Dobry den.Zijem v Bratislave,ale kvoli rodicom cestujem casto do rodiska. V ramci tohto pobytu som bola v lekarni vybrat lieky,kde so mala neprijemny incident s veducou tejto lekarne. Veduca je preto,ze ma v nej jedina VS-vzdelanie prislusneho smeru a ja som vyberala lieky prave u nej,lebo to boli lieky na predpis. Ta lekarnicka bola ku mne drza,arogantna a netaktna,kedze si dovolila komentovat aj moj vek (videla ho na karticke poistenca)-ze na to,aka som stara.. :-)
Chcela sa ma rychlo zbavit,vravela mi,nech nezdrzujem,naco som sa obzrela za seba, no v rade na predpis,som bola iba ja a v dalsich 2.radoch bolo ludi dost,ale tam ich vybavovali ine zamestnankyne lekarne.
Pani lekarnicke som povedala,ze liek,ktory mi predpisala lekarka nemali-ona mi ponukla ako nahradu iny liek,tak som si ho prezerala. Ten liek som nepoznala. Spytala som sa jej na tento nahradny liek ohladne informacii a ona sa na mna iba pozerala a bola ticho. Tak som si z krabicky vybrala letacik a zacala som si ho tam ticho citat. Ona sa na mna osopila,ze zdrzujem. Ja som jej na to povedala,ze okrem mna tam nikoho nema a kedze ma ona odmietla informovat o lieku,citam si preto sama informacie,ktore mi neposkytla ona. Na to mi povedala,ze som drza a nemam na nu zvysovat hlas. Slusne som jej povedala,ze hlas na nu nezvysujem a nech si uvedomi,ze pracuje s ludmi,nie so zvieratmi a nech sa podla toho adekvatne sprava. V Bratislave som casto svedkom toho,ako lekarnici o liekoch ludi ochotne informuju,su k ludom slusni,aj ked maju niekedy vela otazok.
Mna tato skusenost tak rozladila,ze som napisala staznost zriadovatelovi tejto sieti lekarni. Opisala som mu skusenost s touto ich pracovnickou,co sa stalo,jej meno,aj doklad o uhrade liekov-islo o ciastku vyse 30,- eur.
Odpisal mi riaditel tejto spolocnosti,ze ho velmi mrzi moja skusenost s ich pracovnickou lekarne,ze uvedenu staznost presetri a vyvodi z nej dosledky. V dalsom maily mi napisal,ze ma bude informovat o vysledku setrenia,a ako ospravedlnenie mi ponukol balicek ich kozmetiky.
Ja som sa mu podakovala,ze ma tato skusenost rovnako mrzi,ze som sa s takymto pristupom lekarnicky este nikdy nestretla. A podakovala som sa mu zaroven aj za ponuknuty balicek kozmetiky a spytala som sa ho,kde si ho mozem prist vyzdvihnut? A odvtedy sa uz nic nedialo.
Ani mi uz viac neodpisal,ako sa vec ma.
A ani ohladne toho kozmetickeho balicka,co mi sam ponukol.
Co by ste robili vy na mojom mieste?
Napisali by ste mu este a informovali sa,co je v danej veci nove? Mozno si poviete,nech na to kaslem. A neriesim to uz. Ale keby ste boli vy na mojom mieste,ako sa ku mne vtedy neprislusne ta pani spravala,isto by vam to nebolo jedno..
Konflikt v lekarni
takisto to tipujem na dr max a este trebars na retro, tam som zazila drzy neomaleny neochotny pristup.
nevnucovala ti nahodou generikum? mala si sa jej na to vykaslat a nie kupit. lekarni je dost.
ten sef je tiez o nicom, este par dni pockaj, potom sa ozvi.
...je pravda, ze ta magistra nemala takto reagovat...no na druhej strane...ja sama pracujem v lekarni...a keby ste poculi kolko a ake BLUDYYY sa opocuvam..a to hundranie na vsetko co sa len da..ako keby som ja mala nejaku moc to zmenit :))...niektore dni su vazne narocne...vtedy si hovorime, ze asi blazni maju vychadzky...pani mala asi takyto den a rupli jej nervy :)
mila stazovatelka, len tak pre tvoju informaciu, neviem v ktorej lekarni si sice bola ale v kazdej lekarni kde vojdes je "veduca" ktora ma prislusne vzdelanie VS tohoto smeru ako pises. Vola sa to magistra farmacie alebo zodpovedna magistra, ktoru musi mat kazda lekaren, cize ako predpokladam v pripade ze si vyberala lieky na predpis, obsluhovat ta mohla jedine magistra alebo zodpovedna magistra, ktora je na to vystudovana a nie labornat ktory ma na starosti volny predaj.
V pripade ze tvoj liek nemali, mohli ti ho bud doobjednat do druheho dna alebo ponuknut zan inu nahradu co aj urobili ale mali ti vysvetlit v com je rozdiel a co liek obsahuje, na co sa mila pani za okienkom vyprdla.
Okrem toho ako pises ze bola aj drza a mala blbe poznamky co si myslim ze si nemoze dovolit ani keby mala 4 VS.
To ze si si zacala sama citat pribalovy letak je myslim v pohode, ani ja by som si nezobrala liek, o ktorom nic neviem a nikto mi nic nevysvetlil, sak niesme predsa blazni. Zrejme to pani hlupanu za okienkom vytocilo este viac a vyhecovalo ju to k vacsej drzosti. Ked si sa stazovala, ospravedlnenie typu ze ich vzniknuta situacia mrzi abla bla bla....nic sa neudialo len zalepme oci zakaznicke balickom kozmetiky....svedci o tom, ze sa tym nemienia zaoberat a zmietli to pod stol. Typujem ze to bola siet predajni DR.MAX. uhadla som?
no skús si ešte raz písomne vyžobrať ten balíček kozmetiky :)
Si este mlada, v zivote sa s takym pristupom stretnes na mnohych miestach este tolkokrat, ze keby si sa zakazdym mala stazovat, nerobis nic ine!