Emočne nestabilná porucha osobnosti

Príspevok v téme: Emočne nestabilná porucha osobnosti
exit

Ahoj, mám diagnostikovanú F60.3, neviem ktorý typ neuvádzalo sa, a hoci na prelome "dospelosti" mi bola diagnostikovaná, teraz mám rokov o niečo viac a nejak si nepripadám byť človekom s touto poruchou. Chcem túto tému skor orientovať na láskyplný vzťah, aký ja naozaj mám. Čítala som fóra rozne ako ludia reaguju že vydierajú partnera, kritizujú, sú promiskuitní, manipulujú, hlavne tieto veci mne nie sú známe, takáto nie som, určite mám svoje pravidlá vo vzťahu ale nemám z hodiny na hodinu zmeny nálad. Áno možno pre mňa nemá velmi život zmysel pokial nie je všetko tak ako chcem vo vzťahu - to sú urćité názory nech máme rovnaké a dohodnúť sa vo veciach čo pre mňa napr nepripadá do úvahy aby robil, som idealista to áno. Možno sa objavia u mňa veci ktoré by mohli byť do nejakej miery podobné s F60.3, ale podla mňa mi zbytočne určili F60.3 v tom čase keď mi bolo naozaj ťažko a nik sa vo mne nevyznal, pretože som bola tak vyčerpaná z insomnie, že pochybujem že do mňa niekto videl.

Hlavne by som bola rada keby napíšete vy s touto dg. dík

exit

Však keď si presne prečítaš, že ma trápilo vlastne ani už netrápi, to že to mám len v zázname, tak zrejme neriešim ani tak chorobu a neberiem ani lieky...proste spánok sa napravil pred 7mimi rokmi a to vsio...žiadna chémia u mňa. Proste smutné nálady má každý a to aj odznie záleží ako sa ty k tomu postavíš, život nikdy nebude ľahký a podľa teba, aj ja by som to tak chcela ale nejde to. Zmeniť myslenie vieš, ale úplne sa vyhnúť tomu čo nechceš sa nedá, dá sa to len riešiť.

Chcela som len vedieť, prečo mi ušili takúto dg. keď je tu omnoho viac ludí takých na kt. sa to úplne hodí a na mňa možno na 10%. :-)

Poradím aj tebe inak a všetkým pozrieť tento dokument od mesačného princa : www.youtube.com

proste bizniiiis

kattyes

a túto poruchu ti zistili po dôkladnej analýze alebo len z pár stretnutí?
skvelé, že neberieš lieky super!

exit

kattyes

tak ale ja nebeiem lieky ani som ich nebrala len vtedy keď som mala problémy so spánkom, tak samozrejme som musela kedže som bola vygumovaná nepokojna nesústredená, odvtedy nič. Všetko relátivne ok, ja som už viac vyrovnaný človek ako som bola, posilní ťa aj partnerský dobrý život a láska v ňom a celkovo dospieš proste okolo 25roka života je to apsoň u mňa lepšie ako bolo do 20ky. Ale proste s mamou sú problémy boli a bojim sa že ešte budú, nebývam s ňou chvalabohu už dlhšie, bol to s ňou ťažký život... ;) či sa prenáša z generácie na generáciu neviem, proste keď žiješ s človekom s ktorým sa to nedá tak aj ty sa trápiš a spánok je prvé čo ti odide, alebo sa "flákaš" vonka niekde len mimo domu aby si bola, proste to nie je rodina toto, pozor a bez otca. Ohladom materstva k tebe - no ono neboj, rovnako som na tom ja, aj keď si to viem predstaviť, výchovu atď, a s nim si to celé viem predstaviť, ale veci okolo tehotenstva, porodu a to že už nie si slobodný človek má nejak vyraďuju z "hry".

INFJ - www.mujtyp.cz

kattyes

krásne sa to prenáša z generácie na generáciu že? u nás zatiaľ nikto neberie lieky, len ja, ale vidím problémy u otca, zatiaľ všetko v poriadku, ale tie odchýlky v správaní sa nezakryjú. najdôležitejšie je ako to berie partner, keď je on vyrovnaný musí sa s tým zmieriť každý. no ja partnera zatiaľ nemám a mám z toho aj obavy, ako by sme spolu fungovali, keďže stále nemám v sebe vyriešenú otázku ohľadom materstva, s týmto by som sa do toho asi nepúšťala. ťažká táto labilita a snažiť sa o pozitívny vzťah k životu, ale čo narobíme

exit

kattyes

a áno mám priateľa výborného, ani ten predtým nebol zlý ale asi nepostačujúci, ja mám vysoké požiadavky pre lásku, čo ja dám potrebujem od druhého a absolútnu vernosť, som INFJ ak to niekomu niečo hovorí

exit

pár vzťahov mám za sebou no tento kieź by bol na celý život nie na pár rokov, lebo CHCEM :) ono ja viem že za moju spánkovú absenciu v minulosti može viacmenej mama kt. trpí tiež roznými psych. problémami napr anakastickou osobnosťou, ťažkou depresiou a svojim krásnym sebectvom...atď, proste problémová velý život....nuž nevyberá si človek rodičov, aspoň že mám ok rodinu okolitú.