Dlhoročný boj s akné! Pomoc!

Príspevok v téme: Dlhoročný boj s akné! Pomoc!
kikuska123123123

Ahojte zlatí moji,veľmi pekne by som vás chcela poprosiť o nejake rady na akné. Môj boj s akné trvá už asi 2 roky. Možno si myslíte,že to nie je až tak veľa ale kto zažil tak pochopí ako ťažko sa s tým žije.Mala som jednu kožnú doktorku no tá mi dávala vždy len mastičky, ktoré mi pleť zbytočne ešte viac zničili. Vyhliadla som si novú doktorku, tá by mi vraj zobrala aj krv (keďže minulá nič také nespomenula) lenže nestojím zase o hlúpe mastičky. Zatiaľ mi najviac pomáhal Nivea Krém a časté čistenie.Nehovorím že sa vyrážky zahojili ale neboli červené a boli "upokojené". Z včera večera na dnes som na veľké odporúčania vyskúšala Detský zásyp Aviril.Pleť sa mi však lepšia nezdá.Na povrch vyšli nejaké vyrážky,ktoré boli predtým len začervenané miesta a celkovo sa mi to nezdá lepšie, ba o trošku horšie.Mám mu dať ešte šancu?

swistica

Chcela som to riesit cez lekara, len mi povedal, ze to bude trvat minimalne tri mesiace. Sam mi odporucil ten fooddetectiv. Takze som si spravila ten. Podla mna je spolahlivy. Vysli mi tri veci a ked som ich prestala jest, plet je v dobrom stave a aj som schudla dokonca. Podla mna sa skus opytat lekara. Mozno u vas s to bude rychlejsie a usetris nejake tie peniaze. A ak by to neslo,tak potom mozes cez net.

kokoska321

Áno čítam do restik nechodím a keď som tam iba o citronade :D... a ty si skúšala tie testy? Mohol by byt aj ten fooddetectiv dá sa na to spoľahnúť? Či je lepšie ísť lekárovi si dať spraviť tie testy?

Janina333

Roky sledujem po fórach a určite by som vyskúšala ostestovať vynechanie postupne :káva,vajcia,mliečne výrobky (nie je mlieko ako mlieko-iný je kozí kefír,iný je jogurt zott za 0,40 EUR s tonou cukru) akýkoľvek alkohol a určite vynechaj všetky sladkosti ..ideálne navždy ak máš problém s pleťou.Zmena stravy pomôže vždy.
Mne pomohli vajcia ale prešla som aj zmenou v starostlivosti ..prešla som na DADO SENS purderm .Vždy treba používať celú líniu prírodnú a nedávať si ani make up konvenčný ani korektor-nič ..proste ak chcete dobrý výsledok a relevantne ho posúdiť musíte takto. Plus mám enzýmový peeling ANNEMARIE BÖRLIND ktorý používam každý deň večer a nenormálne to pomohlo na upchávanie pórov (má tú funkciu že enzýmy rozkadajú zatvrdutý kožný maz premiešaný s odumretými bunkami -toto hrá kľúčovú úlohu pri upchatí póru) ..tiež je dôležité nevynechať tonikum pri tejto kozmetike. čiastočne aj stiahne pory ale v prvom rade pripraví pleť na vstrebanie krému preto neni dobré ho nechať vyschnúť úplne!! Toner neslúži na dočisťovanie!!!..výsledok po troch mesiacoch z kráterovitej pleti je takmer čistá pleť občas s jazvou (čo už :/) a s občas upchatým pórom-minimálne 2-3 viac nie.Kozmetika jednoznačne na bioskin.sk ..vždy poradia,stále darčeky novinky akcie ..ale hlavne poradia..oni mi cez online chat nastavili celú starostlivosť a všetky tieto rady..niečoho sa musíte chytiť lebo jeden vraví tak druhý tak.ALe treba skúšať..papa

swistica

Testuje sa: ovos, psenica, ryza, kukurica, raz, tvrda psenica, lepok, mandle, para orechy, kešu orechy, čaj, vlaššske orechy, kravske mlieko, vajce, kuracie mäso, jahňacie mäso, hovädzie mäso, bravčové mäso, biele ryby, sladkovodné ryby, tuniak, mäkkýše, brokolica, kapusta, mrkva, por, zemiaky, zeler, uhorky, paprika, strukoviny, graperfruit, melony, arašiny, soja, kakao, jablko, čierne ribezle, olivy, pomaranče, citrony, jahody, rajčiny, zazvor, cesnek, hriby, drozdie

swistica

A este otazka - citas i zlozenie potravin? Lebo mlieko je fakt skoro vsade. Nestaci nepit mlieko a nejest jogurty a syr. V restike sa prakticky kvoli mlieku ani neda stravovat.

swistica

No mozno aj nie. Ak aj nadalej nemas v plane jest uvedene potraviny, tak akurat si nebudes vsimat vysledok pri mlieku a mäse ale riadit sa tym zvyskom. A jedla by sich len mozno dva - tri tyzdne pred testom. Ale to uz je na tebe.

kokoska321

Pretože mám stravu upravenú nejem žiadne meso ani mliečne výrobky. Iba zeleninu ovocie tofu a kase ovsené a spaldlove keby si dám spraviť testy tak nie sú stopercentne musela by som naspäť všetko zaradiť a to nechcem

swistica

A preco sa nedas otestovat? Hadanim potravin, ktore ti robia zle mozes stravit roky. A tri tyzdne urcite nestaci. Potraviny sa vysadzuju min. na rok.
Vobec ti napr.nemusi vadit lepok, ale cela obilnina. Alebo to moze byt mlieko, alebo drozdie. Najlepsi je test. Da sa kupit aj na nete, alebo ti to urobi lekar.

kokoska321

Ďakujem veľmi pekne za odpovede. V kozmetike myslím že mám jasno makeup už dlhšie nepoužívam. Preto používam len gel a krémy čo mi predpísal kožný sirove mydlo 2x týždenne a maska občas keď mám náladu ibaže moja pleť bola po tom všetkom veľmi podráždená červená zapálená všetko som vylúčila a teraz používam iba gel na čistenie pleti a kúpila som si arganovy olej zápalene vyrážky už nemám žiadne dnes som pridala na večer zas ten acnatac ten mi príde fajn ráno som neni mastná po ňom. Ani neviem či sú to komedony vypada to ako keby mi tie vyrážky išli z vnútra sú to take hrbolceky malé vo farbe pleti milia to nie je lebo sa to dá vytlačiť... takze skúsim ten lepok a kávu myslite že keď to nahradim bezlepkovymi kasami bude to stačiť? A na ako dlho by som ich mala vylúčiť? Stačia 3 týždne? Ďakujem všetkým :)

swistica

kokoska - cista voda urcite nie, ta vobec plet nevycisti.

Skusim ti spisat starostlivost o plet. Nepouzivaj vsetky produkty z rady na plet s akne, potom by si mala plet vysusenu, radsej si nakombinuj produkty proti akne s produktami na normalnu plet.
odlicovanie - pletovy olej
cistenie - cistiaci gel
tonizacia - kvetova voda, pletova voda bez alkohoku
starostlivost - hydratacny pletovy krem bez obsahu silikonov

Pozor - odlicovanie a cistenie nie je to iste, netreba tieto kroky vynechat. Ked sa citis zle, pouzi silne kryci makeup, korektor a zakryjes to este mineralnym pudrom.

Co sa tyka stravy - bolo by dobre urobit si test na potravinovu intoleranciu, to by ti vela napovedalo.