To naozaj žeriem ako prasa?

Príspevok v téme: To naozaj žeriem ako prasa?
seventyseven

PPP mám už mnoho rokov, ale mám pocit že teraz som sa rozožrala ako prasa. Nepíšem sem preto, aby ste mi hovorili že to nie je veľa, ale prosím napíšte mi sem pravdu, či to nie je moc, ja som nikdy takto nežrala...mám 161 cm a pribrala som už 6 kíl, teraz mám 47 kg...
R: banán a biela káva
D: ---------
Obed: ľadový šalát a cappuccino
Ol.: dve jablká alebo banán a znova biela káva s medom
V: zvyčajne 1 malá grahamová žemľa , cottage cheese s orechami a kapustou
2.V.: biela káva

ja vypijem strašne veľa tej kávy, ale to je moja jediná neresť - inak nefajčím, nepijem, nedrogujem :-)
Zdá sa mi že jem strašne často a veľa...

Gima

Kešu oriešky šokujú svojou silou: Takto sa správajú v ľudskom tele!

Lajknúť článok
25.12.2017 | Diskusia 5

Orechy sú bombou plnou zdravia. Najvyššiu výživovú hodnotu majú vlašské orechy, plné kvalitných antioxidantov a omega-3 mastných kyselín. Zatiaľ čo sa vyzdvihuje sila vlašských orechov či mandlí, zabúda sa na kešu orechy, ktoré sú výnimočné!
Čo sa v nich skrýva?

Kešu oriešky sú sladké s nádychom kyslej chuti a sú bohaté na vitamín C. Málokto vie, že pod ich šupkami sa nachádzajú toxické oleje, ktoré môžu spôsobiť popáleniny na koži, takže sú predávané už dôkladne očistené. Predstavujú chutnú "náhradu" slaných chipsov a iných maškŕt. Vďaka nim si zlepšíte trávenie a odstránite z tela vysoký cholesterol. Takéto zdravotné výhody vám však poskytnú len nesolené kešu orechy.

Nájdeme v nich konkrétne tuk, bielkoviny, sacharidy, vodu, železo, fosfór, zinok, meď, mangán i kyselinu listovú.

Ďalšie prospešné vlastnosti:

Majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti, takže sú dobré proti nachladnutiu alebo bakteriálnym infekciám.
Vitamíny a živiny majú pozitívny vplyv na zápalové procesy v hornej časti tráviaceho traktu a odstraňujú ich.
Taktiež poskytujú pomoc pri metabolických poruchách, keďže normalizujú hladinu cholesterolu v krvi a zabraňujú vzniku krvných zrazenín. Navyše, sú dobré pre posilnenie nervového systému.​

Ďalšie účinky na zdravie

Podporujú imunitný systém.
Prečisťujú cievy.
Podporujú tvorbu červených krviniek.
Prevencia proti rakovine hrubého čreva.
Upokojujú nervový systém.

Keď viac uškodia ako pomôžu

Kešu orechy sa môžu zdať na prvý pohľad ideálnou potravinou, ktorá nám poskytuje zdraviu prospešné látky. Nemusí to tak byť. Majú totiž vysoký obsah kalórií, preto by ste mali byť opatrní s ich spotrebou, najmä, ak máte alergickú reakciu na jedlo. Nemali by ste skonzumovať viac ako 30-50 gramov orechov. Pri väčšom množstve hrozí opuch, vyrážka a podráždenie. Takúto alergiu však môžu spôsobiť aj iné druhy orechov. Aj keď sú nenahraditeľné pri liečbe kardiovaskulárneho systému, ich predávkovaním si môžete poškodiť imunitný systém.

zuzi74

Sevrin, zakladatelka temy ma PPP - porucha prijmu potravy.

Moj dnesny jedalnicek:
R: rozok (pece ich moja kolegyna a su fantasticke aj bez cohokolvek, len tak nasucho)
D: ovsene vlocky s kokosom, medom a kiwi
O: syrova polievka + opekane zemiaky s kur. masom a uhorkovy salat
Olovrant: keks
V1: cestoviny v pizerii + 2 ks strudla so slahackou
V2: opat rozok od kolegyni, ktory prave dojedam

Ja mam vahu 54 kg pri vyske 169 cm a tak by som chcela aspon 3-5 kg pribrat. V minulosti som mala aj tvoju vahu, ale nie kvoli odmietaniu stravy, ale kvoli stresom a vyzerala som ako vyzla.
Dievca moje, ja ti ten tvoj jedalnicek fakt nezavidim a uz pri jeho citani som umierala hladom...preto som si isla aj po ten rozok.
Ja nemam ani len predstavu, co sa v takom cloveku trpiacom PPP odohrava, ale naozaj ti uprimne prajem, aby si to prekonala a zacala sa normalne stravovat.

Sevrin

"mám 161 cm a pribrala som už 6 kíl, teraz mám 47 kg"

Asi som nechápavý, ale čo je zlé na tom, že pri 161 cm máš 47 kg? Však to si hotová vyžla! Keby si mala 80, nepoviem mäkké f.

Gima

V televízii dávali dokument o stravovaní Japoncov. Jedavali ryžu, ryby a polievky. Mohla by si sa inšpirovať. Tvoj jedalniček je obsahovo veľmi chudobný, bezdomovci jedia viac. Prasaťom by som ťa nenazvala skôr " sliepkou ".
No ak tvoja strava neobsahuje chlieb, pečivo alebo syry, tak z čoho čerpáš energiu pre svaly? Dufam, že si nezanevrela na jogurty a acidofilné mlieko a samozrejme termix. Bez nich si neviem predstaviť existenciu.
Porozmýšlaj o tom ako sa nehanebne spravaš k svojmu telu, rovnako sa bude správať voči tvojmu zdraviu.

seventyseven

Bohužiaľ si neviem rozkázať, už dva týždne jem výlučne len kávu, zeleninu a ovocie,nič viac... včera napr.:
2 banány, jablko a dva ľadové šaláty (ale tie celé hlavičky, bola som z toho plná a napriek tomu som ich zjedla celé! nepriberiem z nich?) plus 6 šálok kávy s mliekom a sladidlom (2v1) - tie kávy nie sú veľmi zdravé, ja viem, ale to je môj jediný prehrešok...)...hoci takto jem už 14 dní, nie som slabá, mám maximum energie, v škole idem na maximum, aj na praxi...myslíte že keď toto budem jesť do konca júna, do prázdnin, schudnem aspoň 5 kíl? Môžete teraz sem dávať všelijaké nenávistné, dehonestujúce komentáre, ale toto som ja, žijem tak už dlho, nechcem to zmeniť lebo to by znamenalo pribrať a byť ešte tučnejšia, a toho sa ja desím viac ako smrti!!!...

otazky

Poviem ti to úprimne, ako dlhé roky abstinujúca PPčkárka.
Dobrovoľne si sa vzdala slobody, ale i dobrovoľne ju nechceš prijať. Čo všetko si pre jej opätovné získanie urobila? Tak ako je potrebné odriekanie pri odmietaní jedla, to isté odriekanie je nutné pre znovunastolenie slobody, po ktorej tak bažíš. No jedného sa musíš vzdať. Bez absolútnej obety nikam nedôjdeš. Absolútneho vzdania sa samej seba... svojej anorexie.