candida .. protiplesňová diéta

Príspevok v téme: candida .. protiplesňová diéta
rozally

Zdravím :)
Kvôli zdravotným problémom som bola nútena prejsť na protikvasinkovú / protiplesňovú diétu. Prečítala som množstvo stránok, čo môžem, čo nemôžem, čo by som mala, čo nie, no nikde som nenašla žiadne recepty. Držím ju už mesiac, no už neviem čo mám variť. Mám pár receptov, no už mi to stále dookola naozaj nechutí a nápady už došli (dosť skoro :( ) na internete som našla len ideálne jedálničky, kde obed spočíval v jednom uvarenom vajíčku, tuniaku a šalátu a večera 10 gramov šunky s rajčinou :-O (verím, že aj keď nie tak striktne ale nejakou optimálnou cestou sa dá najesť aj normálne).. nedržíte tuto dietu niekto ešte? :) neviete mi poradiť nejaky web, recepty či knihu s nejakými receptami? :) som študentka, potrebujemm jesť vela :D a (v rámci normy) aj lacno :D (chudá som fakt dosť, takže odporúčanie, že aspoň schudnem mi moc nepomôže :D)
ďakujem vopred za akukoľvek pomoc a ak by tu bol niekto kto by sa chcel podeliť s nejakými nápadmi zanechajte email/facebook budem len rada :)
krásny deň prajem :)

Katkaaa

Čo je pravda na tom, že proti candide je dobry gurmar? Ide mi v prvom rade o efekt, lebo fakt je to u mna problem dat pod kontrolu tuzbu po sladkom... noale vyhadzovat peniaze na nejake doplnky nieje dobry napad.. kazdopadne mi ide o informacie...

Rene1337

Tuzba po sladkom je iba nedostatok urcitych vitaminov napr rada b,e, a tak isto niacin. Candidova dieta znamena striktne sa vyhybat cukrom,lepku a mliecnym. Ovocne dzusy a podobne vyhybat sa aj ovociu viacej zeleniny psylium,traviace enzym,probiotika z ladnicky v masivnych davkach.

Katkaaa

Dobry den. Vedel by mi niekto poradit ako porazit silnu tuzbu po sladkostiach koli premnozenej Candide? Velmi sa koli tomu trapim uz velmi velmi dlho koli priznakom.. a s tymto si neviem dat rady... Dakujem za kazdy tip ;)

rozally

Buki - minimálne raz do týždňa chodím do posilovne, raz za týždeň si chodím pravidelne zaplávať.. ostatok času NEvenujem tiež len sedeniu alebo jedeniu ... opakujem: NEDRŽÍM dietu na CHUDNUTIE.. a ani pre zábavu..keby mi to nepomohlo za ten mesiac čo sa to snažím dodržať verte tomu že kašlem na to ..

rozally

denisaf - ani nehovor..ja som strašne na sladke..každý deň som nieoč musela mať..ani nie tak čokoládu alebo tak..ale sladké ovocie banany mandarinky..bez toho som nebola ani jeden deň..skusim ten chrom ďakujem..snad mi to pomože lebo sa noazaj premaham :D a cez Vianoce to bolo najhoršie :/ neraz som niečo uchmatla .. a zase na obedy, ako prava študentka, cestoviny aspoň raz za týždeň ako rychla volba boli vždy .. tie som nahradila teraz kukuričnymi a vhodnymi variaciami aspoň :)
nezna98ma - ďakujem za appku pozriem na to :) ak by ti to ešte pomohlo našla som tuto stranku www.thecandidadiet.com .. tak ked tak sa na to pozri :)
Sakkyy- ale ja nechcem žiadnu dietu na chudnutie...u mňa je to práveže bohužial nežiaduci učinok.. a táto diéta je keď máte problémy s rôznymi plesňami..ja som mala velký problém s trávením..velmi, bolestivo nafúknuté brucho..rozne reakcie ktoré sa javili ako alergia...

Denisaf

Inak neprijemne vytoky sposobuje aj streptokok v posve..aj tato bakteria miluje cukry...rovnako ako stafylokoky... treba si dat porobit vysetrenia lebo nie vzdy su taketo problemy candida.... mozu to byt aj chlamydie.trichomonada alebo streptokoky...

Moireal

Ano chrom je dobry. Ale gurmar este lepsi. Je o tom pisane,ze pretvara agresivnu formu candidy na neskodnu,ktora je zdraviu prospesna. Teda,ze nici spory,ktore candida po tele zanechava.
Urcite je lepsie byt low carb nez no carb. Vela zeleniny hlavne.

nezna89ma

vola sa candida diet- taka cervena by mala byt po stiahnuti, tam je ale vela receptov s masom a viackrat som citaa ze protiplesjova doeta by mala obsahovat len iste ryby a inak ziadne maso.. ak mas nejake typy ty tak kludne napis, aj recepty. drzim palce lebo to je dlhy a tazky boj