Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Matka mi rozkazuje

Príspevok v téme: Matka mi rozkazuje
akomaledecko

Mam 13,5 rokov a v poslednom čase mam problem so svojou. Doteraz sme si celkom vychadzali keďže je mlada, bude mať 29 rokov. Boli sme ako kamaratky. Problemy nastali až teraz. Nikam ma nechce pušťať, o osmej večer musím byť doma. Bez jej povolenia si ani nemôžem pozvať k sebe kamošku aj keby u nas neprespala. Už ma to nebavi rozkazuje mi jak malemu decku. Ako ju presvedčiť že má brať na vedomie to čo od nej žiadam

neviem111111

a mat same jednotky na zakladke nie je ziadna zasluha, to nemaju hadam len decka ktore maju nejake poruchy ucenia a pozornosti.

neviem111111

lLily a v com sa jej mama chova ako by bola jej majetok? 13 rocne decko si nema co domov nosit ine deti bez toho, aby to najskor presla s mamou. je to predsa mamin byt. rovnako ta vecierka mi pripada ako veku primerana.

otazky

Možno niektorú situáciu vníma tvoja ma inak.
A nie, nie si dospelá. Dospelou sa sa staneš až vtedy, keď pochopíš, prečo si vo svojom veku stále dieťa. :D

ehm

Tuším si geniálna! Ale to nič, keby si aj tri ročníky preskočila, mama je mama a treba ju poslúchať. A decko ešte si či sa ti to páči alebo nie.
A práva máš, to je fakt. Máš právo na bývanie, na jedlo, na vzdelanie a ešte pár podobných vecí. Ešte som nikde nečítala aby mali slečny v tvojom veku právo flákať sa povonku do noci alebo si domov vodiť kadekoho. To si ešte musíš trošku počkať, kým si na to bývanie, stravu a tak ďalej dokážeš zarobiť vlastnými silami.

akomaledecko

Nič som nevyviedla. V škole mam same 1 aj bez učenia, vyhrala som olympiady zo všetkych predmetov, preskočila som ročník a som deviatačka. Ako som už písala, s matkou som sa nikdy nejako nehádala, takže nemá dôvod neveriť mi. Decko už nie som a predsa mám aj svoje práva, nielen povinnosti !!!

Messje

Mama ma brat na vedomie co od nej ziadas?Nemalo by to byt opacne?Ako pise kycera,u mna by si tiez moc vody nenamutila.Ja som mojho syna este v 15stich chodila kontrolovat kde je a s kym.A to nebolo ani 7hodin vecer.Mama vie preco ma strach o teba.Este mas velmi malo rokov aby si vedela co robis a vedela odhadnut situacie.

Kycera

Buď rada, že Ti rozkazuje len Tvoja matka! Má na to svoj dôvod! Oprávnený!!! Porodila Ťa, keď mala 15,5 roka, ak tie údaje sedia. A chce Ťa uchrániť pred tým, čím si prešla ona sama. Si ešte decko, za kt. je zodpovedná. Asi si niečo vyviedla, ak sa začala k Tebe chovať inak?! Buď trpezlivá, raz aj Ty budeš matkou a prežiješ si to opäť, z opačnej strany.
Vieš, ak by som Ti začala rozkazovať ja, nemala by si šancu sa tu posťažovať! : D

otazky

Tu sa stretli dva "extrémy" typické pre pubertu.
Rozkazujúca matka a dcéra, ktorá sa stavia na zadné, pretože sa cíti byť dospelá.
Skús porozmýšľať, čo tomu predchádzalo. Alebo sa jej rovno opýtaj, čo sa stalo. Pretože nadarmo ani kura nehrabe.