Ahojte zlatí moji,veľmi pekne by som vás chcela poprosiť o nejake rady na akné. Môj boj s akné trvá už asi 2 roky. Možno si myslíte,že to nie je až tak veľa ale kto zažil tak pochopí ako ťažko sa s tým žije.Mala som jednu kožnú doktorku no tá mi dávala vždy len mastičky, ktoré mi pleť zbytočne ešte viac zničili. Vyhliadla som si novú doktorku, tá by mi vraj zobrala aj krv (keďže minulá nič také nespomenula) lenže nestojím zase o hlúpe mastičky. Zatiaľ mi najviac pomáhal Nivea Krém a časté čistenie.Nehovorím že sa vyrážky zahojili ale neboli červené a boli "upokojené". Z včera večera na dnes som na veľké odporúčania vyskúšala Detský zásyp Aviril.Pleť sa mi však lepšia nezdá.Na povrch vyšli nejaké vyrážky,ktoré boli predtým len začervenané miesta a celkovo sa mi to nezdá lepšie, ba o trošku horšie.Mám mu dať ešte šancu?
Dlhoročný boj s akné! Pomoc!
kokoska, pijes kavu?
skus si precitat aj diskusiu, tam niekomu s akne skodila kava
www.dusanplichta.com
kokoska, to mi je luto, tak skus vynechat prave tie kase obilninove, cize obilniny, ci ti neskodi lepok.
cista voda miesto chemie znie dobre.
Ahojte. Prosim vás tiež som už zúfalá z akné. Mám maličké hrbolceky po celej tvári (čelo, lica, brada) dajú sa vytlačiť asi komedony neviem proste vyrážky niektoré sú červene niektoré vo farbe pleti. Keď mám slabšiu chvíľku tak si ich povytlacam a za pár hodín sú z toho väčšie vyrážky ktoré sa hoja jazvou. Nepijem mlieko vylúčila som aj mäso v podstate už skoro nič nejem len ovocie zeleninu a rôzne kaše ovsené spaldlove.... od kožného mám skinoren na deň a acnatac na noc. Používam la roche posay gel na umývanie pleti ráno večer občas sirove mydlo pleť si cistim pravidelne už asi 8rokov používam rôzne masky už od čias puberty a preto má napadlo či si tým viac neškodím. Čo si myslite o čistení pleti iba čistou vodou? Môže to mat účinok alebo sa mi to môže ešte zhoršiť? Mám už komplet odmastenu pleť napnutú červenú pálivú a už som zúfalá nemôžem sa ani zamestnať mám sebavedomie na bode mrazu.?
Tabletky na akné - derminax.se Dnes uplynú 2 mesiace od začiatku mojej liečby a účinky sú naozaj uspokojivé. Zmizli aj tie hrozné vyrážky. Veľmi odporúčam.
2 roky nie je dlhoročný boj. Nenapísala si nič o tom ako sa stravuješ. To je základ všetkého.
Ja mam s akne problem uz skoro 10 rokov, najprv som pouzivala kremy z drogerie,neskor z lekarne, potom som sla ku koznej, kremy mi velmi pomohli,ale nicilo to plet. ..ked som ich prestsla pouzivat,akne sa vratilo skoro v takom idtom rozsahu,nastupila domaca liecba- bylinky. nepomahalo nic, nasla som si inu koznu,lenze opat kremy,lieky som nechcela,aj keby mi ich navrhla..plet som mala dokonale zdravu,chodila som aj ku kozmeticke na cistenie bols som konecne happy...lenze tieto kremy sa dlho pouzivat nemozu,lebo pride opak...takze chvilu po vysadeni kremov som mala plet celkom v pohode,no pomaly sa zacinala zhorsovat . teraz je to v takom stave ze ju mam aj mastnu aj suchu,obcas podrazdenu,akne mam stale,najhorsie to je pred menzesom, po nom sa plet skludni,ale len na par dni..je to kolotoč..
Chystam sa na kompletne vysetrenia,aby som vedela,kde je problem...lutujem,ze som to nespravila uz davno,lekarka mi to sama nenavrhla. Neviem na ake vysetrenia budem chodit,ale chcem najst pricinu.
Viem,ze je to vnutorny problem,takze na plet si mozem davat hocčo...ale aspon trocha pomaha repik,rumanček, tiez pitie šipkoveho a zazvoroveho caju... prirodna kozmetika a kvalitny puder ci mejkap( aj ked najlepsie ziaden)....
A taktiež pomáha napríklad kokosový olej, ktorý som používala cca rok kvôli veganstvu, no teraz som prešla na tú Biodermu. Ale základ je rozhodne nechytať a neškriabať (:
Ja mám 14, bojujem s akné od svojich 8! Keďže som v puberte tak moja pleť je na tom inak ako vaša, predpokladám. Čo sa týka krémov Nivea, nepoužívala by som ich. Sú mastné, mastné krémy sú zlé. Kvalitný krém nemá byť mastný a kvalitné krémy nie sú 40e záležitosti. Ja osobne používam prípravky od Biodermy: čistiacu vodičku, mydlo na tvár (dvakrát za deň) a krém. Raz za tri týždne navštevujem kozmetičku, tvár si nechytám, akné neškriabem a hlavne ich nevytláčam, dokým nie sú hnisavé. Plus čierne bodky na nose odstraňujem raz týždenne pomocou čiernej masky alebo nálepiek. Taktiež viem, že aj obmedzenie niektorých jedál pomáha na akné. Osobne mi to teda pomáha, lenže ja som v tej puberte, čiže akné u mňa je ešte beh na dlhé trate. A taktiež každý má inak problematickú pleť, napríklad moji rodičia majú obaja krásnu čistú pleť a ja ju mám problémovú, čiže to je vec každého :)
pretože tu ide o vnútornú záležitosť,masti zvonka ti nepomôžu.Prelieč si trávenie-akupunktúra
Skus kremy ako modra hlina alebo mumio.