Introvert

Príspevok v téme: Introvert
Trevor1994

Zdravim ludia, som tak trochu introvert, mal som v nedavnej minulosti okolo seba dost ludi a kamaratov s ktorymi som sa bezne stretaval, ale bol som este celkom nevyzrety. Teraz uz nemam prakticky ani s kym chodit von. Som na VS, mam 22 rokov... kolektiv tam teda nie je, mimo univerzity sme prakticky spolu nikdy neboli, co bolo a je pre mna velke sklamanie pretoze na strednej sme boli skvely kolektiv. Bohuzial ani dievca si neviem najst, hlavne preto lebo nemam moznosti resp. minimalne doslova len par krat do roka kde sa mozem takto zoznamit. A dalsia vec je ze som celkom neatraktivny podla doterajsich skusenosti, lenze nenavyberame si aki sa vyzorovo narodime ze? Ak su aj tuto podobne povahy a maju podobny problem, skuste sa ozvat, mozeme nadviazat kontakt clovek nikdy nevie. Pripadne akekolvek rady su vitane.

protidebilizmu

A inak clovek sa aj meni trochu. Niekto je atraktivny v 22r niekto pomaly uz v 12r :) a niekto si musi chvilku pockat nez zacne byt zaujimavejsi a prichadza to pomalsie.

protidebilizmu

Ivo tak snad najdolezitejsi nie je len vyzor. Ale uplne zanedbatelny tiez nie je. Ja by som povedal ze pre ludi ktori nie su zaujimavi hned na pohlad je internetove zoznamovanie tazsie. Lebo na internete je to take vsetko zjednodusene a povrchne. Mas tam trebars na zoznamke cosi pomaly ako zivotopis a k tomu fotku a druhi sa tam v tom len rychlo prehrabuju ako v nejakom kontajneri ze tento zaujal tento nie. Samozrejme zovseobecnujem zalezi na koho natrafis ale v zasade tento jav tam existuje. Aj ty si tomu mozno uz podlahol. Nuz clovek sa ale neda zjednodusit len na taketo informacie. Preto ten osobny kontakt uprednostnujem aj ja. Hoci mam aj pozitivnu skusenost s internetovym zoznamovanim.

Ja neviem casto sa da na cloveku najst nieco pekne a nemusi byt vyslovene pekny. Nemusi sa pacit kazdemu. Da sa vselico zlepsit cvicenim, alebo najst na sebe co u zien skoruje. Opat zase nie u vsetkych samozrejme. Vsak asi kazdy videl nejaku zenu ktora nebola standardna kraska ale ho napriek tomu niecim pritahovala a to mozno tak ze velmi. Ja som to uz zazil.

Ipsilon

Ešte nespím, lebo zase nemôžem zaspať. To je na porazenie. Dal som si trochu omáčky zo sušených hríbov, ktoré nám dal sused a bol na pokec.
No, a teraz k vyššie uvedenej téme "Som perfekcionista" by som povedal len toľko, že s ničím to netreba preháňať. Treba tak (že vraj) že normálne. Inak ti s tým neviem poradiť.
Kým na nos ešte môžeš dýchať, tak ten prach na poličke nech ťa netrápi.
Nehlás, čo ťa nepáli, nejak tak znie to príslovie.

ivobrick

To by ma fakt zaujimalo, aky mas problem s vyzorom. Je to totizto najdolezitejsie v tejto dobe. Nech ti tvrdi hocikdo hocico - ze to tak nieje, je to somarina. Zacni tam, ale nie kvoli nejakej vagine, koli sebe, aby si sa ty citil dobre..

Zoznamovanie na internete je milion krat tazsie ako v reali.

Trevor1994

Protidebilizmu: toho typka co si popisal to v podstate na mna sedi az nato ze niesom ITckar. Moj problem je urobit ten prvy krok kebyze chcem niekoho oslovit. Teda este na spolocenskej akcii sa ako tak premozem, lenze takych je malo. A s tymi miestami co spominas to ma tiez nieco doseba veru.
A celkovo bol by som aj ja velmi rad zato kebyze su zoznamivacie akcie nazivo ze kecacie a tak nielen na internete, zevraj na zapade je to uz bezna vec, ale tak tam su ludia otvoreni a priatelski... narozdiel od stereotypnej konzervativnej slovace.

Ipsilon

Neviem, čo by som ti mal poradiť, aby to nevyznelo ako totálna čmuľovina.
Nechcem zase povedať niečo, čo by sa niekoho dotklo a podobne. Napr. v takom Taliansku, tam by si sa rýchlo zoznámil s nejakou kočkou. S nimi sa človek dá do reči, aj keď im ani poriadne nerozumie. Tomu sa hovorí tzv. južanský typ:-)
Volal som so sestrou, ktorá je trochu severnejšie, tam je to zase o tzv. severanskom type:-) Román tu zase nechcem napísať:-)
Okrem zavedenia internetu by sa mali zaviesť aj iné služby, napr. stretávanie ľudí od - do, vtedy a vtedy. Len tak na pokec, ale pokec live. To by mi prišlo viac humánnejšie ako cez net.
Ale asi sa nič nezavedie, lebo by sme tým isto niekomu ublížili, či ani nie?:-)
P.S. Majte sa. Ja sa idem zoznamovať sám so sebou. Po tom, čo som sa dnes dozvedel, by som to o sebe nepovedal, že ešte aj na to vo svojom vnútri "naďabím":-)

protidebilizmu

Este ma tak napada ze asi ti bude lepsie sa zoznamovat v prostredi ktore vyhovuje tebe a tebe podobnym. Mozno to tak sam citis a sam vies a nemusim ti to pripominat ale mozno nie. Ja som tak tiez kedysi siel este o nieco mladsi, cca v tvojom veku, alebo este mladsi par krat do nejakeho podniku strasne hlucneho, strasne zafajceneho, strasne ukecaneho a mal som dost. Vsetko svietilo, blikalo, hucalo, niektori skakali, tancovali ako v tranze, ini sedeli a slopali, vsetci hucali, nepocul som vlastneho slova cez hudbu, cez nich. Bolo mi jasne podla typov dievcat zien ktore tam boli ze tudy cesta nevede... ale siel som tam potom uz skor kvoli kamosom ktoych som nechcel stratit ale napokon sme sa aj tak rozkmotrili. lebo proste sme museli prist na to ze sme dost ine typy.
Ale inak si myslim ze fakt treba sa naucit oddelovat introverziu od hanblivosti, alebo socialnej plachosti, nemotornosti. Vyskumy ukazuju a ja sam coraz viac prichadzam na to ze jedna vec je byt hanblivy plachy neskuseny a ina vec je byt introvert. Ale ako introvert mozno lahsie podlahnes tomu ze sa stanes hanblivym socialne menej zrucnym. No da sa to ukocirovat. Clovek musi prijat aky je, cize introvert, nesnazit sa byt iny len aby sa zapacil. A nechci ulahodit kazdemu, respektive kazdej zene. X zenam nebudes vyhovovat x zenam tak napol a x zenam budes vyhovovat.

protidebilizmu

Ale no :-D
Sa usmej trosku. Neber to tak vazne cele, respektive seba lebo aj tym si to kazis. Aj ja som introvert ale priklanam sa k nazoru ze ludia si spajaju s introverziou aj vlastnosti ktore k nej nepatria. Jedna moja dlhorocna znama si teraz nasla introverta ale nie je hanblivy, vie sa zoznamit, je scestovany, je to ITckar :-) a sikula, taky do sveta. Akurat nepotrebuje tolko mlet a nepotrebuje adrenalinovu hlucnu party s mnozstvom ludi a podobne socialne zalezitosti. A potrebuje aj casto dobit baterky osamote. Ale vie byt aj ukecany ked sa keca o teme ktora ho bavi s clovekom alebo s minimom ludi ktori su mu blizki. Alebo hoc aj anonymne. Ako ja. Ale aj to ma svoje hranice potom pride unava z kecania :-) clovek vtedy musi niekam zaliezt a byt v tichu a v serosvite :-D

ad zoznamovanie. No sak skus aj cez internet ale asi by si si mal vyberat skupiny ludi s urcitym zaujmom ktory aj teba bavi. Ze ako keby tam najdes mozno podobne ladenu osobu. Aj ked teda ja velmi za internetove zoznamovanie nie som. Alebo v osobnom kontakte. To skor uznavam a ked si socialne plachejsi a menej zrucnejsi tak ti to len prospeje. Proste tam sa musis ucit socialnym zrucnostiam, nie za monitorom. Samotna introverzia vsetkym zenam nevadi, niektore ju uvitaju. Poznam priklady a aj ja som jeden z nich. Niektore ze fuj, ine to uvitali.
ad vyzor. No pozor na subjektivne vnimanie. Jednak ty sam seba mozno podcenujes, a jednak nedaj si vnutit nazor niekoho kto ta povazuje za neatraktivneho. Niekto iny to tak vidiet nemusi, mozes sa pacit. Ludia ale velmi rychlo a velmi radi zovseobecnuju a namiesto ty sa mne nepacis povedia nie si pekny. A potom atraktivny nemusis byt tym standardnym sposobom. To je ako so zenami, mas klasicke krasky a mas take zaujimave typy ktore nie su vyslovene krasne, ale nieco v sebe maju. Schvalne o ktorych zenach mozes povedat ze su vyslovene skarede ? A podobne je to s muzmi. Si myslim ja.

Trevor1994

Ma este niekto nejake rady? Je tu niekto podobny? Cital som tu uz par takýchto tem... a prosim ziadne chujoviny ako tu podomnou...