Naháňanie lásky z minulosti? Alebo odsúdení k stroskotaniu

Príspevok v téme: Naháňanie lásky z minulosti? Alebo odsúdení k stroskotaniu
Alexa12345

Budem rada, ak si to niekto prečíta a podelí sa s názorom, resp. podobnou skúsenosťou:
S priateľom sme boli spolu 1 rok. Všetko bolo ok, pokiaľ (je zo zahraničia), neišiel domov na 2 mesiace. Odlúčili sme sa v nádeji, že po 2 mesiacoch sme opäť pri sebe. No stalo sa niečo, čo som nečakala.
Predo mnou bol priateľ zaľúbený (za jeho mladšieho veku) do jednej baby dlhé roky, ktorá sa s ním zahrávala, sľubovala, že sa rozíde s aktuálnym priateľom a budú spolu. Nestalo sa. Rozhodol sa ukončiť túto etapu svojho života a asi po 2 rokoch po tejto jeho etape sme sa spoznali a dali dokopy my.
Kým bol doma (tie 2 mesiace), starý objekt jeho lásky mu začal vypisovať, ako jej je všetko ľúto, ako ho ľúbi. Neodbytne a s opovážlivosťou za ním prišla dotyčná aj domov. Čo Boh nedá, zrazu na všetky klamstvá mala odpovede a priateľove pocity k nej ožili. Síce mi hovorí, že ľúbi aj mňa,ale aj ju, a že si je vedomí toho, že tým, že ma opustí, spraví najväčšiu chybu života, ale on musí skúsiť, či to medzi nimi môže fungovať.
Problémom je, že by s ňou mohol byť možno 2-3 x do roka, keďže on na SK pracuje, ona v zahraničí (ešte aj mimo EU).
Naša láska sa vzbudila rýchlo, ak sa dá povedať také, na prvý pohľad. Chcem veriť tomu, že to, čo nás dalo dokopy, nás ešte spojí. Ale keď je ochotný rozbiť harmonický vzťah za niekoho, kto sa s ním dlhé roky zahrával, obávam sa, že som ho naozaj stratila. ľúto mi je, že nevidí, že dotyčná ho neakceptuje, keď bola schopná robiť fungujúci vzťah, ale viem, že svoj podiel na tom má aj on, keď to dopustil.
Viem, že ho pri sebe nasilu držať nemôžem, že ho musím nechať ísť, aby si to sám uvedomil, kto mu v živote pomáhal a kto ranil. Možno sú oni spriaznené duše, alebo sú odsúdení k stroskotaniu?! Len je to ťažké uvedomiť si, že jeden deň čakáte jeho návrat a druhý deň vás život takto nemilo prefacká.

Má niekto s niečim podobným skúsenosti? Alebo nejaká pozitívna rada? Môže to byť z jeho strany pocit, že dostal odpovede na nezodpovedané otázky a spadol mu kameň zo srdca? Alebo ho len znovu manipuluje, aj keď už nemá priateľa a vraj sa s ním rozišla len kvôli nemu? Má to vôbec zmysel , aby som verila, že sa to napraví??

Alexa12345

Kiežby ten námet na knihu nebol môj život.

Ďakujem za momentálne odpoveďe, rátala som s tým, že väčšina komentov bude typu ,,Nohy na plecia a utekať", alebo že ma neľúbi, čomu ťažko uveriť, keď sa s ním človek aj osobne rozpráva aj po tom, čo sa toto stalo. Keď vidíte, že je to niekde ešte stále váš partner, a niekde zas vidíte ako sa sám trápi nad všetkým - bolí vás to o moc viac.

Ťažko je tomu všetkému dať zbohom len tak, skrz toho, čo sme spolu prežili a aké problémy sme prekonali, aby sme mohli byť spolu. ,,Neriešiť a žiť ďalej". Každý, kto raz veril v silu medzi dvoma ľuďmi vie, že to také jednoznačné a jednoliate nie je a nikdy nebude.

Mal tu niekto aj šťastný koniec niečoho takého ? :/

Alessandra999

Fajn námet na knihu :D

Tvoj priateľ ťa nelubi a nestojí o teba. A zjavne je to ešte nedozrety muž, keď so sebou nechá manipulovať nejakou mrchou .

A že by mali vzťah, kedy sa uvidia 2-3x za rok? : D Ďakujem za rozosmiatie.

Trápis sa pre niekoho, kto za to nestoji