Ako nakupujete vy?

Príspevok v téme: Ako nakupujete vy?
Emily_01

Dobrý deň prajem,
mám 20 ročnú dcéru, ktorá je momentálne druháčka na práve v Brne. Prvý rok to bolo celkom v pohode, ale tento rok jej nestíham nakupovať nové oblečenie, kabelky, tablety a pod.. Nároky má oveľa vyššie ako to bolo doteraz. Oblečenia má viac než dosť, ale jednoducho si už nemieni obliecť to čo nosila vlani. Predvlani sme jej kúpili drahý prešívaný kabát, včera sme už kupovali novú bundu. Má cca 10 pulóvrov, ale zakaždým sa pri obchode zastavíme pri pulóvroch. Minulý týždeň jej manžel kúpil tablet, ktorý odvtedy ani nezobrala do ruky. Má 8 mesačný mobil, ale už s ním nie je spokojná. Hádať sa s ňou nechcem a manžel si to ani neželá, vraj je to tak aj v iných rodinách. Neviem, je to naozaj tak?

tutri

Podľa mňa to až tak nie je v iných rodinách. Je rozmaznaná a prepáč za tú úprimnosť ale mne to tak príde.

Nik_ola

Ja som čerstvou absolventkou práva a poviem vám, nie každá sa na fakulte bavila jedine o handrách a peniazoch, ale zase, je pravda, že 70% mojich spolužiačok chodili ako vystrihnuté z módneho časopisu. Ak sme sa neobliekali tak ako oni, patrili sme do inej kategórie.
Ja mám iba maminu a aj tú na invalidnom dôchodku, takže som si taký prepych nemohla dovoliť. Mala som síce pekné oblečenie, ale určite nie toľko ako Vaša dcéra a bola som spokojná. Vreckové som dostávala aj z domu od mamky, príp. občas od babky, ale keď sa dalo, tak som si vždy našla brigádu. Peniaze som si vedela zadeliť tak, že mamka mi hradila iba internát, telefón, net a výdavky som utiahla z vreckového, príp. zo zarobených peňazí. Občas som si vedela kúpiť oblečenie, kozmetiku, ale našetrila som si aj na tablet a skriptá som si poväčšine tiež kupovala a nepožičiavala.
Mala som spolužiaka, ktorý chodil v značkovom, mal novučké auto a čo mal z domu, tak do posledného centa aj strovil. Nikdy nechodil na brigády, to bolo pod jeho úroveň a nepracuje dodnes. Má sestru, ktorá má vyše 30, dodnes ju živia rodičia a musí mať všetko čo si zmyslí.
Nechcem nikoho uraziť, ale treba tomu spraviť rázny koniec. Čím skôr sa Vaša dcéra zobudí, tým lepšie. Neskôr to bude znášať ešte horšie.

Moireal

Dcerke by som povedala,ze handry nezarucuju aj sexepil. Poznala som jedneho pravnicka a tomu ani tie handry nepomohli k atraktivite.
Dolezitejsie je starat sa o svoje telo ako zakryvat zanedbane telo drahymi handrami. Tym nemyslim,zeby 20 rocna uz mala zanedbane telo. Aj ked to je tiez individualne.
Staci dobry vkus a kreativita a zena moze byt kazdu chvilu ina a zaujimava a v tom je ta krasa. Poniektorym vkus chyba aj ked minaju vela na handry...

Alica528

To nemyslíš vážne, že s 20-ročnou dcérou chodíš po obchodoch a kupuješ jej všetko, na čo si ukáže, lebo sa s ňou nechceš "hádať". V prvom rade je už dosť veľká na to, aby po obchodoch chodila sama a takisto je už dosť veľká na to, aby si na tie veci sama zarobila. Môže si aj každú sezónu kompletne vymeniť obsah skrine, je to jej vec, pokiaľ si tie veci kúpi z vlastných peňazí. Vy rodičia jej môžete dať určitú sumu, ktorú považujete za vhodnú, a ak je jej to málo, nech sa páči na brigádu. Inak sa z nej stane rozmaznaná fiflena, ktorá bude vždy potrebovať bohatého "sponzora". Je študentka, tak by sa mala v prvom rade zaujímať o štúdium a nie o parádenie. Rozumiem, že chce "držať krok" so spolužiačkami, ale vás rodičov to vyjde poriadne draho, pokiaľ ju neprinútite ísť na brigádu.

Piuuuu

Piu pi... Bela , nie vsetci ludia su tak tupi , ze cely zivot tocia okolo handier , vela mam na slovensku rozmysla za co kupia dietatu baban alebo jogurt , nie tvoje pridrbane 30 tricko , ktore ani nevyuzijes .

Biela Kobra

Zasa téma na vyvolanie diskusie plnej protichodných názorov, predpokladám, že "Emily_01" sa potichu skvele baví.

Naco_meno

Piu_bella, pobavila si, ale neskutočne :D :D :D že "mladá pani" :D asi nerobíš s ľuďmi, a preto nevieš, aký je to pocit, keď Ti od 18tich hovoria "pani, teta" a pod. na dennej báze :D. Vtedy by si bola vďačná za každého jedného človeka, ktorý Ťa nazve slečnou. Btw., nabudúce ako zdroj Tvojich "vysoko-cenných" informácií prosím využi nejaký dôveryhodný zdroj, napr. Wikipédiu alebo jazykovaporadna.sme.sk.... inak by som si musela myslieť, že si príbuzná jednej pani, ktorá ku nám chodí do lekárne, a želá si byť oslovovaná ako "Urodzená pani" ...možno je to Tvoja babka :D :D :D