Dobry den,mam 20 rokov a 4 roky sa trapim s depresiou...Beriem AD ,ale aj tak to nieje ono...Problem je,ze zit z niecoho musim,ale je pre mna velmi tazke sa zamestnat.Za rok som prestriedala 3 zamestnania vo firmach,co som proste nezvladala...Ked som prisla domov,len som sa hodila na postel a spala,co som uz naozaj nevladala absolutne nic..:( Skolu mam gymnazium,aj by som pokracovala,ale pamat- 0 bodov...som rada,ze s v tom case spravila maturity...Neviem kde a co mam hladat
Ako si depresiou najst pracu?
Ahoj, ja tiež patrím medzi ľudí, čo nemali práve najlepsiu mladosť, tiež som skoro v puberte musela začať brať prášky, takže vedz že určite v tom nie si sama a stretla som sa aj s tým keď mi môj zdravotný stav stav vadil pri práci a v dobrom uplatnení, takže viem o čom píšem.Depresia je vážna choroba, kvôli ktorej musia dokonca niektorí poberať dôchodky lebo môže to byť veľká prekážka pri uplatnení. Ale myslím, že netreba hneď robiť paniku a treba si veci a problémy rozanalyzovat v kľude a postupne nájsť riešenia. Najlepšie by bolo asi sa pokúsiť odstrániť primárny problém depresiu, porozmýšľať prečo vlastne tá depresia vznikla ale to asi nepôjde hneď a robotu ďalej hľadať by si mala. Myslím si žeby si mala najprv začať nejakými drobnými prácami ako už písali napr. ja spravím alebo sa napr. venovať predajom niečoho z katalógov, skús si na začiatok nájsť len nejakú nezaveznu prácu napr. výpomoc niekde na víkendy v kaviarni kde môžeš robiť nejaký čas kým si nezvyknes na pracovný kolobeh nezvyknes na ľudí a nazbieras sebavedomie a ked sa budeš na to cítiť tak sa skús poobzerať po nejakej práci na osmičky.Ale myslím že najdôležitejšie je zapracovať na primárnom probléme a to na depresii. Keby si mala záujem tak môžme popísať o tom, keďže tiež som niečo podobné zažila.
Ja mám tiež problem z hľadamím prace - isté zdravotné problemy sa postarali, že pre zamestnávateľov som totalne nezaujímavý produkt... Ale všetkym odporúčam stránku jaspravim.sk - tam sa da najsť aspon nejaka mikropraca (a je to seriozne - z odmien za vykonanie mikroprace na nejaké inzeráty si stiahne drobnu proviziu aj stránka - čiže je to tak robene aby zarobili obaja aj zaujemca aj web)... Inač ak by chcel niekto podiskutovať, môže ma kontaktovať na maily
ahoj ja mam tak isto neskutocny problem s hladanim si roboty... som velmi nestastna mam socialnu fobiu doslova dopismena sa strasne bojim cudzich novych ludi... niekto si povie ze ako je to mozne ze su to blbosti ale niesu... bojujem sama zo sebou...denne
Jo robi rucne prace, si virezava do predlaktia. Ukaz to na pohovore, mozno oceni tvoje rucne vyreztavanie XD
ahoj 3bitka taka mladucka baba by vobec nemala brat antidepresiva preboha !Len cloveka ohlupuju a stane sa z neho chodiaca mrtvola bez citu... ako ti tu uz pisali musi byt nieco co by ta bavilo co tak skusit si najst pracu v takom odbore?? skus si podat inzerat na bazos ci na sl. inzerciu ze hladas pracu ... najhorsie co moze byt ked mas depky je byt doma... mne bolo vzdy v praci lepsie ako doma na vsetky starosti som zabudla zmena prostredia..drzim palce
Mas nejake hobby robis rucne prace, vies malovat, piect?Musis si najst nieco co ti tu radost spravi co sa vytratila.Vies kazde sklamanie v zivote aj negativna skusenost cloveka posunie dalej a posilni.Ako sa vravi vsetko zle je na nieco dobre.A vsetko co si prezila su tvoje skusenisti, a len ty sama vies ako s nimi nalozit.Zacni od seba a ver mi ze to pojde.Odkial si?
Asik....ja som bola stale taka uzatvorena a velmi citliva....v zivote som mala 2 vztahy,ktore mi padli a aj tam som vela stratila..a momentalne...kebyzr mam opisat co vsetko sa deje v mojom vnutri...placlivost,uzkost,unava....uz ani s kamaratkami velmi nechodim von..nemam take,co by ma chapali...a predstierat sa mi uz necce...to s radsej sama doma zatvorena
A prečo vlastne? Odokrývali ste niečo? Vtedy sa to stáva.
Pomôže ti pochopiť, čo sa v tvojom živote deje, prečo sa to deje, ako s tým bojovať... a mnoho iných vecí.
Poskytne ti obraz, ktorý ty sama nikdy neuvidíš.
Dr.Stein....ano,raz som bola u psychologa a odchadzala som od neho uplne znechutena...aj roxmyslam nad tym znova,mam aj druhy listok ,ze si najdem niekoho nech nedeptam ludi okolo seba...ale akosi uz ani to nevladzem...nevidim v tom zmysel,proste nechapem,ako mi moze cudzi clovek rozhovorom dat radost a pokoj co mi chyba..
U teba vidím ten problém, že depresiu si asi mýliš s "depkou".
Tieto dva pojmy treba rozoznávať a nie hneď každého, kto užíva AD označiť za niekoho, kto trpí "depkou". Pretože to je teraz také moderné slovo.