Dobry den.Zijem v Bratislave,ale kvoli rodicom cestujem casto do rodiska. V ramci tohto pobytu som bola v lekarni vybrat lieky,kde so mala neprijemny incident s veducou tejto lekarne. Veduca je preto,ze ma v nej jedina VS-vzdelanie prislusneho smeru a ja som vyberala lieky prave u nej,lebo to boli lieky na predpis. Ta lekarnicka bola ku mne drza,arogantna a netaktna,kedze si dovolila komentovat aj moj vek (videla ho na karticke poistenca)-ze na to,aka som stara.. :-)
Chcela sa ma rychlo zbavit,vravela mi,nech nezdrzujem,naco som sa obzrela za seba, no v rade na predpis,som bola iba ja a v dalsich 2.radoch bolo ludi dost,ale tam ich vybavovali ine zamestnankyne lekarne.
Pani lekarnicke som povedala,ze liek,ktory mi predpisala lekarka nemali-ona mi ponukla ako nahradu iny liek,tak som si ho prezerala. Ten liek som nepoznala. Spytala som sa jej na tento nahradny liek ohladne informacii a ona sa na mna iba pozerala a bola ticho. Tak som si z krabicky vybrala letacik a zacala som si ho tam ticho citat. Ona sa na mna osopila,ze zdrzujem. Ja som jej na to povedala,ze okrem mna tam nikoho nema a kedze ma ona odmietla informovat o lieku,citam si preto sama informacie,ktore mi neposkytla ona. Na to mi povedala,ze som drza a nemam na nu zvysovat hlas. Slusne som jej povedala,ze hlas na nu nezvysujem a nech si uvedomi,ze pracuje s ludmi,nie so zvieratmi a nech sa podla toho adekvatne sprava. V Bratislave som casto svedkom toho,ako lekarnici o liekoch ludi ochotne informuju,su k ludom slusni,aj ked maju niekedy vela otazok.
Mna tato skusenost tak rozladila,ze som napisala staznost zriadovatelovi tejto sieti lekarni. Opisala som mu skusenost s touto ich pracovnickou,co sa stalo,jej meno,aj doklad o uhrade liekov-islo o ciastku vyse 30,- eur.
Odpisal mi riaditel tejto spolocnosti,ze ho velmi mrzi moja skusenost s ich pracovnickou lekarne,ze uvedenu staznost presetri a vyvodi z nej dosledky. V dalsom maily mi napisal,ze ma bude informovat o vysledku setrenia,a ako ospravedlnenie mi ponukol balicek ich kozmetiky.
Ja som sa mu podakovala,ze ma tato skusenost rovnako mrzi,ze som sa s takymto pristupom lekarnicky este nikdy nestretla. A podakovala som sa mu zaroven aj za ponuknuty balicek kozmetiky a spytala som sa ho,kde si ho mozem prist vyzdvihnut? A odvtedy sa uz nic nedialo.
Ani mi uz viac neodpisal,ako sa vec ma.
A ani ohladne toho kozmetickeho balicka,co mi sam ponukol.
Co by ste robili vy na mojom mieste?
Napisali by ste mu este a informovali sa,co je v danej veci nove? Mozno si poviete,nech na to kaslem. A neriesim to uz. Ale keby ste boli vy na mojom mieste,ako sa ku mne vtedy neprislusne ta pani spravala,isto by vam to nebolo jedno..
Konflikt v lekarni
ono nejde o lekaren ale o daneho cloveka. by som povedala.
Mesačný princ. Mila prihoda ;-) Ale treba vediet medzi ludmi rozlisovat a vediet odhadnut, hlavne ti, co pracuju s ludmi, kto je proste od prirody jednoduchsi, prostejsi, ze toho rozumu prilis nenabral a medzi ludmi, ktori v hlave nemaju prievan.
Naco_meno. Dakujem vam velmi pekne. Ja si tento napor prace s ludmi uvedomujem. Uz danu vec s pani lekarnickou nebudem viac urgovat, necham to uz tak. Ak sa jej ten pan z vedenia ozval a informoval sa ohladne tejto zalezitosti, je to uz pre nu postacujuce memento, aby si uvedomila, ze vzdy sa moze najst niekto, kto sa moze ozvat, ak by sa nieco taketo v buducnosti este opakovalo. Nechcela som jej ublizit. Isto nie. Spravala sa vsak arogantne, mala rozne komentare ku mne, no najviac ma asi dostalo to slovo - stara :-) Asi som jesitna ako vsetky zeny, ked jej niekto povie, ze je stara a pritom ta pani mohla byt odo mna mladsia maximalne tak o 5.rokov ;-)
Syndrom. Islo o firmu gana trade. A dakujem aj vam za nazor.
Ipsilon. Ja takto rucne-strucne problemy neriesim :-) Ale rozosmiali ste ma, dakujem :-)
Ľudia sú celkom zvláštni...raz som bol v jednej akvaristike tesne pred záverečnou a mali tam nové rybky, ktoré boli v sáčkoch ponorené do akvárií, aby sa vyrovnala teplota. Na to prišla jedna žienka a spýtala sa toho predavača, že ako kŕmi rybky v tých sáčkoch :D
,,Pani zlatá, odviažeme sáčok, nasypeme krmivo a opäť zaviažeme,,
Na to položila ešte ďalšiu otázku: majú v tých sáčkoch dosť miesta?
No nezabili by ste takých ľudí? :D :D :D
Treba brať všetko s nadhľadom
Zuuzzz, dakujem. Bol vtedy prave piatok. Poobede. Mozno to bolo aj tymto sposobene. Ja chapem, ze praca s ludmi je narocna a psychicky vycerpava. Len ja som bola cely cas k nej slusna, pani si mohla vsimnut na karticke poistenca, ze vzdelanim sme na tom podovne, tak sa mohla krotit. Hlavne ked videla, ze som nie z tych, ktora si necha skakat po hlave.
moko223, dakujem vam za nazor.
Netykalo sa to lekarne Dr.Max. S tou mam v BA praveze dobre skusenosti.
Moja prezyvka v tomto prispevku je nazvom firmy, ktora ma siet tychto lekarni.
Cybula. Som v strednom veku. Ja taktiez pracujem s ludmi. Kazdy sa iba stazuje doma, maximalne tak v krcme. No ak chceme, aby sa spravanie ludi zmenilo k lepsiemu, aby sluzby boli na vyssej urovni, tak inak to ludia nedosiahnu, iba tym, ak sa budu ozyvat, ked nebudu spokojni. Ked bude kazdy ticho, necudujme sa, ze to u nas vyzera ako vyzera.
Kabel. Nezobrem. Nekupovala som tam paralen za par centov. Ide o princip (aj ked na ten balicek nie som vobec odkazana), a slusny pristup k zakaznikom.
Budem reagovať len na niektoré pripomienky, lebo inak by som sa musela rozpísať na veeeeeeľa "strán" :D
1. Magistra Ti nablokovala to isté z inej firmy, ale mala Ti aspoň povedať formulku "Vám predpísaný liek momentálne nemáme. Môžeme ho objednať (ak je dostupný) alebo Vám vydáme to isté od inej firmy s ...doplatkom"... asi ale mala pred Tebou dosť ľudí, pri ktorých sa mala ovládať, a pri Tebe to už nezvládla. Nie, neurobila si nič zlé, ona ľudsky nezvládla celodenný nápor, odpusť jej a zabudni na to. (Ako spomenula Zuzz nižšie, občas to máme v lekárniach ťažké :) )
2. Ak si bola u Dr.Max, neboj sa, balíček dostaneš :) sťažnosti ale prechádzajú cez viacej osôb, od zamestnanca, po vedúcu, regionála atď.... takže chvíľu to môže trvať...
3. Všetci ostatní, ktorí začnete osočovať všetkých lekárnikov na základe tohto incidentu, prosím Vás, myslite na to, že aj my za tárou sme len ľudia, a okrem expedovania celý deň lietame, chystáme tovar, preberáme ho, snažíme sa Vám pomôcť... ale pri počte cca 300pacientov na deň, už nám občas rupnú nervy... hlavne ak cítime aroganciu a drzosť z Vašej strany... (ja keď potrebujem poradiť ohľadne elektra, tiež nevbehnem do obchodu, ani bú ani mú, len "počúvaj ma sem, daj mi".... a verte, že takých chodí dosť)...
4. Len na pobavenie príhoda z dneška... pani mala predpísaný liek od firmy Zentiva... priniesla som ukázať krabičku, vraj to nie je ono... na otázku, od ktorej firmy berie, odpovedať nevedela. Tak som jej priniesla ďalších 5 škatúl, od rôznych firiem, vraj ani jedno... tak sa jej pýtam, či si nevie spomenúť.. a jej reakcia? "Ja presne viem, ako to vyzeralo. Na škatulke bola biela farba a bola obdlžníková".... no a nepovedzte jej, ze 6 takých škatúl má pred sebou, keďže okrúhle krabičky nedržíme.... :D a samozrejme na žiadosť, či by nám nemohla priniesť krabičku, tak sme boli najmenej ochotná lekáreň, lebo sme jej NECHCELI dať liek :D
A u koho si máš vyzdvihnúť ten kozmetický balíček? Zase u tej vedúcej? Čo sa týka toho ako by si mala reagovať, tak mala by si v prvom rade zobrať do úvahy jej telesné proporcie. Keď nie je príliš korpulentná, tak ja by som sa s ňou hoci aj pobil. Aspoň za pačesy by som ju za to trochu poťahal, už keď nič iné:-)