospelou sa sa staneš až vtedy, keď pochopíš, prečo si vo svojom veku stále dieťa. :D
otazky
21.03.2017 19:44:34
Z môjho pohľadu na nich zlé nie je. Len vyžadovať ich direktívnym spôsobom bez vzájomnej komunikácie a aj vzájomného porozumenia, častokrát prináša práve opačný efekt. A v tomto s lLily súhlasím. Postaví si ešte väčšiu hlavu, začne robiť naprieky a všetko bude doslova v prdeli.
Ty si už niekedy úplne mimo. :D